HANGMESTER.HU
 
 
 
 
 
E-mail cím:

Jelszó:
Emlékezz rám


A WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁSHOZ NEM SZÜKSÉGES REGISZTRÁCIÓ

WEBÁRUHÁZ

PENGETŐS

BILLENTYŰS

FÚVÓS, VONÓS

ÜTŐS

EFFEKT/PROCESSZOR

ERŐSÍTŐ

FÜLDUGÓ/FEJHALLGATÓ

FÉNYTECHNIKA

HÚR

KOTTA

MIKROFON

KIGÉSZÍTŐ

HANGRENDSZER

KEVERŐ

AJÁNDÉK, KOBOLDOK

IRODA



A FÓRUM legfrissebb témái

Akusztikus gitárok

2024. április 30

CORT GITÁROK

2024. április 30

Fotók, képek, GALÉRIA

2024. április 27

Offtopic

2024. április 25

Jónás Tamás (instrume

2024. április 25

***YAMAHA billentyűsök

2024. április 24

. : PRÓBATERMEK : .

2024. április 23

ADOK-VESZEK-CSERÉLEK

2024. április 20

***FENDER***

2024. április 11

***IBANEZ***

2024. április 06

?Hangszórót ?Ládába

2024. március 28

Vizelde

2024. március 25

JÁTÉKTECHNIKA

2024. március 21

Zenészeket, zenekart ke

2024. március 20

Csöves Gitárerősítő

2024. március 18

LINE6 - VARIAX

2024. március 16

In Memoriam...

2024. március 11

Gitáreffektek

2024. február 08

BÚÉK 2023 Karácsony

2024. január 15

*MARSHALL.hu KLUB *

2024. január 12

***GIBSON***

2024. január 11

Oktáv, nyak stb. beállít

2024. január 04

***Squier***

2024. január 02

***JACKSON***

2024. január 01

YAMAHA gitárok

2023. november 27

***SX gitárok***

2023. november 27

A számítógép és a z

2023. november 10

ZENEELMÉLET

2023. november 08

GITÁRÉPÍTŐ - GITÁRF

2023. október 29

Videó & mp3 linkek

2023. október 29




HANGMESTER.HU AKCIÓ
Alpine Plug&Go Általános füldugó kulcstartós tárolóval
Általános füldugó kulcstartós tárolóval

Alpine Plug&Go Általános füldugó kulcstartós tárolóval


Akciós ár:
2 365 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
50% BLACK FRIDAY Soundsation SS gitár zsámoly
Fémből készült, állítható, fekete lábzsámoly gitárhoz

50% BLACK FRIDAY Soundsation SS gitár zsámoly


Akciós ár:
3 800 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
Gitár Light Capo
kápó

Gitár Light Capo


Akciós ár:
1 990 Ft



hangszermagazin.hu

Technikai okok miatt a MAI NAPON a Campona-ban zárva vagyunk
2024. április 23.





hangszermagazin.hu

SZAKMAI BESZÁMOLÓ: MEGJELENT NAGY KRISZTA VIDEÓKLIPJE - CSAK A PÉNZ
2024. február 29.







Legfrissebb használt hangszerek:
SoundSation
84 900 Ft
Elektronika
75 000 Ft
Gretsch
219 000 Ft
Line6
65 000 Ft
Fender
245 000 Ft
Fender
160 000 Ft
Dean
160 000 Ft
Roland
105 000 Ft
Steinberg
99 990 Ft
Hughes&Kettner
23 000 Ft
Elektronika
23 500 Ft
Peavey
200 000 Ft
KARÁCSONY UTÁN ÚJRA KÉTSZERESÉRE BŐVÍTJÜK A HANGSZERBOLTOT
2023. december 24.
ITT A NOVEMBERI 10%-OS KEDVEZMÉNY KÓDJA! NYISD MEG A CIKKET!
2023. október 28.
Iskolakezdési KOTTA és HANGSZER AKCIÓ -10%
2023. szeptember 10.
A HANGMESTER.HU SZERVEZI A VILLON TRIÓ JUBILEUMI ERDÉLYI TURNÉJÁT
2023. április 19.

