HANGMESTER.HU
 
 
 
 
 
E-mail cím:

Jelszó:
Emlékezz rám


A WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁSHOZ NEM SZÜKSÉGES REGISZTRÁCIÓ

WEBÁRUHÁZ

PENGETŐS

BILLENTYŰS

FÚVÓS, VONÓS

ÜTŐS

EFFEKT/PROCESSZOR

ERŐSÍTŐ

FÜLDUGÓ/FEJHALLGATÓ

FÉNYTECHNIKA

HÚR

KOTTA

MIKROFON

KIGÉSZÍTŐ

HANGRENDSZER

KEVERŐ

AJÁNDÉK, KOBOLDOK

IRODA



A FÓRUM legfrissebb témái

Csöves Gitárerősítő

2024. július 01

Jónás Tamás (instrume

2024. június 28

JÁTÉKTECHNIKA

2024. június 21

***GIBSON***

2024. június 21

In Memoriam...

2024. június 09

***YAMAHA billentyűsök

2024. június 08

KRAMER KLUB

2024. június 01

Zenekar alapítás

2024. május 31

Zenészeket, zenekart ke

2024. május 31

ADOK-VESZEK-CSERÉLEK

2024. május 29

ZENEELMÉLET

2024. május 23

Akusztikus gitárok

2024. április 30

CORT GITÁROK

2024. április 30

Fotók, képek, GALÉRIA

2024. április 27

Offtopic

2024. április 25

. : PRÓBATERMEK : .

2024. április 23

***FENDER***

2024. április 11

***IBANEZ***

2024. április 06

?Hangszórót ?Ládába

2024. március 28

Vizelde

2024. március 25

LINE6 - VARIAX

2024. március 16

Gitáreffektek

2024. február 08

BÚÉK 2023 Karácsony

2024. január 15

*MARSHALL.hu KLUB *

2024. január 12

Oktáv, nyak stb. beállít

2024. január 04

***Squier***

2024. január 02

***JACKSON***

2024. január 01

YAMAHA gitárok

2023. november 27

***SX gitárok***

2023. november 27

A számítógép és a z

2023. november 10




HANGMESTER.HU AKCIÓ
CASIO PX S1000 Privia RD
Digitális zongora

CASIO PX S1000 Privia RD


Akciós ár:
199 990 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
VILLON TRIÓ: TÁBOR LIVE 2020
VILLON TRIÓ: TÁBOR LIVE 2020

VILLON TRIÓ: TÁBOR LIVE 2020


Akciós ár:
999 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
HANGSZERUTALVÁNY 3000
HANGSZERUTALVÁNY 3000

HANGSZERUTALVÁNY 3000


Akciós ár:
3 000 Ft



hangszermagazin.hu

SZAKMAI BESZÁMOLÓ: MEGJELENT NAGY KRISZTA VIDEÓKLIPJE - CSAK A PÉNZ
2024. február 29.





hangszermagazin.hu

SZAKMAI BESZÁMOLÓ: MEGJELENT VASKÓ MAKKA ÚJ VIDEÓKLIPJE
2024. február 28.







Legfrissebb használt hangszerek:
SoundSation
84 900 Ft
Elektronika
75 000 Ft
Gretsch
219 000 Ft
Line6
65 000 Ft
Fender
245 000 Ft
Fender
160 000 Ft
Dean
160 000 Ft
Roland
105 000 Ft
Steinberg
99 990 Ft
Hughes&Kettner
23 000 Ft
Elektronika
23 500 Ft
Peavey
200 000 Ft
KARÁCSONY UTÁN ÚJRA KÉTSZERESÉRE BŐVÍTJÜK A HANGSZERBOLTOT
2023. december 24.
ITT A NOVEMBERI 10%-OS KEDVEZMÉNY KÓDJA! NYISD MEG A CIKKET!
2023. október 28.
Iskolakezdési KOTTA és HANGSZER AKCIÓ -10%
2023. szeptember 10.
A HANGMESTER.HU SZERVEZI A VILLON TRIÓ JUBILEUMI ERDÉLYI TURNÉJÁT
2023. április 19.

Jeti
Jeti

Ahhoz hogy hozzászólhass a témához, előbb be kell jelentkezned!

Témák


Aszpirin 2007-10-14 10:53 |  #7790
...1-2 napig?...

