HANGMESTER.HU
 
 
 
 
 
E-mail cím:

Jelszó:
Emlékezz rám


A WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁSHOZ NEM SZÜKSÉGES REGISZTRÁCIÓ

WEBÁRUHÁZ

PENGETŐS

BILLENTYŰS

FÚVÓS, VONÓS

ÜTŐS

EFFEKT/PROCESSZOR

ERŐSÍTŐ

FÜLDUGÓ/FEJHALLGATÓ

FÉNYTECHNIKA

HÚR, CD, DVD

KOTTA

MIKROFON

KIGÉSZÍTŐ

HANGRENDSZER

KEVERŐ

AJÁNDÉK, KOBOLDOK

IRODA

ZENESZ KONYHA

MULTIMÉDIA

HÁZTARTÁSI KÉSZÜLÉKEK

KERT - MŰHELY



A FÓRUM legfrissebb témái

Offtopic

2020. november 26

Jónás Tamás (instrume

2020. november 26

FÓRUM MŰKÖDÉS DOLGOK

2020. november 26

ADOK-VESZEK-CSERÉLEK

2020. november 26

***Squier***

2020. november 26

***YAMAHA billentyűsök

2020. november 26

Vizelde

2020. november 26

Hangszerápolás

2020. november 26

*MARSHALL.hu KLUB *

2020. november 26

DalszövegÉrtelmező 20

2020. november 26

Csöves Gitárerősítő

2020. november 25

ZENEELMÉLET

2020. november 25

Mutameg!

2020. november 22

A számítógép és a z

2020. november 22

KGST hangszerek

2020. november 22

In Memoriam...

2020. november 21

***FENDER***

2020. november 20

BLUES

2020. november 20

Kezdő Vagyok! HELP

2020. november 18

Házi készítésű hangszere

2020. november 18

KRAMER KLUB

2020. november 17

Z e n é s z V I C C E K

2020. november 15

Zenész Konyha (Zenészek

2020. november 15

Mákosamp és válogatott f

2020. november 15

Jeti

2020. november 13

Fotók, képek, GALÉRIA

2020. november 11

Zenészeket, zenekart ke

2020. november 07

GREG ERŐSÍTŐK

2020. november 06

Sublime

2020. november 02

Barkács

2020. november 02




HANGMESTER.HU AKCIÓ
50% BLACK FRIDAY R.E.M. Out of Time (PVG)
1903692350

50% BLACK FRIDAY R.E.M. Out of Time (PVG)


Akciós ár:
6 629 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
50% BLACK FRIDAY
Pink Floyd Vol.1 (ultimate minus 1) GTAB
8850701071

50% BLACK FRIDAY
Pink Floyd Vol.1 (ultimate minus 1) GTAB


Akciós ár:
6 505 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
50% BLACK FRIDAY
Fehér-fekete bögre LSNBLMM011
50% BLACK FRIDAY
Fehér-fekete bögre LSNBLMM011

50% BLACK FRIDAY
Fehér-fekete bögre LSNBLMM011


Akciós ár:
3 190 Ft



hangszermagazin.hu

SZABÓ LESLIE: A prozódia fontossága a dalszövegírásban
2020. november 26.





hangszermagazin.hu

Jakab Zsolt: Mindig belerakok a dalszövegbe egy üzenetet a gyerekeknek
2020. november 24.







Legfrissebb használt hangszerek:
Baltimore
25 000 Ft
BOSS
11 000 Ft
Korg
14 500 Ft

64 000 Ft
Elektronika
300 000 Ft
Elektronika
95 000 Ft
Vox
9 000 Ft
Roland
15 000 Ft
Walden
185 000 Ft
Epiphone
75 000 Ft
Elektronika
20 000 Ft
Yamaha
40 000 Ft
Jenei Szilveszter (ILLÉS, KORMORÁN): A dalszövegek önmagukban nem versek
2020. november 16.
20% BOLTI KEDVEZMÉNNYEL NYÍLIK ÚJ 165 m2-ES HANGMESTER.HU HANGSZERBOLT A SHOPMARKBAN!
2020. november 12.
HEGYI GYÖRGY: A dalszövegírás a mi szakmánk. Elmondjuk, mi van a Világban.
2020. november 03.
Benkő László (OMEGA) mesél a Gyöngyhajú lány dalszövegéről és hatásairól
2020. október 26.

Zenész Konyha (Zenészek kedvenc eledelei)
Kisérleti topic: Kedvenc receptjeitek, vagy ismert zenészek kedvenc receptjeinek helye legyen ez..

Ahhoz hogy hozzászólhass a témához, előbb be kell jelentkezned!

Témák


cukilali55 2020-11-15 11:35 |  #1976
Örülök, hogy pörög a rovat, használható receptekkel.Tegnap épp Khalim készítette el ismét a "gyorslángos"-t, annyira bejött, hogy pontosan idézzem szavait, a "kölköknek".
Már csak keverős haverem libaleves receptjére várok.....
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1975)

billygibbons 2020-11-10 09:43 |  #1975
Receptedről jut eszembe, tévében láttam hasonlót:Flódni-bejgli
Megkóstolnám.
Ezt meg kezdő háziasszony oldalbordám "sütötte" hétvégén, szereti ezeket a sütés nélküli dolgokat: Hólabda torta sütés nélkül