Zenész Konyha (Zenészek kedvenc eledelei)
Kisérleti topic: Kedvenc receptjeitek, vagy ismert zenészek kedvenc receptjeinek helye legyen ez..

Ahhoz hogy hozzászólhass a témához, előbb be kell jelentkezned!

Témák


bandus 2008-05-02 11:09 |  #391
"tegyél oda a gyerek mellé.. " :DDDDD

amúgy szerintem ez a húsevés hozzáállás kérdése. én régen (kb fél évvel ezelőttig) szerintem eléggé sok húst ettem, de szépen fokozatosan leszoktattam magamat. aztán most már kb 1 hónapja nem eszek, se sertés, se marha húst, se baromfi húst. most már csak halat eszek... és semmi problémám nincsen a dolgokkal. könnyen lehet pótolni szerintem azt az energiamennyiséget amit a húsételeken keresztül kapunk meg...
Válasz '' hozzászólására (#)

zzsong2008-05-02 11:08 |  #390
nézd meg a fogaid...
Válasz '' hozzászólására (#)

rv (A megnemértett)2008-05-02 11:07 |  #389
Ez tény.
Amúgy 404 a linked.
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2008-05-02 11:06 |  #388
ki mondta, anyu?
(csak úgy érdekességképpen 1-2 észrevétel egymásik szemszögből, csekk)
Válasz '' hozzászólására (#)

rv (A megnemértett)2008-05-02 10:59 |  #387
De az ember nem növényevő, hanem mindenevő.
Szüksége van növényekre és húsra is.
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2008-05-02 10:57 |  #386
evés-ivás tényleg létszükséglet, de nem a húsevés

a húsevés legfeljebb a ragadozóknak létszükséglet

tegyél oda egy gyerek elé egy nyulat meg egy almát, ha éhes; melyiket fogja megenni és melyikkel fog játszani?
aztán meg egy oroszlán elé és próbáld ki ugyanezt
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2008-05-02 10:55 |  #385
"őskori vadászatok, halászatok"
Igen, pl a vikingek portyázásaik során tényleg ettek húst, de otthon a többségük gabonát termesztett, gyümölcsöt, zöldéget, ilyeneket.
"Kínában és Japánban is esznek húst"
Ma már igen, mert oda is beszivárgott a nyugati civilizáció, elég az itteni kínai csirkés kajákra gondolni; de régen, olyan népsűrűség mellett legfeljebb pár nm termőföld jutott egy főre, amin gabonát termeltek; ma persze megoldják: afrikai, további ázsiai, új-zélandi monokultúrákból beimportálják a gaboát és feletetik a vágóállatokkal (az egyenlítő-közeli területeken pár évtized alatt ennek következtében IS csökkent le az esőerdők területe úgy 70%-nyira)

"nem fogom magamtól megtagadni"
=ego ez van
Válasz '' hozzászólására (#)

rv (A megnemértett)2008-05-02 10:50 |  #384
Uhh nekem a szarás is örömet okoz, most akkor az is drog?
Habár ha belegondolok a függőség már megvan...
Válasz '' hozzászólására (#)

battereye 2008-05-02 10:41 |  #383
Nos, ennek ellenére én továbbra sem fogok lemondani a húsról...
Azt nehezen hiszem el, hogy régen nem ettek húst az emberek, mert valahogy a múltból és történelemből felrémlenek az őskori vadászatok, halászatok, az ókori és középkori lakomák, stb, stb...
Kínában és Japánban is esznek húst, csak másképpen készítik el azokat(azaz egészségesebben), és mellé sokkal több zöldséget esznek, ezt aláírom...de magamat ismerve nem tudnék élni csak a távol-keleti konyhán;igényem van a magyar kajákra...