(a cigiről kurva nehéz leszokni, nekem legalábbis rohadt nehéz volt, szerencsére már hetedik éve nem dohányzom...)
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-14 10:36 |  #7789
nem lesz mindenkinek autója ott, mert akkor nem tudnának közlekedni, inkább a tömegközlekedést fejlesztik majd:) a városokban biztos:)
nézd meg a japánokat:)
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-14 08:52 |  #7788
Nem elképzelhetetlen, hogy Kína fogja terhelni a földet a legnagyobb CO2-vel, mert, ha ott tényleg, szinte minden főre fog jutni gépkocsi, a szervizelésre biztos nem fognak gondot fordítani, meg, hát a tumultus miatt minden városukban, csak majd araszolva tudnak közlekedni.
Válasz '' hozzászólására (#)

Ibazze2007-10-13 23:13 |  #7787
Jó neked!
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-13 23:12 |  #7786
Szerencsére, könnyen meg tudom állni!
Válasz '' hozzászólására (#)

Ibazze2007-10-13 23:11 |  #7785
Akkor ne szívd! Ha nem muszáj!
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-13 23:03 |  #7784
Leszoktam.....megint. Mindig rekedt leszek tőle. Nem bírom.
Válasz '' hozzászólására (#)

Ibazze2007-10-13 23:02 |  #7783
Persz, hogy nem! Ki megyek cigizni "mingyán" jövök!
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-13 22:58 |  #7782
De ez jól feldobta! Szerintem sem kellene törölni!
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-13 17:21 |  #7781
a fejlődésnél ugye azt nézzük mi volt és mire jutottak:), egyre fejlettebek lesznek. de nem nagyon vacakolnak, az olimpia miatt kitiltottak 1 millió autót pekingből...
Válasz '' hozzászólására (#)

Fender59 2007-10-13 17:19 |  #7780
Autóilag nem igazán. Valami száz kínaira jut egy autó. És az a durva, hogy valami környezetvédő csoport kiszámolta, hogy ha eljutna arra a szintre autóellátottságből, mint nyugateurópában, akkor annyi CO2-t fognak kipöfögni, hogy belefullad a föld. Nem vicc!!!!
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-13 17:17 |  #7779
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-13 17:07 |  #7778
kínában annak tűnik a közlekedés, de mindenki eljut oda, ahova akar, nagyon gyorsan fejlődnek minden téren.....
Válasz '' hozzászólására (#)

Ibazze2007-10-13 17:06 |  #7777
Nem akarják! Remélem!
Válasz '' hozzászólására (#)

kissoma 2007-10-13 17:03 |  #7776
mért akarják törölni a jeti topicot?

2007-10-13 09:38 |  #7775
Ja! Így igaz! Kína, az anarchitikus állapot minen vonalon. Még a közlekedésük is olyan a városban is, mint Bolíviának. Összevissza mindenki. Az erősebb kutya baszik elvén.
Magyarországon az a gáz és szemétség a szabadalmi hivatal részéről, hogyha már a feltaláló nem képes fietni az aktuális évi védettségi tételeket és az illető bejelenti, hogy zároltatja a témát, a hivatal az összes dokumentációt publikussá teszi egész európa számára. Átadja a genfi központnak és ők átküldik az összes europai szabadalmi hivatal számára a témát. Tengerentúlon meg úgy működik, hogy zároltatás után a feltaláló ölébe nyomnak 10Kg aktát. Csak korrektebb nem?
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-12 13:24 |  #7774
más téma, ami kapcsolódik jeti topikjához:)

pár éve érdeklődtem az artisjus meg az mszh felől, hogy is működik a dolog. az artisjus csak 1 egyesület 10 civil ember alapíthat ilyet... külföldön nem számít semminek sem a magyar artisjus, persze elintézik x összegért a kérelmeket, hogy lehessen feldolgozni külföldi számokat, de a levédetés nem ér semmit szerintem.

az mszh-nál meg az a helyzet, hogy a szabadalom csak magyarországra vonatkozik kb. 2-300 ezer forint levédetni, az eus szabadalom 2-3 millió az már többet ér, de van külön az usa, ami iszonyat pénz....
de a lényeg, hogy ott van kína, ahol nem ismernek el semmilyen szabadalmat, azt gyártanak, amit akarnak szinte, egy feltaláló nem tehet ellenük semmit, még a General Motors se sokat, hiába perelik kínát...:)