cukilali55 2020-11-08 08:25 |  #1974
Bejgli
6 szál, gáztepsiben
1kg liszt
40dkg margarin
7dkg cukor
pici só
reszelt citromhéj(fél-egy citromé)
3dkg élesztő 1 dl tejben feloldva
2db tojás sárgája
Ezeket tejjel közepes keménységűre gyúrjuk, 6db cipóra elosztjuk,30 percig letakarva pihentetjük hűvös helyen.Ezután nyújtjuk, töltjük, szorosan feltekerve tepsibe tesszük.
Töltelék
30dkg cukor
40dkg dió
7dkg mazsola
reszelt citromhéj
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
(mák dettó)
2dl tejet felforralunk(a mákoshoz is 2 dl)bele a cukor, fűszerek és úgy öntjük a dióra, mákra.(felforralás után cukrozunk, fűszerezünk!)
tojással megkenjük, száradás után ismét megkenjük, ismét szárad hűvös helyen.Utána sütjük

cukilali55 2020-10-27 11:48 |  #1973















Elkészültak a sírcsokrok.Párat betettem.Talán valki merít ihletet, és tud spórolni vele.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1966)

billygibbons 2020-10-26 08:33 |  #1972
Pórszombaton van, megtaláltam.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1971)

billygibbons 2020-10-26 08:31 |  #1971
Almáskertről eszembe juttattad, nálunk is volt elhagyatva, és jártam régen gyerekként leszedni a gyümölcsöt, a senki földjén volt. Nagyon nagy gazban szenvedtek, bozótvágóval körbe kellett szinte vágni a kökény és csipke miatt. A lényeg, hogy olyan szépen termett, ezek a régi fajták rendkívül ellenállóak. Érdekes, pedig senki nem permetezte meg metszette, mégis kétöklömnyi almák voltak rajta. Egyszer láttam egy dokumentumfilmet, hogy valahol a Dunántúlon van is egy régi génbank, vagy mi, ahol ezeket a régi gyümölcsfajtákat megőrzik az utókornak.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1966)

billygibbons 2020-10-26 08:26 |  #1970
Hétvégén az asszonnyal voltunk a Zemplénben, rengeteg ember gombázott, gondolom, a tinóru-ra mentek.

cukilali55 2020-10-24 16:15 |  #1969
Most jöttünk haza mi is.Szgfűgombát hoztunk.Felénk az őzláb már elöregedett.Három liternyit adtam autószerelő barátomnak, cirka 4-5 litert a kőműves barátomnak.Egyenőre mi "undon" vagyunk gombából.....Az erdők menti utak csapatint vannak a vargányázók autóival.Ebéd után kisütött a nap.
Válasz 'arion' hozzászólására (#1968)

arion 2020-10-24 13:56 |  #1968
Megvolt, alig bírok szuszogni a rántott őzlábkalapoktól. Hoztunk rengeteg pereszkének vélt, gyönyörű gombát, de az itthoni szakszerű meghatározás után kiderült, hogy az retekszagú fakógomba. Nem halálos, de nem jánlott megenni, rosszullétet okozhat.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1964)

cukilali55 2020-10-22 12:20 |  #1967
Ja, délelőtt meg a főzdében voltam, begyűjtöttem az illatokat.....

cukilali55 2020-10-22 12:18 |  #1966
Mi a mamával tegnap "csavarogtunk".Gyűjtöttünk két nagy zsák ezüstfenyő ágat, mert minden évben sk. készíti a 10db sírcsokrot.Majd nosztalgiából elautóztunk egy több száz hektáros erdő közepébe, egy a genszterváltás előtti nagy TSZ almáskertbe.Siralmas látvány, már ami megmaradt az elvadult, kiszáradt, gondozatlan fákból.Találkoztunk a kerület vezető erdésszel, és tátott szájjal néztük autója hátsó ülésén levő, több kosárnyi csodálatos vargányákat.Bár megkérdeztem a lelőhelyet, de ismerve, tudtam előre a kamu választ.....A csapodi temető szomszétságában leltem rá a cseperke gombára.Bár mama tiltakozott, én begyűjtöttem az egy kosárnyi mannát.Tudtam, hogy a húsfeldolgozó és húsbolt tulaj barátom is nagy hobbi gombász, meg vásárolni is akartunk bementünk hozzá.Aki igazolta a gomba milyenségét.Hazafele útbaesett egy több évtizede gombázó ember is, az asszony "követelte" neki is mutassam meg.Beszédbe elegyedtünk, elmondtam, hogy az erdész merre, hova irányított vargányázni,kapásból mondta előző napokban öccsével ledarizták azt a részt, még mutatóban sem találtak azon a részen.Viszont laska gombát igen!Na az is "más" mint a bolti.Akár a sampipi.Mint már említettem, nővérem évtizedek óta szedi a gombát a balfi erdőben, elsétálva Sopronig és vissza.Sógorom okleveles gombaszakértő is.Fotón " nekik is "eldicsekedve"megmutattam.Unokahugom kapásból viccből már mondta is, ezekért mi már le sem hajolunk.Sógórom 76 évesen már nem nagyon jár el, de régebben a törzsgombától a dióízű galambgombáig(ennek az ízét imádom legjobban)pöfeteg, rizike, pereszke,szemcsés tinoru, tán még molyhos tinuru, nem is emlékszem már mennyi félét szedett, és kaptunk tőlük.
Jövő héten készülnek a sírcsokrok, majd teszek be képeket.Egy kisebb ilyen, épp az Aldiban néztük minap, 2500 matrica.10 db készül minden évben, és nagy, így alsó hangon 40000ft spórolás.
Tálán ennyi volt az előző hozzászólásod kapcsán leírt, majd az éterben elveszett történet.Még annyi, hogy elindultunk gyalog az erdész útbaigazítása szerint, de nem találtunk írmagját sem vargányának.Mondtam a mamának, mivel jól ismertem az erdész szüleit, róluk elképzelni sem tudtam volna, hogy becsapjanak.A sztorihoz tartozik, az 55 éves ember sajna totál alkoholista.