A hasonlatot pedig értem, de én sem az értelmetlen élvezethajszolásról beszéltem...jóhogy nem fogok bankot rabolni vagy embert ölni(egyelőre...) csak azért, hogy új gityót vegyek, de ha egyszerűen élvezem a kerti grillezéseket vagy a konyhában terjengő jó illatokat, és az azt követő nagy lakomákat, baráti összejöveteleket, nem fogom magamtól megtagadni azokat...:)
Vagy más: tudom, hogy az alkohol nagy mennyiségű és hosszú távú fogyasztása káros hatású, mégis iszom, ha kedvem tartja...
Az evés-ivás is egyfajta drog szerintem: amellett, hogy létszükséglet, boldogsággal tölti el az embereket...
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2008-05-02 09:56 |  #382
ez jó nagy faszság
azért tartunk ott, ahol... minden előállított, mesterséges, denaturált, röhej, hogy próbálják utánozni a természetet, de persze még sosem sikerült és nem is fog nyilvánvalóan
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2008-05-02 09:51 |  #381
hehe, hát ez a tipikus szöveg; akármennyire is meglepő lehet számodra, az emberek régen nem ettek húst, vannak is erről nagyon érdekes könyvek... minden nép (jó, talán az eszkimók kivételével) gabonákat és zöldségeket ettek, és mégis fennmaradtak
mint általában mindenféle civilizációs probléma a húskajálás a világháborúk után alakult ki, jelen esetben a húslobbi hatására, akik igyekeztek köztudatba vésni, hogy hús nélkül kihalna az emberiség...
ezért is maradtak fenn jó egészségben az olyan népek, mint kína, india, mexiko, stb, akik nemhogy húst, de tejterméket sem ettek, és persze érdemes megnézni, hogy mennyien vannak, sőt, gazdaságuk fejlődése köröket ver a nyugatra,ill. usára is; ez nem véletlen

sokminden lehet élvezetes, de azok -mint sorra bebizonyosodott- nem feltétlenül jók és etikusak is... jó lenne pl bármikor megdugni egy csinos nőt, élvezetes meg minden, de ha ez mondjuk azzal jár, hogy elhagy érte a barátnőd, akkor már nem biztos, hogy olyan jó hülye egy hasonlat, de gondolom érted

amúgy meg, a mondás szerint, ha a vágóhidak falai üvegből lennének, alig lenne valaki, aki húst eszik
Válasz '' hozzászólására (#)

christiansen 2008-05-02 09:43 |  #380
Ilyenekbe nem szoktam belegondolni, nem mondom hogy 100% egészséges vagyok de nincsenek súlyproblémáim..viszont próbálok környezettudatosan élni

azért az is furcsa ahova tart a világ..
Válasz '' hozzászólására (#)

battereye 2008-05-02 08:32 |  #379
ilyeneken problémázni...szvsz ha az ember nem fedezte volna fel a hús ízét, és nem jött volna rá, hogy az jó, már rég nem lenne...:D
túl sokat problémázunk a dolgokon, ahelyett, hogy élveznénk azokat...(és ezt nem csak étkezési szokásainkra értem)

nem tudom, hogy lehet ilyeneken rágódni, már ne haragudj

Az elhízásról, érelmeszesedésről meg annyit, hogy nagyapáink is ugyanezt ették, mégis éldegéltek 80, 90 évig...csak dolgoztak mellette annyit, mint a szemét, és nem a gép meg tv előtt ültek, mint azt mi tesszük....