Beetlejuice 2007-10-12 13:24 |  #7773
bezony...szedtük a lehullott szilvát keményen tonnára:D
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-12 13:06 |  #7772
bérfőzde is lehet jó, apám a barátaival minden évben főzet bérfőzdében, igaz ismerősnél. ott korrekten megy a dolog, fent vannak a szűrők, meg minden ami kell:)
Válasz '' hozzászólására (#)

Bizsibazsi 2007-10-12 13:03 |  #7771
Persze.Ipari mennyiségben valószínű.
Bérfőzdében, kisüsti módszerrel nem nagyon. Ott is a lé bizonyos %-áért, plusz pénzért főzik le a cefrédet, ebből nem nagyon pazarolnak...
Illetve az ott tartott pálesz nyilván "középsugaras" (nyehehe...mint az urológián...), tehát a legjobb minőségű. Naná...
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2007-10-12 12:37 |  #7770
de ipari mennyiségben is többet öntenek le. legalábbis az igényesebbje
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-12 12:36 |  #7769
yah én itt elsősorban nem kukta méretű játék főzőkre gondoltam, ott nyilván nem 1 liter:) a többhektós régi főzdékben nem 1 deci volt a rézeleje...:)
Válasz '' hozzászólására (#)

Bizsibazsi 2007-10-12 12:34 |  #7768
Házi méretekben (ami ugye illegális, meg különben sem főz a családból senki otthon, átalakított kuktában a garázsban a régi gáztűzhelyen, palackkal)
elég nagy pazarlás lenne, ha az összes lefőtt 4-5 lityiből az első liter menne a pöcegödörbe. Elég az első fél decit kiönteni, de ipari méretekben sem szoktak sokkal többet, mondjuk egy decit.
Ha a lefőtt szesz fokát úgyis beállítják desztillált vízzel, a megmaradt réz, és (csonthéjasok esetében) cián koncentrációja nem fogja elérni az egészségügyi határértéket.
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-12 12:30 |  #7767
attól függ ki mennyire spórol:) meg mennyit főz:)
Válasz '' hozzászólására (#)

Bizsibazsi 2007-10-12 12:28 |  #7766
Első fél deci az...
Egyébként tényleg rézcsőben csapódik ki, illetve hűl le. Többnyire spirális rézcsőben, hogy minél hosszabb cső minél rövidebb helyet foglaljon, de ipari méretekben ez a rézcső még átmegy egy hideg vízzel teli tartályon is, hogy könnyebben lehűljön a szesz.
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-12 12:03 |  #7765
nem kéne túlpörgetni a dolgot jeti igenis jelentett be a szabadalmi hivatalnál a www.mszh.hu oldalon a pipacs keresőhöz kell regisztrálni és meg lehet találni a 84 utáni bejelentéseket.

a pálinka lepárláshoz most is réz csöveket használnak a rendes főzőkben vannak szűrők, amik kiszűrik a mérgező anyagokat, attól függ milyen cefréből főznek...
régen a házi főzésnél az első 1 litert nem szokták megtartani, rézelejének hívták:)
különben a régi aluminium edények is elég egészségtelenek, mert lekopik a védőréteg és s savas kémhatású étel oldja...

Snakepit2007-10-12 11:33 |  #7764
Kevered a prefixumot, de nem baj.
Válasz '' hozzászólására (#)

Castor Troy2007-10-12 11:05 |  #7763
Ha valakit érdekel!
Kertes családi ház eladó,mivel sürgős,ÁRON ALUL!
Gyógyfürdő,Tesco...stb.

Snakepit2007-10-12 11:00 |  #7762
Aham. Köszi.
Válasz '' hozzászólására (#)

syphor 2007-10-12 10:20 |  #7761
Szia! Legyen szép a napod!
Válasz '' hozzászólására (#)

Bizsibazsi 2007-10-12 10:16 |  #7760
Dióhéjban:
Ment a szájkarate, kicsi anyázás, Jeti bedurcázott, és írt egy e-mailt Barnáéknak, hogy töröljék a nickjét, és az egész Jeti-topicot, soha többet nem ír ide.
Barnáék módosították a címet, adtak egy utolsó lehetőséget, hogy mindenki leírja a véleményét ezzel kapcsolatban.
Jeti másnap reggel megjelent, mintha mi sem történt volna.
Ennyi.
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2007-10-12 10:08 |  #7759
Az anonimitás kérdését azért te ne feszegesd...
Egyébként nem semmi a mondatszerkesztésed. Néha rakj már pontot is, mert alig tudom értelmezni.