Bár ezerrel süt a nap, a levegő így is csípős, a hétvégén ellepik erdeinket a gombászók.Bízzunk benne, hogy mérgezőket nem gyűjtenek.
Válasz 'arion' hozzászólására (#1963)

cukilali55 2020-10-22 11:47 |  #1965
Felénk rengeteg van.Öreg gombász ismerős most már csak vargányára hajt.Persze hazahozza a más ehető kalaposokat is.Mint mondja, bár rengeteg a szegfűgomba, nem kínlódik vele, mert szárítani már nem akar, pörköltnek eltenni meg most nagyon kukacos.Vasárnap délután még unakahúgom olyan fiatal őzlábakat hozott, még csukva volt a kalapjuk is.
Mama simán papirtörlővel tisztítja, panírozza.Lazán ledörzsölhető a kalapról a vékony réteg.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1961)

billygibbons 2020-10-22 09:34 |  #1964
Sok szerencsét! Én is így gondolom, most még a nap is süt, de ennek ellenére mégis alig találok egyelőre a megszokott helyeken, vagy csak elöregedett. Régen volt jó, amikor juhászat volt nálunk, meg volt csorda, akkor volt jó, mert a legelők azért rendesen trágyázva voltak, azt meg szereti a gomba. Most meg....
Válasz 'arion' hozzászólására (#1962)

arion 2020-10-22 09:22 |  #1963
Mi most indulunk, hétfőn az egész környék - Visegrád - az árokpartok, kertek tele voltak gombával. Jól be lett áztatva a talaj, szerintem ha most nem lesz gomba, akkor soha.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1961)

arion 2020-10-22 09:22 |  #1962
Mi most indulunk, hétfőn az egész környék - Visegrád - az árokpartok, kertek tele voltak gombával. Jól be lett áztatva a talaj, szerintem ha most nem lesz gomba, akkor soha.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1961)

billygibbons 2020-10-22 08:49 |  #1961
Voltunk kinn többször lilapereszkéért, de még gomba se nagyon van most. Hátha, most a hétvégén

cukilali55 2020-10-22 06:33 |  #1960
Lassan bepötyögtem egy hosszabb lélegzetvételű választ, de a technika ördöge benyelte.
Válasz 'arion' hozzászólására (#1959)

arion 2020-10-21 19:38 |  #1959
Nekünk a kertben nő a fenyőpereszke, nem kjell túl messze menni érte.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1957)

cukilali55 2020-10-21 18:10 |  #1958





cukilali55 2020-10-21 18:07 |  #1957
Viszont kívánom!
Ma, erdőszéli cseperkét szedtem.Találkoztam a kerületi erdésszel, autójának hátsó ülésén megsaccolhatatlan(talán 5-10 fonott bevásárlókosárnyi) meseszép vargánya nézett szembe velem.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1956)

billygibbons 2020-10-20 10:24 |  #1956
Kedves egészségedre, bátyám!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1940)

cukilali55 2020-10-18 12:52 |  #1955

Egy kis étvágygerjesztő.
Mai ebéd volt:
Tyúkhúsleves kicsit megbolondítva szegfűgombával, és szárított vargányával
Rántott sertéskaraj, rízs és friss vargánya pörkölt körettel.
Válasz 'Zenex' hozzászólására (#1953)

cukilali55 2020-10-18 12:50 |  #1954
Sajna igen, fell kell hívni az Admin figyelmét erre a csalafintaságra, hogy a szöveg és kép, vagy videó együttes elküldése nem működik.
Válasz 'Zenex' hozzászólására (#1952)

Zenex 2020-10-17 20:37 |  #1953
Ma ezt főztem ki:


Zenex 2020-10-16 16:41 |  #1952
Vagy a szöveg, vagy a kép marad le mindig. Meg kell még szoknom ezt az új rendszert itt a Hangmesteren. Szóval
az alábbi grilltarját reggel lőttem a fagyasztóban. fiatal puha omlós húsa van. koviubival kiváló.
Válasz 'Zenex' hozzászólására (#1951)

Zenex 2020-10-16 16:38 |  #1951



cukilali55 2020-10-15 12:57 |  #1950
Áááá, tömjén zsóti idenyen kívül is vadászhat!A helikopter oda is feljut gond nélkül.
Csak azt nem tudom hogy lehet vám és áfa nélkül hazacsempészni....
Válasz 'Zenex' hozzászólására (#1948)

Zenex 2020-10-15 11:53 |  #1949
cukilali55 írta Majd szólok vadász ismerőseimnek, hogy vadásszanak le nekem legalább egy ratylit... Addig is jó lesz helyette a rakottkrumpli is.

Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1946)

Zenex 2020-10-15 11:48 |  #1948
Csak a hím ratyli jó, de annak lassan lejár a vadászidénye és csak olyant lehet lőni, amelyiknek már körbeér a szarva.
Ja... az alaszkai hegység sziklás ormain laknak ezek a kőszáli fajták.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1946)

Zenex 2020-10-15 11:43 |  #1947
istvanp írtaEddig tiszta, de mennyi só kell bele?

Mennyi só...? Az egész egy shaw.
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1944)

cukilali55 2020-10-15 07:22 |  #1946


Majd szólok vadász ismerőseimnek, hogy vadásszanak le nekem legalább egy ratylit...
Addig is jó lesz helyette a rakottkrumpli is.
Válasz 'Zenex' hozzászólására (#1943)

cukilali55 2020-10-15 07:15 |  #1945
Értelemszerűen, ízlés szerint......
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1944)

istvanp 2020-10-15 07:05 |  #1944
Eddig tiszta, de mennyi só kell bele?

