HANGMESTER.HU
 
 
 
 
 
E-mail cím:

Jelszó:
Emlékezz rám


A WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁSHOZ NEM SZÜKSÉGES REGISZTRÁCIÓ

WEBÁRUHÁZ

PENGETŐS

BILLENTYŰS

FÚVÓS, VONÓS

ÜTŐS

EFFEKT/PROCESSZOR

ERŐSÍTŐ

FÜLDUGÓ/FEJHALLGATÓ

FÉNYTECHNIKA

HÚR, CD, DVD

KOTTA

MIKROFON

KIGÉSZÍTŐ

HANGRENDSZER

KEVERŐ

AJÁNDÉK, KOBOLDOK

IRODA

ZENESZ KONYHA

MULTIMÉDIA

HÁZTARTÁSI KÉSZÜLÉKEK

KERT - MŰHELY



A FÓRUM legfrissebb témái

Házi készítésű hangszere

2021. január 23

Jónás Tamás (instrume

2021. január 23

Offtopic

2021. január 23

Zenészeket, zenekart ke

2021. január 23

***YAMAHA billentyűsök

2021. január 23

***Squier***

2021. január 23

ADOK-VESZEK-CSERÉLEK

2021. január 23

Mákosamp és válogatott f

2021. január 23

Stúdiófelvétel

2021. január 22

Fotók, képek, GALÉRIA

2021. január 21

***FENDER***

2021. január 19

FÓRUM MŰKÖDÉS DOLGOK

2021. január 19

KGST hangszerek

2021. január 17

GITÁRÉPÍTŐ - GITÁRF

2021. január 17

ZENEELMÉLET

2021. január 15

Zenész Konyha (Zenészek

2021. január 14

Vizelde

2021. január 14

DalszövegÉrtelmező 20

2021. január 14

In Memoriam...

2021. január 14

***EPIPHONE*** GI

2021. január 13

Mutameg!

2021. január 12

Csöves Gitárerősítő

2021. január 10

PEAVEY

2021. január 10

Floyd Rose tremolók

2021. január 08

Gitáreffektek

2021. január 08

Mesa/Boogie

2021. január 06

Gitártanár kerestetik

2021. január 06

*MARSHALL.hu KLUB *

2021. január 06

?Hangszórót ?Ládába

2021. január 02

Akusztikus gitárok

2020. december 24




HANGMESTER.HU AKCIÓ
KOBOLD love ceruzás
Pixies love ceruzás kobold

KOBOLD love ceruzás


Akciós ár:
4 990 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
KOBOLD horoszkópos - szűz
Pixies horoszkóp,szűz kobold

KOBOLD horoszkópos - szűz


Akciós ár:
2 990 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
CASIO CT S200 RD Szintetizátor
Szintetizátor

CASIO CT S200 RD Szintetizátor


Akciós ár:
49 990 Ft



hangszermagazin.hu

KÁRÁSZ ESZTER: Szép lassan jutottam el oda, hogy le merjek írni saját dalszövegeket
2021. január 11.





hangszermagazin.hu

DALSZÖVEGÉRTELMEZŐ 2021 - Folytatjuk a programot!
2021. január 09.







Legfrissebb használt hangszerek:
Soundking
16 500 Ft
Zoom
165 000 Ft
Epiphone
0 Ft
Peavey
150 000 Ft
Elektronika
19 000 Ft
Elektronika
15 000 Ft
Elektronika
54 000 Ft
Casio
47 000 Ft
Baltimore
25 000 Ft
BOSS
11 000 Ft
Korg
14 500 Ft

64 000 Ft
KÁRÁSZ ESZTER: Szép lassan jutottam el oda, hogy le merjek írni saját dalszövegeket
2021. január 11.
DALSZÖVEGÉRTELMEZŐ 2021 - Folytatjuk a programot!
2021. január 09.
TORRES DANI: A dalszöveg dönti el, hogy angolul, vagy magyarul szeretne megszólalni
2020. november 30.
Ferenczi György: Kodály Zoltán országában a szolmizációt ingyen megtanítják mindenkinek
2020. november 09.

Zenész Konyha (Zenészek kedvenc eledelei)
Kisérleti topic: Kedvenc receptjeitek, vagy ismert zenészek kedvenc receptjeinek helye legyen ez..

Ahhoz hogy hozzászólhass a témához, előbb be kell jelentkezned!