Valaki foglalja már össze lécci, hogy mi ez a balhé már megint Jetivel.
Válasz '' hozzászólására (#)

Fender59 2007-10-12 09:40 |  #7758
üljetek
Válasz '' hozzászólására (#)

Fender59 2007-10-12 09:40 |  #7757
Kicsit átestetek a ló túloldalára, fiúk... Szerintem üjetrej is rá a hímestojásotokra, takargassátok be a szárnyaitokkal, hogy jó melege legyen és hamar kikeljen!
Válasz '' hozzászólására (#)

Mákos 2007-10-12 09:13 |  #7756
h2so4 az a kénsav,nem ?
Válasz '' hozzászólására (#)

bluevoodoo 2007-10-12 08:53 |  #7755


Kisebb,mint az ember gondolná...
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2007-10-12 08:50 |  #7754
azt azért nem mondanám hogy anonim ez a fórum. mindenkinek lehetősége van a vélt anonimitásra is és önmaga nyílt felvállalásásra is. aki pedig azt hiszi hogy anonim maradhat hosszú távon, az bizony alaposan melléfog. a régi fórumozók közül nagyon sokan személyesen is ismerjük egymást. nagyon kicsi ez az ország
Válasz '' hozzászólására (#)

vintage_lp2007-10-12 08:42 |  #7753
jaja szájkarate, ezért szar hogy anonim a fórum. elkelene képzelni, hogy ott ülünk körbe pár emberrel, és amit ott mondanánk, azt leírni, nem hiszem, hogy akkor valaha ilyen kialakulna, mert így csak összeveszés van névtelenül, és egymás anyázása, mint ahogy a politikusokat trendi szidni, de mi legyünk emberek ^^
Válasz '' hozzászólására (#)

vintage_lp2007-10-12 08:36 |  #7752
CuO + H2SO4 = CuSO4 + H2O

Patkó 2007-10-12 08:33 |  #7751
én nem vagyok igazságosztó, csak unom ezt a nagy szájkaratézást. próbáljunk meg csak úgy vidáman beszélgetni egymással, mint a hogy az utcán sem ugrasz neki senki torkának csak mert valamiért nem szimpatikus az illető. a gyerekes hülye vitákat szerintem már mindenki unja. nem nehéz megszerezni senki elérhetőségét itt a fórumon, ha valakinek gondja van valakivel, szerintem hívja fel telefonon, vagy találkozzanak és beszéljék meg. ezzel megtetehtjük az első lépést a világ béke felé ;)))))))
Válasz '' hozzászólására (#)

vintage_lp2007-10-12 08:33 |  #7750
"I. Gyula megkeni vajjal a piritóst.
A verandán a nép
a kabátját akasztja.
A szőlő rezzenetlen fürtökbe rendezve.
Rézgálic, hej, rézgálic!

I. Gyula a pirítósba harap.
Újra ősz van, mondja, ez szép
vallassuk meg a néma tájat!
A másik nép meztelen, kaszával
andalog a lugasban.
Rézgálic, hej, rézgálic!

I. Gyula kinéz frissen
az ablakon. Mellényén csipetnyi
vaj, a függönyhöz tapad.
Az emlékek finoman táplálkoznak:
Igen, az is szép volt, akkor még nem
kaszával arattunk a lugasban.
Hej, rézgálic, hej!"


Mákos 2007-10-12 08:29 |  #7749
jeti,a rézgláic az permezetezőszer

és jobbhelyeken ma is rézből készülnek a párolóedények.
Válasz '' hozzászólására (#)

vintage_lp2007-10-12 08:24 |  #7748
maradjon, de tudod, amit mondtál, hogy telefonon intézze már el a személyeskedős üzeneteit, és ha már baszik bocsánatot kérni, mehet tova :D 60-70 évesen már azért szánalom, hogy kurvaanyázik olyanoknak, akiket nem is ismer :D nem? hőzöngjön a kocsmában :D:D:D így is telebassza az összes topicot offal, de ott nemszólok be, mert szintén off. de ez a jeti téma is politika, amíg nem enged -> sose lesz megoldás :D Amúgy olvass vissza itt a legelső oldalakra :D Ahogy jön úgy megy :D:D

syphor 2007-10-12 08:18 |  #7747
Na ez az amiről itt már kurva sok szó volt az utóbbi pár napban EZ a provokáció...