Zenex 2020-10-14 23:20 |  #1943
Örülök, ha tetszett, tudom, hogy lecsót mindenki tud főzni, és mindenki azt szereti, de itt a lényeg a mókán volt.
Nos, itt egy különleges recept, amit a nagymamám is az öregasszonyától tanult

Ratyli
Hozzávalók:
- másfél kiló nyersratyli
- egy jókora pese
- 2 csobolyó gönyézde (ha lehet, pöcörgősi)
- 3 csipet ciháta
Elkészítés:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk, míg csurmot nem enged. Szépen höllyén kipicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Mikor kellőképp megslottyant a ratylink, hozzáadjuk a három csipet frissen őrölt cihátát, a gönyézdénket pedig csak tüttyölés után keverjük el a pesével. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyengetjük, mert hamar odakaphat...


Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1942)

cukilali55 2020-10-14 06:39 |  #1942
Pistukám!
Korán reggel naaaagy mosolyt varázsoltál a pofámra!Remek kis film, irigyellek, hogy ennyire értesz a videózáshoz is.Nagyjából hasonló a mi receptünk is, bár csipóspaprika nélkül.Mi 68-ast(évtizedekig hívtuk így a nyári turistát)teszünk bele.Maszek hentes barátom készíti.A Hubi a mama kedvence.....Érdekesség, tavaly kardiológusomtól kaptuk a paprikát, szeretem a lecsót, de olyan finomt ami abból készült még nem ettem.
Válasz 'Zenex' hozzászólására (#1941)

Zenex 2020-10-13 23:07 |  #1941
Sziasztok, új vagyok itt, de szeretek főzni. Az első dolog, amit életemben főztem, az barack volt, mert volt egy hatalmas barackfánk. No de ennek már régen annyi... Most komolyan: A nyarat a lecsó buli miatt szeretem a legjobban. Megmutatom 48 másodpercben, én hogy szeretem:
Jó étvágyat!

cukilali55 2020-10-12 19:17 |  #1940
Nagyapámnak voltak galambjai.Akkoriban ettem levest is, töltött galambot is.Zseniálisan finom!Ahogy régen, sokszort ettünk töltött fácánt is.Veled beszélgetve azonnal előjönnek emlékeimben a remek eledelek.Mint pl. a rántott békacomb
Épp az elébb végeztem a rum készítéssel.Csak ízsemleges pálinkából ajánlatos készíteni.Úgy mint szőlő, mirabolán, cseresznye, esetleg törköly.Most a két liter szőlőpálinkához adtam tíz dkg cukrot, másik tíz dkg-ot karamellizáltam (a folyamat végén minimális vízzel higítottam az olvadt cukrot), hozzáadtam azt is a szeszhez.Majd két rum aromát, és kát vanília aromát kevertem hozzá.Egy deci pálinkát előtte pohárba tettem, és azzal oldottam fel a karamellizáló edényben maradt cukrot.Természetesen azt is hozzáöntöttem.Most két napig lazán lefedve áll az ötliteres dunsztosüvegben, majd megy a palackba.Ja, mivel nem fogyasztásra lesz, hanem sütikbe, az ötven fokot lehoztam negyvenre.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1939)

billygibbons 2020-10-12 15:20 |  #1939
Hajrá-hajrá!
Szerintem is jó recept! Ahogy néztem a tévében, rendesen gusztusos volt képernyőn keresztül. Előtte valami galambleves-félét készítettek, az annyira nem nyerte el tetszésemet.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1938)

cukilali55 2020-10-12 14:12 |  #1938
Szenzációs!Szeretem a nyulat, a minap kaptam egy "zsengét", és azt természetesen kirántottuk.Van egy alkoholista öreglegény, tőle szoktam venni, de sajna megbízhatatlan.
Mamának megmutatom a receptet.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1937)

billygibbons 2020-10-12 08:58 |  #1937
Lali Bá" Tegnap véletlenül láttam az Ízőrzők című műsort, úgy rákívántam a nyúlhúsra, ez a recept:
Endrédi nyúlragu petrezselymes nudlival
Nálunk ilyen petrezselymes nudli nem ismert, de megkóstolnám azt is.

billygibbons 2020-09-02 15:25 |  #1936
Első mondathoz, mármint pulykából.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1935)

billygibbons 2020-09-02 15:24 |  #1935
Rántotthúst igaz nem, de legutóbb gyros-t készítettem, hogy fogyjon az is el, nem volt rossz.
De, ami a pulykahússal kapcsolatosan egyből eszembe vág, hogy régebben még gulyáslevest!! is ettem belőle, és elég finom volt.
A tökfőzeléket pont most fogyasztottam...már éhes is vagyok.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1934)

cukilali55 2020-09-02 11:20 |  #1934
Nekem kimondottan nem jönnek be a szárnyasokból készült felvágottak, virslik.Ahogy a pulykahúsból készített rántott hús sem.Érdekes, mert a csirkéből készítetteket szeretem, kivéve a mellehúsát.Első helyen a rántott csirke farhátat!
Egyébként, mivel a mama szereti, de saját magának nem készít, egy próbát megérne, hogy elkészítse Arion tesóm tökfözelék receptjét.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1933)

billygibbons 2020-09-02 09:18 |  #1933
Virslivel kapcsolatban, múltkor jól meglepődtem, mikor bedobtam egy vákumcsomagoltat, aztán kiderült, hogy baromfi pálcika.
Igazad van, nagyon meg kell nézni, mit veszel.
A csalódottságodat megértem, bátyám.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1932)