Végül egy video, mely szintén a húsfogyasztás mellett szól:
hús
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2008-05-02 08:10 |  #378
meg az elhízás, az érelmeszesedés, a szívkoszorúér elzáródás, és ezek haverjai

azt tudtad amúgy, hogy egy ilyen kolbász annyi növényi energiába kerül, ami kb 5-6 embert jól tudna lakatni? (ha levágnak pl egy sertést, kapnak 150 kiló húst; de amíg az állatka eléri a vágósúlyát, kb ötszörösét eszi meg gabonából - ha pl gyomorrontásod van, és nem tudsz belőle enni, gyakorlatilag 5 éhező életét mented meg, de ez persze nem olyan fontos, lényeg, hogy finomat ehess)
Válasz '' hozzászólására (#)

GreyyJoe2008-05-01 22:40 |  #377
Virsli, sör, Május 1...
Nade nekem pont ma gitározás közben olyan kívánalmam lett a tejsodó - aranygaluska párosra, hogy holnapra azt rendeltem anyámtól!

 2008-05-02 14:08 |  #455
gondolkodj!

vissza a természethez!
Válasz '' hozzászólására (#)

 2008-05-02 14:07 |  #454
ajánlom figyelmedbe Dr. Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség, ill Cenzúrázatlan egészség c. könyvét!

ezeket még a szcientológiai megtérése előtt írta!

azóta sajnos én is ignorálni vagyok kénytelen!

Válasz '' hozzászólására (#)

christiansen 2008-05-01 13:25 |  #376
Éljen május elseje



Beetlejuice 2008-03-31 09:59 |  #375
Itt is egy recept nektek...tőlem:DDDD

1. Vegyünk egy pulykát!
2. Egy pohár unicum.
3. Tegyük a pulykát a sütőbe!
4. Még két unicum.
5. Állítsuk a hőfokot 190 sütőre!
6. 3 unicum további.
7. Süssük a kapcsot be!
8. Most még tovum 4 univáb.
9. Pulykázzuk meg a zsírt!
10. Unicumot a másik palackot még.
11. Dugjunk pulykákat a homérumba!
12. Poharazzunk még egy unicumot az öntbe!
13. Süssük az unicumot még egy óráig!
13+1. "Gyöngyvirágos kék ibolya-a-a-a!..."
14. Pulykáljuk meg az puha unicumját!
15. Vegyük ki a pulyákot az unicumból!
16. "Édes anyám, sirhalmomra-a-a-a!..."
17. "Kiskút, kerekes kút..."
18. Szeletum a pulyák darabbal többe!
19 . Pusztuljunk tásztátum
20 . Palackoljunk még egy unicum vevétet!
21. "Nyílára uccásik a krocsmrasumity!..."
22 . Állítsuk meg a teritumot és pulykoljunk még egy terítéket!
23 . Leterít az unipulyák, és fogyjunk el!

Kovika 2008-03-22 21:01 |  #374
A hó is esett, vazze, a macskákat nem basztam ki a garázsból reggel, had aludjanak benn!
Válasz '' hozzászólására (#)

isabá2008-03-22 16:11 |  #373
Mébaj az,hogy friss hideg levegő átjárja az ízeket???
(Mondjam a valót?A tűz mellett meleg van,ha éppen a "hőháztartásod"ezen felülit kívánja, "blankolj" egy pár sörikét, a jó házipálesz talán gyorsabb, a vörös sem kivetni való!!A család meg csak vigyázz rád ez idő alatt!)
Nem vagy Te kezdő nemán!!!
Válasz '' hozzászólására (#)

 2008-03-22 15:47 |  #372
erre jó a hp! :)
Válasz '' hozzászólására (#)

Kovika 2008-03-22 14:56 |  #371
Nekem tervbe volt, hogy most a hosszú 7végén megejtem az év első rendes bográcsolását, de ilyen hidegben főzzön a F@stom! Még a tűz sem ég, olyan hideg van!!
Válasz '' hozzászólására (#)

Kovika 2008-03-22 14:47 |  #370
Csak ne nekem kelljen megint befejezni!!!
Válasz '' hozzászólására (#)

 2008-03-22 14:31 |  #369
baszki olyan hideg van, h betoltam egy kis hp-t

egyébként meg ördögmáj készül rizzsel éppen...
Válasz '' hozzászólására (#)

ted782008-03-22 14:19 |  #368
jómagam féle fish&chips. kertipartis sörös,- vörörsboros gulyás.
gombapörkölt... nyam-nyam

 2008-03-22 13:17 |  #367
paradicsomos káposzta, bélszínrolóval...