Gondolta most megmondom a frankót mert kurva humoros vagyok...egészségedre barátom...ha ettől most jobban érzed magad...
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2007-10-12 08:17 |  #7746
szerintem meg ne zárják be, a jeti meg maradjon. topic meg van ezenkívűl legalább száz a fórumon, egyiket sem kötelező látogatni senkinek :)))))))
Válasz '' hozzászólására (#)

vintage_lp2007-10-12 08:11 |  #7745
Sztem jeti úgyse megy :D:D okis, akkor zárjátok már be ezt a szart :D

Patkó 2007-10-12 08:09 |  #7744
válts témát szerintem, asszem az ilyesmit inkább beszéljétek meg telefonon, személyes találkozón vagy e-mailban ezentúl, és akkor nyugi lesz, meg békesség
Válasz '' hozzászólására (#)

vintage_lp2007-10-12 07:59 |  #7743
És ráköveztkező száz évben a nap tüzében kovácsoltad a rézdrótot, amivel isteni mivoltodban tekercseled a világ összes hangszergyárának, a réti mumusoknak, és a kitalát barátaidnak (ami nem baj, sok kisgyereknek van) a fizikát meghazudtolóan működő, és objetíven megítélve a legjobb tulajdonságú hangszedőket. Levédve egy tekkknológiád sincs egyébként se MO-n, se az Arab-Emirátusokban. Szerinted elhiszünk egy szavad is? :D:D
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-12 06:22 |  #7742
A legelső nagy élvezetem a légzésbénulás volt, mikor az mérséklődött a mentőben kapott injekciótól, gyütt a szív arithmia, ami csak 15 évig tartott utána. Persze ma már üvegspirálon alakúl ki a fínomság.
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-12 06:12 |  #7741
Tod, a hűtő, kicsapoató csövek. Régebben vörösréz csöveket használtak. Egyszer ittam egy ilyen cefrét. Mejadnem megmurdaltam.
Válasz '' hozzászólására (#)

Ibazze2007-10-11 22:30 |  #7740
Rézgálic a pálinkában?
Válasz '' hozzászólására (#)

battereye 2007-10-11 20:28 |  #7739
szerintem ebből is van több fajta, márkáját majd megkérdezem, nagyon igényes üvegben volt, és tényleg jó volt.az ára annyi, amennyi.

A jó pálinka viszont tényleg akkor jó, ha nem kell jéghidegre hűteni ahhoz, hogy ne hányjuk el tőle magunkat, hanem ami szobahőmérsékleten annyira finom és illatos, hogy itatja magát, s étvágyat csinál egy fasza kajához.

vannak iylen műpiák, amik drága áruk ellenére nem biztos, hogy oylan jók is. A bodza"pálinka" mondjuk ízletes, de a feketecseresznye hát...nem ízlett pedig 500 Ft egy feles belőle...

A házipálesz is lehet fasza...haveromnak van tíz éves almapálinkája. Finom és ízletes, és megalapozza az estét:)
ez ízlene sztem neked is
Válasz '' hozzászólására (#)

Paul2007-10-11 20:23 |  #7738
Ne pocsékold, idd meg inkább a zenekarod tagjaival együtt!
Válasz '' hozzászólására (#)

zsocmoka2007-10-11 20:17 |  #7737
vagy akár átlehetne nevezni WAGGA-ra
Válasz '' hozzászólására (#)

blurp 2007-10-11 20:07 |  #7736
szerintem töröljétek, hogy törlitek...:D

gregorius2007-10-11 20:06 |  #7735
legyünk barátok :)
Válasz '' hozzászólására (#)

dcsabi2007-10-11 20:04 |  #7734
most már megvárják a 8000-et :)
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2007-10-11 17:47 |  #7733
mostoha nagapám úgy csinálja, hogy lefőzi az eper páleszt... aztán megy az eperfa hordóba vagy tölgyfába 6 évre... és nem kénnel fertőtlenít hanem előző évi pálesszel vagy rummal...bio pálesz... :)))
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-11 17:43 |  #7732
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-11 17:29 |  #7731
Csak ne legyen benne metil meg rézgálic.
Válasz '' hozzászólására (#)