cukilali55 2020-09-01 16:46 |  #1932
Szavakba nem önthető, égi manna volt.Kövezzetek meg, a gyulai lókolbásznál kevés finomabbat ettem.Hogy némileg csökkentsem az Aldi hentesárujára tett nem túl hízelgő véleményem, van nálul úgynevezett "csemege szalámi".Általában ahogy a gyulait egy dobozban összekeverik a csabaival, úgy ennél is a pultban levő dobozban zömmel csemege paprikás szalámi van.Jól át kell túrni, tapasztalatom szerint minden ötödik, hatodik paprikásra jut egy csemege.Nos ez a téliszalámi minőségben, ízben egyenrangú , sőt inkább felülmúlja a pick, vagy a hertz "márkás" szalámikat.A rákócit meg össze sem lehet hasonlítani vele.Árban meg a fele, harmada.
Nos, ha már így beszélünk róla, a mi gyermekkorunkban max. három féle virsli volt.De mindegyik zseniálisan finom!Ma meg, a halperes, vagy wiesbaueres bécsi virsli a minőség, jó drágán.A lidlnek, és a spárnak van még elfogadható áron megfizethető virslije.Van egy babati elnevezésű húsüzem, annak vannak finom főzőkolbász termékei.
Épp akkor írtad a turisztikai ajánlatod, mikor még mélyen bennem volt a csalódottság a nagy múlttal rendelkező üzemmel kapcsolatban.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1930)

billygibbons 2020-09-01 09:32 |  #1931
Viszont, egyik ismerősöm szokott szarvaskolbasszal kínálni, jó régen ettem már, azt nagyon elfogyasztanám.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1930)

billygibbons 2020-09-01 09:30 |  #1930
Nyugi, Lali bácsi! Nem ér ennyit az ideged!
Én azt sem tudom koromnál fogva, milyen volt régen sajnos...mi is inkább a házit pusztítjuk. Mindenesetre, a gyűjtemény érdekes, érdemes megtekinteni.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1929)

cukilali55 2020-08-31 17:20 |  #1929
Most mérges vagyok rájuk! Eddig elfogadható áron lehetett kapni az Aldiban gyulait.Pár hónapja döbbenten vettem tudomásul, hogy sem színre, sem ízre, sem állagra nem stimmel a kolbász.Enyhén szólva is egy rakás szar!A spár helyi üzletében meg nyögdíjból megfizethetetlen!Így maradok a maszek húsfeldolgozó házi húsosánál.
Remélem a fordulatos történelmükbe bekerül ez is, hogy alábbadták a minőséget.Az biztos, hogy általam vesztettek egy "rajongó" fogyasztót.Tényleg baxák meg......
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1927)

billygibbons 2020-08-31 13:52 |  #1928
Képet szerettem volna feltölteni, de elveszett...
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1927)

billygibbons 2020-08-31 13:50 |  #1927
Talán témába vág....
Tegnap a Gyulán, a Kolbászmúzeumban jártunk.Szakszerű és információdús tárlatvezetésben volt részünk. Örömteli, hogy a sok viszontagságos év után,a továbbiakban is van húsüzeme a városnak. A város húsiparáról akár hollywoody filmet is lehetne forgatni, olyannyira fordulatos a története... Mindenkinek ajánlom az intézmény meglátogatását, nagyon szívélyesen fogadtak bennünket.

cukilali55 2020-08-28 11:10 |  #1925
Lájkollak Bátyám!Ennek ellenére már nem tökölődök vele.Ezt, és a plutykát száműsztem az étlapomról.
Köszönöm szépen a többi fogyasztó nevében is a hasznos receptet.
Válasz 'arion' hozzászólására (#1924)

arion 2020-08-27 19:45 |  #1924
Gyerekkoromban gyűlöltem a tököt. Mostanában a kedvencem, csak máshogy elkészítve, mint akkoriban. Nem gyalulom, hanem felkockázom a meghámozott, fiatal, kis tököt belsejével együtt. Vajon pirítom a rengeteg hagymát, rá a tök, tejszín, tejfel, só, szerecsendió, kapor. Nem kell péppé főzni. Hozzá egy tükörtojás, vagy fasírt, vagy egy szelet frissen főtt, füstölt tarja, felséges, meglepne, ha háhynál tőle - bár tőled az is kitelik :)
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1923)

cukilali55 2020-08-26 08:04 |  #1923
Én a tökfőzelékkel vagyok így.Ráadásul meg sem eszem, mert ténylegesen hánynék.
Azt mondják a szakértők, a faggyú íz, illat eltüntetése a titok.Volt egy Jordán szomszédom, ha nem jött volna a "korona" az idén kipróbáltuk volna a jó birkapörköltet.Nagyjából 55 évvel ezelőtt lett egy új osztálytársam.Az alföldről hozta a családot a tsz elnök, mikor belevágtak a birkatenyésztésbe.Pár éve is ettem a pörköltjéből, de nem lettem feltétlen rajongója.Németországban ettem bárányhúst, na az igen!Csapod községben évtizedes hagyománya van a birkatenyésztésnek.Most, a valamikori tsz telepen törökök is űzik az ipart.A náluk dolgozók, vagy vendégeskedők ódákat zengnek a birkapörköltjükről.Érdekesség, hogy már feleségem nagymamája is jártak ki a környező, például ciráki legelőkön levő aklokba, birkát nyírni.Ezek a területek szinte kizárólag legelőnek, vagy erdőnek való talajjal bírnak.Mégsem lett elterjedt a birka fogyasztása.Ezen csak most gondolkodtam el, hogy előjött a szó róla.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1922)

billygibbons 2020-08-25 10:39 |  #1922
" A birkapörkölt elkészítése valóban a juhászok privilégiuma.Elég egyszer enni egy szarul elkészítette, és máris egy életre elege lesz az embernek. "