NYAMM! :)

battereye 2008-03-21 16:09 |  #366
85 éves nagyapám is erre esküszik, + néha még egy csomag virsli hozzá, és mindezt fél liter házi tejjel kíséri le!

Az az igazság, hogy az öreg nem egy fiatalt ledolgoz még ma is...
Válasz '' hozzászólására (#)

pifu 2008-03-21 15:55 |  #365
Hát akkor,ne fogd vissza magad
Szoktam olyat is csinálni,hogy összedarálom a maradék gombapörköltet,egy kis nyers fokhagymával(vagy medvehagymával)és belekeverem a tócsitésztába
Válasz '' hozzászólására (#)

Ricsi2008-03-21 14:40 |  #364
Most ettem rakott krumplit, nyakon öntve egy doboz tejföllel...Aznaposságra remek!

Snakepit2008-03-21 13:24 |  #363
Vagyis rántom...:)
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2008-03-21 13:24 |  #362
Vaze Kovi ezt Nemzenésztalin megfőzöm neked két pálinka között!
Válasz '' hozzászólására (#)

Devil B. 2008-03-20 23:31 |  #361
Válasz '' hozzászólására (#)

Kovika 2008-03-20 21:54 |  #360
Rántott csipa zöld takonnyal!!!

gregorius2008-03-20 17:53 |  #359
aszalt szilvás csülök...
tejfölös újkrumplival...

Monszta2008-03-20 17:34 |  #358
Tócsni fan vagyok...kikell próbálnom!
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2008-03-20 15:31 |  #357
kicsi ez az ország
Válasz '' hozzászólására (#)

pifu 2008-03-20 15:12 |  #356
Pedig az nem erre van
Válasz '' hozzászólására (#)

FGGYZ 2008-03-20 13:51 |  #355
Na,kipróbáltuk,tényleg finom!
Válasz '' hozzászólására (#)

M.Z./X (zolinterfan) 2008-03-20 11:26 |  #354
sült csirkevér, tojással, gombával, hagymával meg miegymás...

Patkó 2008-03-20 11:18 |  #353
Alsózsolca
Válasz '' hozzászólására (#)

pifu 2008-03-20 11:15 |  #352
Hova valósi az ismerős?Kíváncsi vagyok hol ettél ilyet?
Válasz '' hozzászólására (#)

Ricsi2008-03-20 11:00 |  #351
Ha még egy kis tejet is öntesz hozzá, és úgy kavarod...nincsen rá szó, nincsen rá fogalom...
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2008-03-20 08:05 |  #350
ilyet egy ismerősöm is szokott készíteni, tényleg nagyon finom!
Válasz '' hozzászólására (#)

pifu 2008-03-20 07:43 |  #349
A tócsit mi meg szoktuk bolondítani kicsit,a következőképpen.A serpenyöbe telibe sütök egy vastag kerek tócsit(berétet,cicegét,tócsnit,kinek hogy)akkorát hogy a serpenyőt teljesen kitöltse.Ezt ha megsült,betakarom előzetesen már elkészített szép vékony szelet karajból sütött natúrszeletekkel,majd hagymán lepirított vegyes erdei gomba jön a tetejére,és végül hogy az ízeket ne rontsuk el,valamilyen semleges sajt reszelve(mozzarellával szoktam álltalában)egy kevés tejszínnel elkeverve,jön a tetejére,majd az egész mehet a sütőbe,addíg amíg a sajt rápirul.
Válasz '' hozzászólására (#)

bluevoodoo 2008-03-20 00:18 |  #348
6 fogásos vacsora!2 házi,3 vidéki meg egy szendvics
Válasz '' hozzászólására (#)

Havy9s 2008-03-20 00:04 |  #347
Van egy durva receptem. Májkrémes rántotta. Még a koleszban tanultam. Először még a gondolattól is kirázott a hideg, de mióta megkóstoltam, a rabja lettem. Olyan velő szerű, és nagyon király, bár nem túl guszta. Olajban megpirítod a májkrémet, az elpépesedik, ráütöd a tojást, és megsütöd. És kész.