Témák

Első <500 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... >500 >>1000 Utolsó

Bóbita2010-06-03 14:48 |  #1488
de én ezt most nem értem :DDD
ismernem kéne? vagy csak unatkoztál? :DDD
Válasz 'rozsavanda' hozzászólására (#1487)

Laci2010-06-03 14:47 |  #1487
deadhand a nickje itt fórumon. :D
Válasz 'TerraTenebrosa' hozzászólására (#1456)

Predator (A Vadász)2010-06-03 14:44 |  #1486
köszi szépen :)
Válasz 'benedekbohoc' hozzászólására (#1484)

Bóbita2010-06-03 14:36 |  #1485
olvass plz lejebb, a tüdő alatt
Válasz 'rozsavanda' hozzászólására (#1483)

Plektrum2010-06-03 14:34 |  #1484
Na, ez fasza, hajrá!
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1481)

Laci2010-06-03 14:32 |  #1483
bőrpörkölt

Predator (A Vadász)2010-06-03 14:28 |  #1482
Válasz '' hozzászólására (#1478)

Predator (A Vadász)2010-06-03 14:27 |  #1481
Sikeres, eddig fixre mínusz 8 kiló.

annyi a lényege, h sose vagyok éhes, napi 5x eszem, ha tudok, csak kerülöm a lisztet, szénhidrátokat, cukrot.
Válasz 'benedekbohoc' hozzászólására (#1477)

gaben2010-06-03 14:26 |  #1480
Egész nap kint dolgozik, annyit mint egy gép, este bődületes nagy vacsorát eszik, mellé bor és mégse kövér. Szóval itt nem csak azon van a hangsúly mit eszik az ember, hanem mennyit mozog.

Mondjuk a tényleg ultra szemét dolgokat kerülendő. De pl egy házilag heggesztett pizzával sincs sok gond amiben tudod mi van és nem minden nap azt eszed. Vagy ha igen akkor ledolgozod.
Válasz '' hozzászólására (#1478)

Bóbita2010-06-03 14:24 |  #1479
de jó neki.
Válasz '' hozzászólására (#1478)

gaben2010-06-03 14:23 |  #1478
Én ha tehetném csak vadhúst ennék. Kollégám aki a gyakorlatban dolgozik, tehát rendes hivatásosként, na ő már 13 éve nem vett körülbelül húst a boltban. A székelykáposztától kezdve a gulyáson át a pörköltig minden vadhúsból készül.
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1476)

Plektrum2010-06-03 14:20 |  #1477
És sikeres a fogyókúra?
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1434)

Predator (A Vadász)2010-06-03 14:20 |  #1476
Frankofón család vagyunk... szerintem eleget mondtam

3évesen rákokat tisztítottam, 7évesen apámnak segédkeztem, őzpörköltet, halászlevet főztünk

Szóval detto

Sőt, tudod én magam is vendéglátós vagyok

szóval ááá... kezdek kikészülni Mind1, még 11 nap, és lejár a "szigorú" diéta, és óvatosan, de elkezdek eszegetni igazi kaját
Válasz '' hozzászólására (#1475)

gaben2010-06-03 14:16 |  #1475
Én már leadtam egyszer majdnem 20 kg-t a kőkemény szigorú diétával. Volt látszata, nem jött vissza, stb... de én megfogadtam, hogy soha többet monoton rizscsirke. Én többek közt vendéglátós család sarja ként nőttem fel, gyerek korom óta tudok és szeretek főzni. Az ízek szerelmese vagyok. Nincs az az Isten, hogy ne egyek mindenfélét. Van aki bírja lelkileg van aki nem. Én belerokkannék ha hónapokon keresztül az étrendem akár csak felét a rizscsirke tenné ki.
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1473)

gaben2010-06-03 14:14 |  #1474
de nekem még meg lehet az esély, hogy bedühödök és veszek alapanyagokat a mélyhűtőben lévő alkatrészekhez... :D
Válasz 'TerraTenebrosa' hozzászólására (#1472)

Predator (A Vadász)2010-06-03 14:14 |  #1473
Jó de te azért néha-néha most is bevágsz ilyet, egész este pizzáért sírtál, de én TÉNYLEG SEMMIT NEM ESZEK! már amiben értelem van :D
Válasz '' hozzászólására (#1471)

Bóbita2010-06-03 14:13 |  #1472
ja akkor ez ilyen akaraterő próba
Válasz '' hozzászólására (#1471)

gaben2010-06-03 14:12 |  #1471
mondjuk ezzel magam is szivatom mert semmi kaja itthon és én is diétán vagyok... :D
Válasz 'TerraTenebrosa' hozzászólására (#1468)

gaben2010-06-03 14:12 |  #1470




vadnyúl pörkölt, még tavalyi kép.... :D
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1467)