De jól mondtad! Én amúgy majdnem mindent megeszem, nem vagyok válogatós, de mostanság főztek körülöttem, de annak még a szagától is öklendeztem. Érdekes, pedig amúgy megeszem.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1915)

billygibbons 2020-08-25 10:37 |  #1921
Van valami extra trükköd, Lali bá"?
Halljuk!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1912)

cukilali55 2020-08-25 08:42 |  #1920
Próba!
Laci testvér!
Használd a válasz erre funkciót, talán úgy sikerül.Bár Jónás Tomi rovatában nem sikerült a csel!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1915)

cukilali55 2020-08-24 13:49 |  #1915
Tudom, hogy vazsi vagy!Gondolhatod, hogy egy kukás cégnél dolgozva mennyit vittem a rosszvas telepre....Épp a napokban bontottam szét egy Kapsch rádiót, melynek tetejét egy Lenco lemezjátszó "díszítette".Tárcsám nagyjából 700-as.Faszenesemet anno a labancoknál még a Hornbach-ban vettem, de a sok használattól széthullott.


Hegesztettem egyet, vagy inkább kettőt.A birkapörkölt elkészítése valóban a juhászok privilégiuma.Elég egyszer enni egy szarul elkészítette, és máris egy életre elege lesz az embernek.
Két lány, két vő, négy unoka, egy "fogadott" fiú családostul, kell a nagy tárcsa, bogrács.
Kiváncsi vagyok ebből a képből mi sül ki....

pumukli 2020-08-24 09:48 |  #1914
Amikor megvettem a kicsi falusi parasztházat, volt itt egy ilyen Sparherd (takaréktűzhely). Simán elajándékoztam, mert útban volt, most meg látom, hogy több mint száz guriga, és még cső is kell hozzá. Tárcsám, faszenesem, gázégő, stb. természetesen van. Vasi vagyok, de idenősült egy békési srác, a birkapörköltet meghagyom neki, beleszületett.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1910)

cukilali55 2020-08-24 09:05 |  #1913
Mármint a receptet!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1912)

cukilali55 2020-08-24 09:05 |  #1912
Tegnap vörösboros marhapörköltet készítettem, bográcsban.Ha valakit érdekel, megosztom.

billygibbons 2020-08-10 13:34 |  #1911
Érdekes, mennyire felértékelődtek ezek a tűzhelyek...nekünk is a képen látható Salgó volt, csak eladtuk. Manapság mindenki ilyet akar, reneszánszát éli.Egyik jó egzisztenciával megáldott ismerősömék is használnak ilyet a kertben. Újonnan is aranyárban van, anno minden falusi háztartás elképzelhetetlen volt nélküle. Azt a keretes fajtát már rég nem láttam, vagy a virágmintásat.Azért ezzel egy süteményt művészet megsütni, itt nehéz szabályozni a hőfokot, könnyen bekokszolhat. Igazad van, én a kályhán sült pirítóst is jobban szeretem.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1910)

cukilali55 2020-08-10 11:25 |  #1910



Igen, rengeteg dolog nem tud elkészülni ugyanúgy!Úgy megsütni a véreshurkát, gesztenyét, s még lehetne sorolni az étkeket semmiben nem lehet.Ahogy egy bográcsban főzött szarvaspörkölt is egészen más ízű, bükkfával fűteni alatta, mint mondjuk gázzsámollyal.Grillezésnél is a faszenet, brikettet kultiválom.Tárcsán viszont már gázlánggal sütök.Szerintem ott a "földet" járt vas platni adja az aromákat.Nem oly rég beszéltünk a német jövedék szavakról.Tipikus példája a "spórhelt" is.

billygibbons 2020-08-10 07:56 |  #1909
Nem egy nagy eresztés, az tény, de kicsit megolajozva, vagy szilvalekvárral meg tudok belőle enni sokat. :D :D :D
Lényeg, hogy legyen hozzá sparhelt, vagy ahogy itt mondják Abaújban, masina.
Kábé ez a recept
Kenyérlángost én is szeretem, jó hagymásan.....sörrel leöblítve.

Figyelem amúgy a fórumot, csak mostanában az átalakulás idején megtréfált párszor.
Jól esnek, soraid, én is örülök neked, Lajos bátyám!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1908)

cukilali55 2020-08-06 17:48 |  #1908
Anyósom szokott készíteni, de nekem nem jött be.Egyszer régen az asszony is próbálkozott vele, de akkor sem nyerte el a tetszésem.Nekem a liszt, tojás, tejföl, élesztő gyorskelésű langaló a kedvencem.Több napig eláll a hűtőben, és fokhagymásan fogyasztom.
Azért leírhatnád a receptet, hátha valamiben eltér a miénktől(mármint az anyós régi krumplisától).
Széljegyzet, épp a napokban jutottál eszembe, régen "láttalak".Örültem soraidnak!
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1907)

billygibbons 2020-08-06 15:41 |  #1907
Már háromszor süllyedt el a hozzászólásom a napokban ebben a topikban, így csak annyit mondok: krumplilángost akarok!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1900)

cukilali55 2020-08-06 12:30 |  #1906
Gyenge volt a damil?Vagy éles volt a csuka foga?A második mondat meg félig kínai, azt a konyhát meg nem kedvelem......
Válasz 'Squierlaci' hozzászólására (#1905)

Squierlaci 2020-08-05 20:43 |  #1905
Sajnos a hétvégi vörösboros csukapörkölt, a drótelőke hiánya miatt elmaradt...
Ráadásul elvitte a tollakkal tuningolt Salmo BB popperemet is,- sajnos ez se neki, se nekem nekem nem jó.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1904)

cukilali55 2020-08-05 07:47 |  #1904

De most valami "halas"tippet is írj!
Válasz 'Squierlaci' hozzászólására (#1903)