Kovika 2008-03-19 23:27 |  #346
Na és én mit ettem vacsorára??? 2 házit, meg 3 vidékit!!! A házi az pálesz vót, a vidéki meg apósom vörösborából fröccs!

Kovika 2008-03-19 23:23 |  #345
Válasz '' hozzászólására (#)

porch 2008-03-19 20:40 |  #344
na mitettem ma vacsorára? anyukám főzött nekem krumplistésztát. (narancsárgát)
imádom. koviubival. nyamm

Monszta2008-03-19 18:56 |  #343
ne kérdezzétek a kettő miként jár együtt
Válasz '' hozzászólására (#)

Monszta2008-03-19 18:55 |  #342
TÓCSNI RÚLEEEEEEEEEZ ÉJJEN A VIDÉK!

dr_kotasz 2008-03-19 17:42 |  #341
Régi, de jó!
Válasz '' hozzászólására (#)

pifu 2008-03-19 08:12 |  #340
Úgy hogy véletlenül kettőt lapozol a szakácskönyvben
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2008-03-19 07:36 |  #339
vajjal és tejföllel kikavarva nálunk is a nyerő köret
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2008-03-19 07:34 |  #338
lehet túróval is. túró, tojás sárgája, vaniliacukor, kristálycukor kikavarod, rárakod. az is finom
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2008-03-19 07:32 |  #337
pirítás.
nevezik pirított májnak is
Válasz '' hozzászólására (#)

Patkó 2008-03-19 07:12 |  #336
az ilyen krumplistészta úgy készül, hogy főtt, és tört krumlit kell keverni a liszt, tojás, só, élesztő stb-hez kelesztés előtt. hasonlóan mint a krumlis pogácsa tésztájához. ízletes, sokáig puha omlós tésztát lehet így sütni. ha sok időm van pizza készítésre és nem bolti szar tésztával akarok pöcsölni, akkor ebből szoktam pizza tésztát sütni. ahhoz is nagyon jó.
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2008-03-18 23:23 |  #335
én meg kölyök korom óta így hallom, hogy "kérsz-e resztelt májat..." és hát a válasz mindig igen. tehát én így jegyeztem meg :))
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2008-03-18 23:22 |  #334
Én ezt úgy hívom, hogy felcsíkozom és megsütöm. :)
Válasz '' hozzászólására (#)

Blaze2008-03-18 23:20 |  #333
Ez már nagyon régi
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2008-03-18 23:19 |  #332
gyakorlatilag a máj eme elkészitési módja. innen a resztelt máj
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2008-03-18 23:19 |  #331
ehun-e
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2008-03-18 23:17 |  #330
Mi a tököm az a "resztelés"?
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2008-03-18 23:04 |  #329
Nekem most jó ideje a mangalica zsíron elkészített nyúlmáj resztelten/pörköltösen, juhtúrós-kapros strapacskával.

ARpei 2008-03-18 22:57 |  #328
A Necksprain-es Misi szerint a metal zene alapja a hús, talán a körömpörköltöt emeli ki igazából

Paul2008-03-18 22:23 |  #327
Én mostanában a spagetti szószba szoktam kis gyömbért tenni...tök jó.
Válasz '' hozzászólására (#)

dr_kotasz 2008-03-18 21:58 |  #326
Jegyezzék meg a kedves topiktársak, hogy amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

bluevoodoo 2008-03-18 21:56 |  #325
Nem étel ugyan,de rászoktam arra,hogy őrölt gyömbért keverek a Carlsbergbe,és vmi elképesztő finom!