Bóbita2010-06-03 14:11 |  #1469
vadhúst nem tok olyan sűrűn enni(pedig sok sok vadász ismi van), de rájöttem, h igen csak jó :)
Válasz 'TerraTenebrosa' hozzászólására (#1468)

Bóbita2010-06-03 14:10 |  #1468
lécci ne már, mer éhes vagyok :DDD
Válasz '' hozzászólására (#1465)

Predator (A Vadász)2010-06-03 14:09 |  #1467
Válasz '' hozzászólására (#1465)

Predator (A Vadász)2010-06-03 14:09 |  #1466
a csülöktől én is hányok, mert ragadós. Egyszerűen hülyét kapok tőle, pedig a legtöbben pont azért szeretik mert "cupák"...

pacalt csak módjával szeretem, abból a sokat nem bírom megenni, de egy kisebb adaggal szeretem! A zúza meg király, ahogy van.
Válasz 'TerraTenebrosa' hozzászólására (#1463)

gaben2010-06-03 14:08 |  #1465
Akkor a vargányás őzragú képe se esne jól...





Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1461)

Bóbita2010-06-03 14:08 |  #1464
sőt, ezért biztos megköveznek, de a halászlevet se :)
legalábbis benne a halat nem szeretem.
Válasz 'TerraTenebrosa' hozzászólására (#1463)

Bóbita2010-06-03 14:07 |  #1463
am én utálom a pacalt, és a zuzát. de még a csülök-köröm pörit is.

Bóbita2010-06-03 14:06 |  #1462
ha megenném, nőne a tüdőkapacitásom?
Válasz '' hozzászólására (#1460)

Predator (A Vadász)2010-06-03 14:04 |  #1461
najó tényleg hanyagolom ezt a topikot mert agyfaszt kapok...
Válasz '' hozzászólására (#1459)

gaben2010-06-03 14:03 |  #1460
Hozzátenném: Burkus Józsi kolléga írása ez!
Válasz '' hozzászólására (#1459)

gaben2010-06-03 14:02 |  #1459
Szalontüdő ahogy én készítem
Hozzávalók :
Szarvasünő , borjú , őz vagy süldő tüdő , szív , nyelv
Sárgarépa , gyökér
Babérlevél
Szemesbors
Boróka bogyó

Hagyma , fokhagyma
Étolaj-v. zsiradék
Liszt
Cukor
Mustár
Pirospaprika
Citromlé
Tejföl

Elkészítése:
A jól kiáztatott és megtisztított tüdőt , szívet , és nyelvet bő vízben fel tesszük főni .Hozzá adjuk a zöldségeket a babérlevelet, szemesborsot , borókabogyót , hagymát , fokhagymát. Megsózzuk és kb.1 1/2 óra alatt megfőzzük . Ha megfőtt a husokat vékony és kis csíkokra szeleteljük és a leszűrt főzőlébe vissza tesszük . Zsiradékon a cukrot karamelizáljk és a liszttel rántást készítünk . Ha kész a rántás hozzá adjuk a pirospaprikát , a tejfölt a mustárt és simára keverve társítjuk a fővő tüdővel . Citromlével, utánsózással állítjuk be a végső ízt ! Zsemle gomboccal tálaljuk !




Xanax2010-06-03 13:53 |  #1458
igaz, igaz
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1455)

Bóbita2010-06-03 13:53 |  #1457
te drága
Válasz 'TerraTenebrosa' hozzászólására (#1456)

Bóbita2010-06-03 13:53 |  #1456
de drága, akit fészbúkon ajánlottál, az ki?
Válasz 'rozsavanda' hozzászólására (#1448)

Predator (A Vadász)2010-06-03 13:52 |  #1455
De kurva finom

Ha az alapján ennék, hogy mi néz ki jól, hát... éhenvesznék :D
Válasz 'Miki' hozzászólására (#1454)

Xanax2010-06-03 13:47 |  #1454
(baszod, ez az avokádós miskulancia úgy néz ki, mint egy petecsomag, tele kikelni készülő lárvákkal.)
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1453)

Predator (A Vadász)2010-06-03 13:41 |  #1453
Hogy ontopic legyek:

Avokádósaláta krövettel. Ezt nemrég megcsináltam. Ottvan, nagyon ottvan.