Ibazze2007-10-11 16:29 |  #7730
Csakis egy valami lehet a sorsa! Minden csappje kincs!
Válasz '' hozzászólására (#)

bluevoodoo 2007-10-11 16:25 |  #7729
Én 22-én hazalátogatok 10 napra,faterom már készíti az eperfahordóban érlelt szilvát.Mondjuk azt nem biztos,hogy szívesen itatnám a dánokkal,de meglátjuk mi lesz a sorsa.
Válasz '' hozzászólására (#)

Ibazze2007-10-11 16:18 |  #7728
Egyszer ittam egy 21 éves szílvát! 1 évig eperfahordóban csücsűlt és olyan gyönyörű volt meg finom, hogy meg is ittam 4 decit! De ha adtak volna még, akkor nem hagytam volna még abba!Az volt életem felejthetettlen pálinkája!
Most kapok majd 4 liter szílvát erdélyből! Na az sem lesz semmi!
Válasz '' hozzászólására (#)

bubu902007-10-11 16:01 |  #7727
már harmadszorra mondjuk én a topic törlése ellen vagyok...
Válasz '' hozzászólására (#)

eldzsi 2007-10-11 16:00 |  #7726
16.00

jesse devil 2007-10-11 15:53 |  #7725
ZSÍÍÍÍÍÍÍÍR, ROOOOCKkk!
Válasz '' hozzászólására (#)

blurp 2007-10-11 15:51 |  #7724
ááá, hugi csak szombaton jön haza, ehh. de nem baj, esti partin már szólni fog akkor is:D

Válasz '' hozzászólására (#)

jesse devil 2007-10-11 15:47 |  #7723
Nálad van már a stompbox?
Válasz '' hozzászólására (#)

2007-10-11 15:47 |  #7722
ezen nincs mit csodálkozni:)
Válasz '' hozzászólására (#)

blurp 2007-10-11 15:45 |  #7721
jól látom, amit látok?:D:D:D:D

megnyugtató, minden a régiben...

jesse devil 2007-10-11 15:44 |  #7720
Mindjárt 16.00, most már 2-ik napja...

Lehetne ez a "párolt főzetek, italok és bódítószerek topik" .
Válasz '' hozzászólására (#)

eldzsi 2007-10-11 15:42 |  #7719
úgy látom a topic megtalálta végre a megfelelő témáját

frettila 2007-10-11 15:16 |  #7718
Ebben nem is kételkedtem O. Peace.
Válasz '' hozzászólására (#)

bluevoodoo 2007-10-11 15:14 |  #7717
Nagyapám szinte szóról szóra ugyanezt mondta,mikor kérdeztem,hogy mitől olyan jó ez a pálesz. Alapvető,hogy hullott,rohadt gyümölcsöt nem baszunk a cefrébe (ismerek olyat,aki kizárólag romlott gyümölcsből főz pálinkát,ihatatlan is) meg az is,hogy magozzuk előtte.
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2007-10-11 15:11 |  #7716
hát itt pont nem a nyers alkohol volt a téma, hanem a pálinkakészítés egyszerű, de gondos "művészete", az, hogy mint a zenénél, a szinvonalas produktum előállításához szívvel-lélekkel kell hozzáállni ;)))))))))))
Válasz '' hozzászólására (#)

bluevoodoo 2007-10-11 15:11 |  #7715
A legfinomabb pálesz egyébként,amit eddig ittam,az a nagyfaterom 27 éve őrzött szilvapálinkája volt.Alattomos ital,mert egyáltalán nem lehetett érezni rajta,hogy erős,semmi karc,semmi marás,csak finom szilvaíz,és három feles után derült égből seggberúgás meg zsibbadás.

bluevoodoo 2007-10-11 15:09 |  #7714
100 gramm almában átlagosan 7 gramm cukor (szénhidrát) van.
Válasz '' hozzászólására (#)

frettila 2007-10-11 14:39 |  #7713
Javaslom változtassák meg a topic nevét "C2H5OH"-ra . Csak viccelek, egészségetekre