porch 2008-03-18 21:50 |  #324
pontosan!
nálunkfelé ez a gubatészta pont olyna mint a házi kenyértészta, és ilyen csak karácsonykor van, mer egy évbe csak egyszer lehet ilyne finomat enni
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2008-03-18 21:45 |  #323
Kicsit nehéz meggyúrni a tésztát, ha nincs benne gyakorlat (kevés háziasszony tud rendesen virgolni, pláne a mai lányok...), de megéri.
Nyösztetni kell az asszonyt vagy anyut érte. Piszok finom és laktató. :)

füge2008-03-18 21:34 |  #322
kolis vagyok, most összefutott a nyál a számban... :D megyek kenek is egy zsíroskenyeret
Válasz '' hozzászólására (#)

rv (A megnemértett)2008-03-18 21:31 |  #321
Úbazz... :D
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2008-03-18 21:30 |  #320
Nem egészen.
Szoktuk mi is sima szárazkifliből, mert úgy is atomjó, de az igazi szerintem az, ha a gubatésztát meggyúrják, ropogósra kisütik (ezek is kiflicskék végeredményben) majd lehet tejben áztatni és mákkal vagy dióval keverni. A diós ütősebb, ha mézzel és vaníliasodóval bolondítjuk.
Válasz '' hozzászólására (#)

bluevoodoo 2008-03-18 21:21 |  #319
olyasmi,mint az aranygaluska?
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2008-03-18 21:20 |  #318
Dejóval guba a guba nem mákkal. Ehh...:)
Válasz '' hozzászólására (#)

Ricsi2008-03-18 21:18 |  #317
És hol a mák?
Válasz '' hozzászólására (#)

Snakepit2008-03-18 21:17 |  #316
Beza, de az igazi gubának van saját tésztája. Finom kőttészta mögsűve, dejóval, oszt leöntve vaníliasodóval.
Válasz '' hozzászólására (#)

Ricsi2008-03-18 21:15 |  #315
Nálunk is, csak Porch kolléga majdnem megkavart minket...:)
Válasz '' hozzászólására (#)

porch 2008-03-18 21:15 |  #314
nemtudod miből maradsz ki..
Válasz '' hozzászólására (#)

Ricsi2008-03-18 21:15 |  #313
Krumplipüré talán a legjobb kaja a világon. Ezt még én is megtanultam elkészíteni...
Válasz '' hozzászólására (#)

bluevoodoo 2008-03-18 21:14 |  #312
Válasz '' hozzászólására (#)

rv (A megnemértett)2008-03-18 21:14 |  #311
Hát hivatalosan azért készül kifliből, mert a rendes gubatésztát nehéz megcsinálni.
Én is még csak kifliset ettem, de jó az is...
Válasz '' hozzászólására (#)

bluevoodoo 2008-03-18 21:12 |  #310
a mákos guba kifliből készül...legalábbis mifelénk
Válasz '' hozzászólására (#)

porch 2008-03-18 21:07 |  #309
az ám
meg a krumplipűréé.
csak a menzán olyan mint a malter..
Válasz '' hozzászólására (#)

rv (A megnemértett)2008-03-18 21:07 |  #308
Amúgy vannak ilyen érdekes dolgok...
Én pl a köménymagtól meg tudnék halni, ha pl valami sóskekszen van...
De a köménymaglevest meg imádom... :D
Válasz '' hozzászólására (#)

Ricsi2008-03-18 21:05 |  #307
Krumplis pogácsa is jó kaja...

rv (A megnemértett)2008-03-18 21:01 |  #306
Jahoks... :D
Válasz '' hozzászólására (#)