Bár még mindig a paradicsomos szószos rák a legjobb.

http://www.linternaute.com/femmes/cuisine/recette/315090/1095886330/crevettes-a-la-sauce-tomate.shtml

Ezt én vagy anyám picit máshogy szoktuk, de ez is fedi a lényeget

Predator (A Vadász)2010-06-03 13:37 |  #1452
:D
Válasz 'TerraTenebrosa' hozzászólására (#1451)

Bóbita2010-06-03 13:36 |  #1451
beperellek titeket a gecibeeeeeeeee
Válasz 'TerraTenebrosa' hozzászólására (#1450)

Bóbita2010-06-03 13:35 |  #1450
az h nem irok, még nem azt jelenti, h nem is olvasok.
kecsegeeeeeeeeeek. megy a feljelentés.
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1449)

Predator (A Vadász)2010-06-03 13:31 |  #1449
EZ A GERGŐŐŐŐŐŐ!!!!! :D:DDD:D:D:DD

szakállas raszta :D
Válasz 'rozsavanda' hozzászólására (#1448)

Laci2010-06-03 13:29 |  #1448
Na igen, a gond azután van, hogy felbontom.. mert az egészet megeszem, és aztán felbontok egy másikat a halaknak! :D :D





:D
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1447)

Predator (A Vadász)2010-06-03 13:27 |  #1447
Giliszta jó keszegre, kárászra, húsevőkre, még rablóhalakra is időnként, szóval GILISZTA 4eva! (Pontyozni azért még mindig kukoricával..!!! De nem ám a Cukk nevű és társai kurvadrága mézes meg epres meg apámfasza kukoricával, hanem a jó kis bonduelle, vagy cba-tesco kukoricával Azt felbontod szépen, a felét megeszed, másikfele megy a halaknak :D
Válasz 'rozsavanda' hozzászólására (#1445)

gaben2010-06-03 13:24 |  #1446


Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1444)

Laci2010-06-03 13:24 |  #1445
Az élő csalis? :D
Ha már van pedál a buziknak, Tele, kombó stb. a buziknak szöveg, akkor itt én is mondok egyet: kukoric a buziknak! :D
Élő gilisztát a horogra! Ez egy külön szép dolog, horgászat előtti nap kimenni, ásni, gilisztát szedni.. :D
Válasz 'bassrat' hozzászólására (#1439)

Predator (A Vadász)2010-06-03 13:23 |  #1444
hát ezek után nemhiszem, hogy bármiféle húst eszik... mert a marhát fejbelövik, a csirkét levágják...

mind1, többmaradnekem
Válasz 'Miki' hozzászólására (#1443)

Xanax2010-06-03 13:20 |  #1443
részletkérdés.
szadizmus, az elképzelt erőszakod....emberi tulajdonság mindkettő, egyik sem jobb a deákné vásznánál.
amúgy, gondolom vega vagy, ugye?
Válasz 'bassrat' hozzászólására (#1441)

Predator (A Vadász)2010-06-03 13:19 |  #1442
Te figyumár! Mikor szárazság van, és a csiga a házában héderezik, mit eszik? egyet találhatsz: LÓFASZT SEM!

A vízben meg szinte azonnal meghal...

Most jobb, mikor a csirkét megmarkolod, és levágod?
Mert mikor ráfogsz, ő már tudja h meg fog halni és védekezni próbál, de Te még attól elvágod a torkát...!
Válasz 'bassrat' hozzászólására (#1439)

Wingrider2010-06-03 13:13 |  #1441
A szadista hajlam kiélése az lenne, ha éheztetés után forró vízbe dobnám, ahogyan ők teszik, ez csak egy afféle nevelő jellegű figyelemfelhívás, afféle atyai pofon fortissimóban.
Válasz 'Miki' hozzászólására (#1440)

Xanax2010-06-03 13:09 |  #1440
tehát kiélnéd rajtuk szadista hajlamaidat?
Válasz 'bassrat' hozzászólására (#1439)

Wingrider2010-06-03 13:07 |  #1439
Az én olvasatomban már az is a fokozottan kategória, aki egy élőlényt napokig éheztet, majd élve forró vízbe tesz.
Ugyan az a kategória mint az élő csalis horgászat.
Az ilyen emberek a szememben egyszerűen szadista állatok, akiket szívesen vernék arcon egy közepesen munkált vaskos keményfa léccel.
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1432)

Predator (A Vadász)2010-06-03 12:57 |  #1438
korlátlan -> országosan összesen 2ezer tonna.
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1432)

Laci2010-06-03 12:56 |  #1437
Sok éve mi is rendszeresen szedtük esős napokon és volt egy hely, ahová vittük, mérték, fizették.
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1432)