Squierlaci 2020-08-05 07:29 |  #1903
Jajj, jajj, az igazi "ződek" a langyosat is megisszák! Esetleg kis tálkában összegyűjtik,- jó lesz az majd "gyikot" fényesítgetni:)
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1902)

istvanp 2020-08-04 09:13 |  #1902
Víz pohárban

Nyissuk meg a vízcsapot, pár másodpercig engedjük folyni a vizet, mig lehül, majd engedjünk egy pohárba ízlés szerinti mennyiséget.
Ínyencek hűtött ásványvizet, szódát, kedélyfokozót is használhatnak.

cukilali55 2020-08-04 07:34 |  #1900
Fokhagymakrém leves:
3 fej fokhagyma
1 csipet só
1 mk ételízesítő (ízlés szerint lehet több-kevesebb)
0,5 l főzőtejszín
kb. 1 dl víz 1 ek margarin
petrezselyem A megpucolt fokhagymagerezdeket vágjuk apróra, a felforrósított margarinban forgassuk át, majd fűszerezzük, és öntsük fel kb. 1 dl vízzel (annyi vízzel, hogy éppen ellepje).Amikor puhák a hagymák, botmixerrel pépesítsük, majd forraljuk össze a tejszínnel. Vigyázzunk, mert könnyen kifut.Ha felforrt, akkor szórjuk meg ízlés szerint petrezselyemmel.Ízlés szerinti mennyiségben szórunk rá reszelt sajtot.

cukilali55 2020-08-03 16:07 |  #1899
Babfőzeléket rendeltem a mamától
Marhapörköltet combja húsából
Balfi büdösvízzel öblítem le azt
Így a nemes gázok hamar elillannak

cukilali55 2020-07-30 08:19 |  #1897
Terem már a kiskertekben
Paprika, paradicsom, uborka
Friss kenyeret meg kapni a bótba
Elő hát a finom házizsírral
Zsírosdeszka sóval, és e sok kerti jóval!

cukilali55 2020-04-09 08:30 |  #1896

cukilali55 2020-04-09 08:29 |  #1895
Miért is lenne az?Szereted? Jólesik? Mindenki bekaphassssa!Upsz, nem, mert ez lenne a buziság.
Válasz 'Raul' hozzászólására (#1893)

cukilali55 2020-04-09 08:29 |  #1894
Miért is lenne az?Szereted? Jólesik? Mindenki bekaphassssa!Upsz, nem, mert ez lenne a buziság.
Válasz 'Raul' hozzászólására (#1893)

Raul 2020-04-08 21:02 |  #1893
Buziság tudom,de én tejszínes tormával szeretem. :)
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1891)

cukilali55 2020-04-08 20:48 |  #1892



cukilali55 2020-04-08 20:47 |  #1891



cukilali55 2020-04-08 20:47 |  #1890
Jöhetnek a sonka tippek!




cukilali55 2020-04-08 13:18 |  #1889
Csak visszatérve a sütési hőfokra.János, ne szólj bele!Így is, úgy is Te leszel a hibás....

cukilali55 2020-04-08 13:17 |  #1888
Egyenlőre az újdonságok elkészítése várat magára, mert a családnak süti a mama a megszokott sajtosrudat, lekváros linzert, fonott kalácsokat.Unokák kedvencét, az egyszerű kókuszgolyót(élmény nézni ahogy falják)!
Válasz 'Hammond' hozzászólására (#1882)

cukilali55 2020-04-08 13:14 |  #1887
Szerintem egy bevált módszernél kár kísérletezni.Amennyiben meg van adva a hőfuk, simán aszerint!
Jelentem a tanácsot el és befogadva a jól lesütött pacóra aprítottam fokhagymát, rátettem a pörcöt, túrót tejfölt, és jólesően elfogyasztottam.
Remek ötlet volt, mert általában a mama két, három napra gyúr tésztát.Így egyik nap eszem "hagyományosan", másnap fokhagymával megspékelve, harmadnap meg vagy dióval, vagy mákkal.....
Válasz 'arion' hozzászólására (#1886)

arion 2020-04-06 08:52 |  #1886
Na és mi a helyzet a hideg sütőben kezdem, vagy meleg sütőben kezdem a sütést problémakörrel ? Szegény feleségem ezen a dilemmán rágódik napok óta. Én egyszerű férfiaggyal mondanám, hogy ki kell próbálni így is, úgy is, de ő a módszeres, teoretikusan megalapozott megoldások híve.

Hammond 2020-04-05 20:40 |  #1885
Nagyon jó!
Válasz 'Raul' hozzászólására (#1884)

Raul 2020-04-05 20:28 |  #1884


Van folytatása is,keressetek rá,mi már több finomságot csinálgattunk ezzel a kovásszal,és azt kell mondjam,nagyon bevált!