Ricsi2008-03-18 21:01 |  #305
Ez engem isérdekelne...Mert a krumplistésztát imádom, viszont a mákos gubát rühellem...az egyik kedvenc kajámból készül az egyik legádázabb ellenségem?...
Válasz '' hozzászólására (#)

porch 2008-03-18 21:00 |  #304
nem krumplistészta(mint a törtkrumplis kissé paprikás főtt tészta ami narancsárga), hanem krumplistészta. nemtudom hogy kell csionálni, az a lényeg h a nyers tésztába krumplit is kevernek, így leszt tartalmasabb.
utána azt feldarabolják iylen kisebb darabokra /gubákra/, és megfőzik, utána megy hozzá a mák meg olaj meg cukor meg minden finom..
pl krumplistésztából csinájják még a flekel-t ami szintén sváb kaja...
sztem király dolog

rv (A megnemértett)2008-03-18 20:55 |  #303
Hogy lehet krumplistésztából mákosgubát...? :D
Ezt nemtudom elképzelni... :D
Válasz '' hozzászólására (#)

porch 2008-03-18 20:48 |  #302
nagymamám, csak karácsonykor süt kenyértésztából gubát, egyébként krumplistésztából csinálja.
svábosan

porch 2008-03-18 20:47 |  #301
a mákosguba csak krumplistésztából vagy karácsonyi sült gubából jó de úgy isteni..
a tejes kiflis változatot nem preferálom...

rv (A megnemértett)2008-03-18 20:38 |  #300
Nagymuternál holnap mákosguba az ebéd... Az is jó? :D
Válasz '' hozzászólására (#)

porch 2008-03-18 20:36 |  #299
adjatok nekem mákostésztát! azt szeretem.

rv (A megnemértett)2008-03-18 20:01 |  #298
Nekem mostanában a kedvenc vacsim:
Egy adag virsli olajban jól megsütve, sütöben elkészíthető krumplival, az egészre egy kis majonéz, cseresznyepaprika, hozzá barnasör.
Garantáltan szemét kaja, garantáltan hízlal, de fínom... :D

Devil B. 2008-03-18 19:46 |  #297
A rántottás témáho hozzászólva: én mindig kísérletezek vele. A kedvencem a sajtos+ valami húst bele rántotta+ kecsáo Az nagyon mester. MEg ízlés szerinte valami olasz fűszerkeverék, esetleg delikát. Nyami nyami

Beetlejuice 2008-03-18 14:16 |  #296
...ez már üldözési mánia.
Válasz '' hozzászólására (#)

ateeboy2008-03-18 14:10 |  #295
Abony végén a Mészáros Vendéglő,(Szolnok előtt) na az nem semmi. Évente sajnos csak kb 2 alkalommal járunk arra. A babgulyásuk mindent ver a Duna-Tisza között. Irtóra jól főznek, gartula nekik.

Ibazze2008-03-18 13:51 |  #294
Gyerekek! PACAL!



Témák


 
VÁSÁRLÁSI INFO

A HANGMESTER.HU oldalain található anyagok a HANGMESTER-Online Kft. írásbeli engedélye nélkül nem használhatók fel!

HANGMESTER.HU Ügyfélszolgálat: hangmester@hangmester.hu
© Copyright 2003-2024 HANGMESTER.HU .:. Minden jog fenntartva.
. : A tévedés és az árváltoztatás jogát fenntartjuk! . :
A weboldalon feltüntetett árak csak internetes megrendelés esetén érvényesek
és kizárólag aktuális készletünk erejéig, melyről visszaigazoló e-mailben tájékoztatjuk vásárlóinkat/érdeklődőinket.
Minden weboldalunkon leadott rendelés csak akkor tekinthető visszaigazolt megrendelésnek, ha kollégánk e-mailen egyértelműen megerősíti,
hogy az adott termékből van jelenleg készketen általunk megvásárolt és bevételezett modell.
Weboldalunkon feltűntetett árak nem számítanak árajánlattételnek.

CAMPONA HANGSZERBOLT (1222 Nagytétényi út 37. Földszint, POSTA és GYÓGYSZERTÁR között)
NYITVA MINDENNAP (vasárnap is!) 11:00 - 19:00 | +36-20-323-0641 | hangmester@hangmester.hu