Mákos 2010-06-03 12:56 |  #1436
Hú, de sajnállak... :D abonett szar amúgy diétás célra.
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1421)

Predator (A Vadász)2010-06-03 12:55 |  #1435
*erdőben.
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1432)

Predator (A Vadász)2010-06-03 12:54 |  #1434
fogyózom
Válasz 'norro79' hozzászólására (#1425)

lacko2010-06-03 12:53 |  #1433

" Halkan jegyzem meg, hogy az éti csiga védett állat! "


Mér a jeti nem?
Válasz 'bassrat' hozzászólására (#1427)

Predator (A Vadász)2010-06-03 12:53 |  #1432
bírom mikor úgy szóltok hozzá valamihez, hogy tudjátok az alap tényt, hogy védett, de a körülményekről gőzötök sincs.

Az éticsiga egyáltalán nincsen olyan veszélyben, mint egy rakás védett társa. Ezt alátámasztja, hogy április 1-től június 15-ig korlátlan mennyiség szedhető! (az engedély hozzá ingyenes). Van magyar falu, ami abból él, hogy ilyenkor több száz kiló, talán több tonna csigát összegyűjtenek az erdőbe, amit aztán exportálnak Török-és Franciaországba.





Mielőtt írtok valami -özést, előbb nézzetek utána...
Válasz 'bassrat' hozzászólására (#1427)

Laci2010-06-03 12:46 |  #1431
Azaz!! Ma itt is! Má lucskolódik! :D
Válasz 'Brutalboy' hozzászólására (#1418)

Laci2010-06-03 12:46 |  #1430
Fogyózool Cicaa?
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1421)

gaben2010-06-03 12:42 |  #1429
Megjegyezném, hogy a Helix Pomatia barátunknak azért sok félni valója a kipusztulástól nincs. Sőt! Védettsége a természetvédők túlbuzgóságának köszönhető. Továbbá 2006-ban született is egy "kiviteli és együttműködési egyezmény" melynek keretein belül mintegy 2000 tonna élősúlyú éti csiga gyűjthető össze.

Szóval még mindig egészségesebb és etikusabb és humánusabb vadon élő csigát enni mint mondjuk fain kis broiler csirkét zabálni.
Válasz 'bassrat' hozzászólására (#1427)

Joseph Gross2010-06-03 07:48 |  #1428
Egy csirkét nem tudok kinyírni, nem hogy egy aranyos csigát
Válasz 'bassrat' hozzászólására (#1427)

Wingrider2010-06-03 07:41 |  #1427
Halkan jegyzem meg, hogy az éti csiga védett állat!
Eszmei értéke 2000Ft/db, tehát ennek tudatában zabáljad.
És ha még teli hassal jut rá időd tapossál el egy két hóvirágot, utána pedig lövöldözzél légpuskával fecskéket, hátha azzal még jobban tudod pusztítani a veszélyeztetett fajokat!
Válasz 'Kadettdude' hozzászólására (#1415)

Joseph Gross2010-06-03 07:22 |  #1426
kiflit félbevág(de úgy, hogy még maradjon egyben), közé toast-sajt...ezt mikróban bemelegít! Kivesz! Ráken majonézt, és megszór csemegekukoricával.. és belehelyez egy megfőzött virslit...NYAM NYAM NYAM

SM2010-06-03 07:19 |  #1425
titkárnőképzőbe jársz, vagy mi?
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1421)

lacko2010-06-03 07:18 |  #1424

" Két év alatt 17 kg-ot hí "
zni jó?
Válasz 'Kadettdude' hozzászólására (#1423)

Jeti2010-06-03 07:09 |  #1423
Két év alatt 17 kg-ot híztam ezektől a csúszómászóktól és azoktól a gaznak számító kerti növényekből készült salátáktól, mely növényeken a szomszédaim nap, mint nap taposnak, vagy fűnyíróval lenyírják. Azt sem tudják, mi van a talpuk alatt.
Aztán halomra szedik a komplex vitamintablettákat, nyavalyognak és az életük nagy részét a körzeti orvosi rendelőben töltik a megváltásra várva.
Válasz 'horvlint' hozzászólására (#1417)

gaben2010-06-02 22:59 |  #1422
Rábasztál ombre... én is a falat kaparom mert későn értem haza, kaja nincs úgyhogy maradt a turmix...
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1421)

Predator (A Vadász)2010-06-02 22:59 |  #1421
ó a faszomért nézek be ilyen topikba... 3 hete rizst, puffasztot rizst, csirkét, tonhalat, abonettet és banánt eszem... 3 hete....
Válasz 'villontrio' hozzászólására (#1419)

IDR Valas2010-06-02 22:42 |  #1420
Én megyek Viktor, nekünk bezzek nem sütöttél ilyetXD

rv (A megnemértett)2010-06-02 21:46 |  #1419
Gyertek át inkább ide. :)
Ezt sütöttem ki nemrég:



Prexi~2010-06-02 20:58 |  #1418
MÁKOS guba!