Hammond 2020-04-05 20:25 |  #1883
Kovász készítése

Ez a kovász 7 nap alatt készül el.
1.nap: Egy tiszta befőttesüvegben (720ml) keverjünk össze egy teáskanál finomlisztet két teáskanál vízzel. Zárjuk le az üveget, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten egy éjszakára.
2. nap: Az üvegbe a benne lévő keverékhez tegyünk egy teáskanál lisztet, és két teáskanál vizet, és keverjük jól össze. Zárjuk le az üveget, és ismét hagyjuk állni egy éjszakát. Egyre több buborékot fogunk majd látni a keverékben.
3. nap: Az üvegbe a benne levő keverékhez ismét tegyünk egy teáskanál lisztet, és két teáskanál vizet, jól keverjük össze, zárjuk le, és hagyjuk állni egy éjszakára.
4. nap: Az üvegbe a benne lévő keverékhez ismét tegyünk egy teáskanál lisztet, és két teáskanál vizet, jól keverjük össze, zárjuk le, és hagyjuk állni egy éjszakára.
5. nap: Az üvegbe, a benne lévő keverékhez tegyünk egy teáskanál lisztet, és két teáskanál vizet, és jól keverjük el, zárjuk le, és hagyjuk állni egy éjszakára.
6. nap: Egy nagy tálba tegyünk 150 ml langyos vizet, és 150 g lisztet, és keverjük el jól. A befőttesüvegből vegyünk ki 1 evőkanál (15g) masszát,és adjuk a nagy tálban lévő keverékhez. Jól keverjük el, és fedjük be. Hagyjuk így erjedni egy éjszakán át langyos helyen jól lefedve. (A befőttesüvegben maradó kovászhoz keverjünk egy teáskanál lisztet, zárjuk le, és tegyük hűtőszekrénybe a későbbi felhasználásokhoz. Ha túl sokáig tároljuk a hűtőben a maradék kovászt, akkor megdermed. Ilyenkor öntsük le a felületén összegyűlt folyadékot, adjunk hozzá 30 g lisztet, és 30 ml vizet, keverjük pasztává, zárjuk le, és hagyjuk egy éjszakára erjedni szobahőmérsékleten. Ha másnapra buborékos lesz, az azt jelenti, hogy ismét alkalmas a kovászkészítésre. Ha nincsenek buborékok, akkor meg kell ismételni az előbbi műveletet. Ekkor visszatesszük a hűtőbe, ha éppen nem akarunk belőle használni.)
7. nap: Elővesszük az előző este a tálban erjedni eltett kovászt, és a receptünk alapján előírt mennyiséget felhasználunk belőle.

Hammond 2020-04-05 20:24 |  #1882
Pünkösdi ünnepi kenyér

700 g liszt, 30 g kovász, 30 g élesztő, 20 g só, 150 g víz (vagy amennyi szükséges).

Kovászkészítés:

1. nap: 100 g vizet és 100 g búzalisztet jól összekeverünk, és letakarva állni hagyjuk.
2. nap: 100 g vizet és 100 g búzalisztet hozzáadunk az előző napi tésztához, letakarva állni hagyjuk.
3. nap: 100 g vizet és 100 g búzalisztet ismét hozzáadunk, összekeverjük, és állni hagyjuk.

Kenyérkészítés:

Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, és gondosan gyúrjuk meg. Hagyjuk 1 órát pihenni, majd ismét gyúrjuk át. Formáljuk a tésztát kenyéralakúra, vagy tegyük kikent cipós-tepsibe. Hagyjuk így kelni 1 órát, süssük sütőkemencében (180 fok) 1 órán át.



cukilali55 2020-01-01 11:26 |  #1881





cukilali55 2019-12-31 09:39 |  #1880
És bárhogy vigyázunk, van hogy a bürkében, régen a fülben meg-meg bújt a borsszemecske.Nincs azzal semmi baj.Én ugyan nem szeretem, de könnyű kidobni.A tejfölös bablevesben is mindig elbújik a fokhagymagerezd......

cukilali55 2019-12-31 09:36 |  #1879
Garantáltan jobb ízű benne a csülök!Tapasztalat mondatja velem.Még a tarja is más ízt ad, mint a füstölt comb.Szerintem.
Válasz 'arion' hozzászólására (#1878)

arion 2019-12-31 00:40 |  #1878
Végül így lett, bár egy pár szem borsot elrejtettem a tálakban, mert én imádom szétrágni az egész borsszemeket.
Füstölt, hogyne ment bele egy 60 dekás, füstölt sonkadarab.
Válasz 'Gazz' hozzászólására (#1875)

Gazz 2019-12-30 21:37 |  #1877
Ja, brekkencs. Remélem nem varangy!
Válasz 'Gazz' hozzászólására (#1876)

Gazz 2019-12-30 21:36 |  #1876
Garnéla?
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1870)

Gazz 2019-12-30 21:35 |  #1875
igen, ki kell dobni/külön kezelendő. magának a kocsonyának nem része a fokhagyma meg a bors, csak az ízük. Füstöltet remélem tettél bele.
Válasz 'arion' hozzászólására (#1874)

arion 2019-12-30 19:57 |  #1874
Kezdő vagyok kocsonyában. Most készül az első. Zsírtalanítanám a tetejét, de a zsirban úszkálnak a csodálatos, apró fokhagyma, hagyma, bors foszlányok. Azokat dobjam ki a zsírral együtt, vagy van a megmentésükre valami praktika ? Gondolom, ki kell dobni, ha áttetsző, tiszta levet akarok, igaz ?

cukilali55 2019-12-29 10:17 |  #1873


cukilali55 2019-12-24 10:15 |  #1872




Squierlaci 2019-12-13 19:27 |  #1871
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1870)

cukilali55 2019-12-13 13:19 |  #1870




Kukucskálni nem ér!Nicsak, mi van a képen?



Témák


 
VÁSÁRLÁSI INFO

A HANGMESTER.HU oldalain található anyagok a HANGMESTER-Online Kft. írásbeli engedélye nélkül nem használhatók fel!

HANGMESTER.HU Ügyfélszolgálat: hangmester@hangmester.hu
© Copyright 2003-2020 HANGMESTER.HU .:. Minden jog fenntartva.
. : A tévedés és az árváltoztatás jogát fenntartjuk! . :
A weboldalon feltüntetett árak csak internetes megrendelés esetén érvényesek.

HANGMESTER.HU | 1082 BP., BAROSS UTCA 77. - hangmester@hangmester.hu

Hangszer.lap.hu | Gitar.lap.hu | Szintetizator.lap.hu