Patkó 2007-10-11 14:35 |  #7712
hát ha minden igaz a következő tortámon nekem is 42 gyertya lesz, de azt mondom: "szarni bele, szól a zene"
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2007-10-11 14:33 |  #7711
pedig pont a gyesznóöléshez kő a legjobb pálesz, minek elkurni egy ilyen szép napot egy szar pálinkával? és akkor ugyebár több is fogy mint egykét feles, és ha nem muszáj, akkor minek következőnap beledögleni a másnaposságba? no meg ugya akkor forralt bort szoktunk inni, fahéjjal, szekfűszeggel, cukorral ízesítve. elveteműltebbek borssal, csípőspaprikával
Válasz '' hozzászólására (#)

zulu 2007-10-11 14:26 |  #7710
Az edzésben tartott ízlelőbimbókkal talán, de ha erős, akkor inkább a (sós) könnyeidet nyeled ... hidegben meg nem is számít az íze (gyesznyóvágáskor hajnal 3.00 ) ... én még csak most leszek 42
Válasz '' hozzászólására (#)

FGGYZ 2007-10-11 14:26 |  #7709
én 65 fokos silvánál is éreztem a gyümölcsöt
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2007-10-11 14:24 |  #7708
a szilva a leghálásabb cefregyümölcs
Válasz '' hozzászólására (#)

jesse devil 2007-10-11 14:23 |  #7707
Az biztos, almapálinka igazi killer. Nekem volt már olyan másnapom tőle, hogy a pisztolyt keresgettem. Ha lenne stukkerem, véget vetettem volna a fejfájásnak örökre, úgy húzott a búrám.
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2007-10-11 14:23 |  #7706
almfajtánként változik a cukor tartalom valamint az érettség fokátol. ha jól tudom átlag 9-10% a cukor tartalma az almának. csakhát nehéz elkapni a megfelelő technológiai érettséges mielött elkezd rohadni. mert ott már bár nagy a cukor tartalom dehát rohadt gyümit nem hasnzálunk pálinkába mert jön a keritésszaggató effektus.
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2007-10-11 14:22 |  #7705
50 foknál még szépen érzed a gyümölcsöt az italban, ha nem pancsolt lötty
Válasz '' hozzászólására (#)

FGGYZ 2007-10-11 14:20 |  #7704
"sielni az alföldre"

kb 65 fokos szilvapálinkát ittam egyszer (1-2 kortyot),nagyonszép aranysárga szine volt és selymesen csúszott,nem volt bántó.
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2007-10-11 14:20 |  #7703
amin még röhögni szoktam, az az alma pálinka. meg sem kóstolom. vajon mennyi gyümölcs cukor van az almában? szinte semmi. összedarabolnak minden rohadt, penészes szar gubicsot, telebasszák kristálycukorral, egy kis élesztőtől beindul mint az állat, aztán lepárolják 50-51 fokra, neked meg két felestől másnap szétszakad a fejed.
Válasz '' hozzászólására (#)

zulu 2007-10-11 14:19 |  #7702
Én is az apámét iszom de 50° felett a zamatot egyre nehezebb ízlelni már
Válasz '' hozzászólására (#)

jesse devil 2007-10-11 14:16 |  #7701
Tamási Áron szülőházát én alkonyatkor láttam télen, nagyon szép volt és pálinkamámorban történt mindez.
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2007-10-11 14:10 |  #7700
egyetértetk. ezért nem szeretek annyira mindenféle házilag készült pálinkát meginni mert ez olyan mint a házi bor. kínálja büszkén a taulj, megkostolod és savanyú mint az élet és szar ahogy van de nem akrod megsérteni így mosolyogva mondod, hogy finom de most nem kérsz többet mert még az unokádat el kell vinned sielni az alföldre.

pálinka ugyanez. öregpajti csinálja, szívét lelkét beleadva csak éppen pár technikai folyamatot kihagyva és a vége az igazi keritésszaggató lesz ami az én értelmezésemben az ihatatlanul maró, erős szart jelenti és korántsem a zamatos ízlelni való minőségi pálinkát. a hivatalos pálinka megnevezés alapfeltétele, hogy igazi gyümölcsből legyen és 35 fokotól felfele. de valóban 50 foknál kezdődik szerintem is a vérbeli pálinka.