Enosz 2010-06-02 20:53 |  #1417
Jó étvágyat:)
Válasz 'Kadettdude' hozzászólására (#1415)

Mákos 2010-06-02 20:47 |  #1416
MArsahll kereszt az egyetlen, ami megmaradt közgázból :D
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1410)

Jeti2010-06-02 20:36 |  #1415
CSIGASÜLT
Munkaigényes és az első elkészítési fázisokban nem valami gusztusos.
Az én receptem.
Először kevés példánnyal kell megcsinálni, hogy, ha netán nem ízlik valakinek, a sok munka ne vesszen kárba.
Mondjuk indulásnak, egy arasznyi átmérőjű lábast teli kell szedni, mert az még nem sok és a házuk foglal el sok helyet.
Le kell őket takarni egy szitával és valami súlyt rakni rá, mert ezek a kommunális erejükkel ki akarnak mászni.
Fél centi víz legyen a tál alján, mert, ha száraz, visszahúzódnak a házukba és lelassul az életfunkciójuk.
Három nap, mire kiszarják magukat. A nedvesség irányában folyamatos helycserével mászkálnak éjjel, nappal és ezáltal stimulálva van az emésztőcsatornájuk az űritésre.
Nem kell majrézni, mert tiszta hüllők. Növényi korhadékokkal és főleg zöld algabevonatokkal táplálkoznak ugyanazokról a növényekről, amiket mink is részben konyhakerti növényekként megeszünk.
Majd le kell öblíteni őket a csap alatt egyenként.
Elő kell kapni egy laposabb, nagyobb átmérőjű, rozsdamentes
edényt, a csigák létszámához saccolva megtölteni vízzel valameddig és két csomag friss petrezselymet beletördelni, majd forráspontra melegíteni.
Mikor forr, belezúdítani a szaunába a csigacsapatot.
15 percig kell forralni őket.
A testük egy része a saját házukban is megfő a hő hatására, de a lényeg, hogy az a testrészük, amit a mászkálásukkor is látunk, nem tud visszahúzódni és a petrezselyem ízével átfő, megdinsztelődik.
Leöntjük róla a vizet, ami sokszor nem gusztusos, mert felhabzik.
A szaunázott csigákból egyenként, a kint lévő testrészükbe a villát beleszúrva egy gyors mozdulattal kirántjuk a tekervényes házukban lévő bélcsatornájukat, ami fekete és ott ahol a fekete rész kezdődik, késsel elmetsszük.
A fekete részüket a szemétbe dobjuk.
A megmaradt tiszta testrészüket egy lapos hosszabb teflontálba tesszük szorosan egymásmellé és annyi olívaolajat öntünk rájuk, hogy a testrészük, fele, de inkább nagyobb hányada kilátsszon az olajból.
Majd tenyérben morzsolt oreganot szórunk rá, ennél a mennyiségnél kb., két nagyobb kávéskanálnyit és bőven gíroszfűszert, kevés sót, kevéske őrölt borsot és betesszük a tálcát a konyhai, asztali grill izzó spirálja alá.
Addig sütjük őket, amíg kicsit sárgás színt kapnak, mint mondjuk hozzávetőlegesen a töpörtyű.
Közben elkészítjük előre a pirítós kenyérszeleteket, amik fehér kenyérből a legideálisabbak. A rozskenyér túl kemény lenne.
Két lecsópaprikát, két paradicsomot, négy nagy gerezd fokhagymát atomjaira kockázunk és kevéske szűz olívaolajat hozzálöttyintünk és jól összekeverjük. Picike sóval megszórjuk.
Akik nagyon innyencek és nem bírják a fokhagymát, azoknak a tejfeles öntetet ajánlom, ami a nagyon egyszerű következő:
Zeller zöldet az aprítómasinában összedarálni és annyit belekeverni adott mennyiségű tejfelbe, hogy azt jól elkeverve enyhén zöldre fesse és pici sóval ízesíteni.
A sült csigákat lehet külön fogyasztani és ahhoz kanalazni a salátát, vagy az öntetet, de lehet a csigákat a pirítós kenyérre is tenni és katonánként falatozzuk.
Minőségi vörösbort érdemes a falatok között kortyolgatni, mint mondjuk a Pinot Noir, vagy valami hasonló karakterű nedű.

Predator (A Vadász)2010-02-27 23:37 |  #1414
zsírul hangzik :D:D:D
Válasz 'rozsavanda' hozzászólására (#1413)

Laci2010-02-27 21:46 |  #1413
Hú itt lemaradtam..
Remélem meglett, nekem azelőtt 2 héttel volt olyan, hogy 83 tétel, amiből 20 vetület stb.. xD
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1410)

Laci2010-02-27 21:42 |  #1412
nutellás tejberizs

Predator (A Vadász)2010-02-19 19:23 |  #1411
megígértem a kecsapot meg a pizzaszószt, de csak mostanra sikerült leírni... :)

tehát:

Olasz szósz
1l paradicsomlé
1 fej hagyma
½ fej zeller
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 db babérlevél
ízlés szerinti mennyiségben:
só (kb. 2 teáskanál)
bors
(friss) oregano
(friss) bazsalikom
(friss) zellerlevél

A hagymát, fokhagymát és a zellert is kis darabokra vágjuk. A hagymát olajon üvegesre sütjük. A paradicsomlét ráöntjük a hagymára, és a zöldfűszereket kivéve mindent beleteszünk. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg szósz állagúra besűrűsödik. Az oreganót, bazsalikomot és zellerlevelet darabokra vágva akkor tesszük bele, mikor már majdnem kész, kb. 10 percig még ezekkel együtt főzzük (így nem vesztik el élénk zöld színüket). A babérlevelet kivesszük.


Házi ketchup
1 l paradicsomlé
¼ fej zeller
2-3 gerezd fokhagyma
ízlés szerinti mennyiségben:
só (kb. 1,5 teáskanál)
cukor
bors
babérlevél
szerecsendió
fahéj
szegfűszeg
(erőspaprika)

A fokhagymát és a zellert mixerrel pépesítjük. Minden összetevőt egy edénybe teszünk , és állandó kevergetés mellett besűrítjük. A fűszereket őrölt alakban használjuk, a mennyiségeket ízlés szerint, egész enyhén édes legyen a végén. Ha erős ketchupot akarunk főzni, tegyünk bele őrölt erőspaprikát is.
Válasz 'robag' hozzászólására (#1401)

Predator (A Vadász)2010-01-12 12:52 |  #1410
köszi! nagyon remélem, nagyon fosok.... 47 függvény felrajzolása 100% pontosan fejből, + 35 oldal elmélet... mint például:

ez egy függvény:
Konvergens Marshalli munka kereszt equilibrium ponttal




láttá má olyat?!
Válasz 'rozsavanda' hozzászólására (#1409)

Laci2010-01-12 12:51 |  #1409
Görbüljön!
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1408)

Predator (A Vadász)2010-01-12 12:47 |  #1408
gyííí nekem meg jön zsemlébe a rántott csirkemell, mert megyek vizsgázni
Válasz 'rozsavanda' hozzászólására (#1407)

Laci2010-01-12 12:39 |  #1407
Namostaztán! Sárgaborsófőzelék vínersniccellel, aztán kakaós kalács.

Predator (A Vadász)2010-01-12 12:37 |  #1406
nem, kérlek, mi ilyen kis gyökereket eszünk. mint te vagy! Csak nagyon rágósak és szar ízűek vagytok, úgyhogy kell hozzá kecsap!!!
Válasz 'opht' hozzászólására (#1405)

Castor Troy2010-01-12 12:22 |  #1405
Aha... szóval ezt eszik a játékhangszeresek...büszkén...
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1404)

Predator (A Vadász)2010-01-12 12:20 |  #1404
jójó! Majd akkor barátnőmtől elhozom, ott van leírva! Apjától való saját recept, nagyon jó sztem, mert igazi paradicsomos íze van, nem ilyen műkaki... és fűszeres.. viszont nem olyan, mint egy pizzaszósz, bár már egyszer csináltunk belőle azt is!
Válasz 'robag' hozzászólására (#1403)

zolika2010-01-12 12:19 |  #1403
szerintem jöhet ide simán :)
Válasz 'zlajcs' hozzászólására (#1402)