arról már nem is beszélve, hogy a palackozási költsége egy pálinkának 150-200 forint körül van. el lehet képzelni akkor mennyire van igazi gyümölcsből az a pálinka amit 800-ért kapsz boltban. lévén 600 forintból nehezen tudsz gyümit venni és feldolgozni.... szal...
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2007-10-11 14:05 |  #7699
olyat egyszer ittam, nekem nem nagyon izlett. gagyi 40fokos lóhúgy telebaszva mesterséges paprika aromával, aki kieszi a beled. hasonló csalódás volt a miskolci kocsonya fesztiválon a pálinkáspult. 5-6000/l áron árultak ilyen 35-40fokos pinaleveket. az nem pálinka. a pálinka 50 foknál kezdődik és nem feltétel hogy szétmarja a szájüreged. egsézséges érett gyümölcs, gondos cefrésítés, gondos cefre érlelés (lehető legkevesebb hozzáadott cukor, semmi élesztő) és tárolás megfeleő időben és megfelelő helyen való lepárlás, és a lepárolt ital érlelése. nincs ebben semmi hókuszpókusz, csak gondos munka
Válasz '' hozzászólására (#)

Korodilasz 2007-10-11 14:01 |  #7698
Én csak annyit mondok, csipkebogyópálinka mindenek felett :)

gaben2007-10-11 13:53 |  #7697
merem ajánlani a galagonya pálinkát. nem kezdőknek való és rendkívül ízletes.

csak az a lényeg, hogy ne valami kommersz szart vigyél. azért legalább külföldön próbáljuk elhitetni, hogy van valami pálinka kultúránk itthon ha már mi nem hisszük el. mégiscsak egy hungarikumról van szó ami alapján akár meg is lehet ítélni minket.
Válasz '' hozzászólására (#)

battereye 2007-10-11 13:49 |  #7696
az a Nádor(asszem oylat vettél Dánfokon) is jó lehet, de ha van rá lehetőséged, szerezz ukrán mézes-paprikát.40 fokos, 800 Ft fél liter, de kétszer csíp.
vagy valami durva törköly is megoldás lehet.
Válasz '' hozzászólására (#)

bluevoodoo 2007-10-11 13:46 |  #7695
Te,ez jó ötlet,sztem hozok ki magammal!
Válasz '' hozzászólására (#)

Ibazze2007-10-11 13:07 |  #7694
A szokás 6alma! Hát igen...jó magyarnak lenni!
Válasz '' hozzászólására (#)

battereye 2007-10-11 13:04 |  #7693

képzelem, mit vágtak volna le egy paprikapálinka után:D
Válasz '' hozzászólására (#)

bluevoodoo 2007-10-11 13:02 |  #7692
Nagyon vicces,amikor pálinkát isznak. Ezeknek a vodka a plafon,afölött már minden elviselhetetlenül erős.Kb istenként lettünk kezelve,amikor vigyorogtunk a feles pálesz után.
Válasz '' hozzászólására (#)

Ibazze2007-10-11 12:55 |  #7691
Ezek a nyikhajok hamar kidőlnek egy kis jó hazaitól!
Válasz '' hozzászólására (#)



Témák


 
VÁSÁRLÁSI INFO

A HANGMESTER.HU oldalain található anyagok a HANGMESTER-Online Kft. írásbeli engedélye nélkül nem használhatók fel!

HANGMESTER.HU Ügyfélszolgálat: hangmester@hangmester.hu
© Copyright 2003-2024 HANGMESTER.HU .:. Minden jog fenntartva.
. : A tévedés és az árváltoztatás jogát fenntartjuk! . :
A weboldalon feltüntetett árak csak internetes megrendelés esetén érvényesek
és kizárólag aktuális készletünk erejéig, melyről visszaigazoló e-mailben tájékoztatjuk vásárlóinkat/érdeklődőinket.
Minden weboldalunkon leadott rendelés csak akkor tekinthető visszaigazolt megrendelésnek, ha kollégánk e-mailen egyértelműen megerősíti,
hogy az adott termékből van jelenleg készketen általunk megvásárolt és bevételezett modell.
Weboldalunkon feltűntetett árak nem számítanak árajánlattételnek.

CAMPONA HANGSZERBOLT (1222 Nagytétényi út 37. Földszint, POSTA és GYÓGYSZERTÁR között)
NYITVA MINDENNAP (vasárnap is!) 11:00 - 19:00 | +36-20-323-0641 | hangmester@hangmester.hu