Predator (A Vadász)2010-01-12 11:02 |  #1402
énis tok ilyet! meg csípős kecsápot is! meg sokfűszeres kecáspot is! majd megosztom ha vkit érdekel
Válasz 'robag' hozzászólására (#1401)

zolika2010-01-12 10:41 |  #1401
gabennel egyszer tévében láttunk egy jamie olivér műsort, házi kecsapot készített
megtaláltam a receptet nemrég, ma elkészítem

íme a recept, ajánlom mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!





christiansen 2010-01-11 15:50 |  #1400
UP!

bluevoodoo 2009-11-19 15:29 |  #1399
Pestos csirkemell gombával

Adott 1kg csirkemell, 1kg friss nagyfejű csiperke, némi fehér és piros pesto, só, bors, fokhagyma,ez lett belőle (múlt heti kreáció):









Macilány2009-10-28 17:56 |  #1398
birginek, ha már palacsintát emlegettél, én is dicsekedek:





ma csináltam:)

landmine2009-09-24 07:46 |  #1397
Hát igen, az emberek (totál beteg) ízlésének nincsenek határai

Harkh 2009-09-23 20:57 |  #1396
jó étvágyat!

battereye 2009-09-06 12:57 |  #1395
Mado, és mindenki figyelmébe, akit érdekel!
Ritkán járok erre, de ma pont ezt készítettem ebédre. Szóval a (majdnem) lapcsánkába forgatott húst én így csinálom:

A tészta receptje:
Az 5-6 közepes krumplit meghámozom, megmosom, majd lereszelem (én ehhez az ételhez kis lyukú reszelőt használok, de ez ízlés kérdése). Ezután két tojást és egy kis sört adok hozzá, sózom, borsozom (frissen őrölt borssal lehetőleg), majd ehhez a mennyiséghez kb. 10 deka lisztet adok. Nyilván ha túl lágy még a massza, akkor óvatosan adunk még hozzá lisztet, ha túl sűrű, akkor sörrel lazítjuk. A lényeg, hogy egy közepesen sűrű masszát kapjunk. A tésztába kerülhet még fokhagyma, akár kevés petrezselyem; lehet rendesen kísérletezgetni az ízekkel….:) én még korianderrel fogom egyszer kipróbálni, nagyon szeretem azt a fűszert.
Ezután a kb. 1 kiló karajt (de bármilyen egyéb hús is megteszi) vékony szeletekre vágom, kiklopfolom, majd a szeleteket egyenként először lisztbe, végül a masszába mártom. Ezután forró, bő olajban, lassú tűzön (fontos, mert különben hamar megsül a bunda, miközben a hús még nyers marad) mindkét oldalukat aranybarnára sütöm.
Igen laktató, tartalmas étel, köretnek valami könnyűt ajánlok hozzá…de ha már lúd, legyen kövér alapon ettem én már ezt juhtúrós sztrapacskával is…

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Válasz '' hozzászólására (#1192)

zulu 2009-09-04 09:11 |  #1394
Azért ez az egyik legjobb kaja

gaben2009-07-19 21:41 |  #1393
Az igen!

Gondoltam, hogy ilyesmi lesz csak nem akartam rákérdezni, hoyg tutira meglepetés maradjon. :))
Válasz '' hozzászólására (#)

lacko2009-07-19 16:36 |  #1392
Ez ki van zárva, me" ezt nem értem :)
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-07-19 16:31 |  #1391
Summon Lord Tibi!
Válasz '' hozzászólására (#)

lacko2009-07-19 16:08 |  #1390
ezt beszéld meg a közgazdászokkal
Válasz '' hozzászólására (#)

Saci2009-07-19 16:03 |  #1389
Senki sem kötelez senkit arra, hogy olcsón termeljen.
Válasz '' hozzászólására (#)


Első <500 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... >500 >>1000 Utolsó

Témák


 
VÁSÁRLÁSI INFO

A HANGMESTER.HU oldalain található anyagok a HANGMESTER-Online Kft. írásbeli engedélye nélkül nem használhatók fel!

HANGMESTER.HU Ügyfélszolgálat: hangmester@hangmester.hu
© Copyright 2003-2020 HANGMESTER.HU .:. Minden jog fenntartva.
. : A tévedés és az árváltoztatás jogát fenntartjuk! . :
A weboldalon feltüntetett árak csak internetes megrendelés esetén érvényesek.

HANGMESTER.HU | 1082 BP., BAROSS UTCA 77. - hangmester@hangmester.hu

Hangszer.lap.hu | Gitar.lap.hu | Szintetizator.lap.hu