De azért futotta a segédmunkási keresetéből, hogy vett egy fénysebességgel száguldó, tengeri katamarán jahtot és turistákat kalauzol nyílt vizű horgászatra.
ahol 500 ft egy lityi benzin és 1000 ft egy kg kenyér ott hamar
elmegy az a 480,
amúgy meg mindennek meg van az ára mert ahhoz, hogy a norvégok így éljenek
10 másik országban éhezni kell
Ja, erről jutván eszembe, csak, mint érdekesség.
Egy haver 20 évvel ezelőtt ment ki Norvégiába, mint szakma nélküli segédmunkás. Ott targoncán robogott és idén ment nyugdíjba. 480e.HUF-nak megfelelő havi nyugdíjat kap. Nem jön haza, mint mondta, mert a nagy hányadát zsebre tenné kis csóri hazánk.
Éhes vagyok és szeretem az inyencségeket, mint pld. a polip, osztriga, békacomb, stb.
Majd, ha havi 600e.HUF lesz a minimálbér, mint a Németekhez viszonyítva és 350eHUF a szociális sgély, beülök egy öt csillagos étterembe és és eszem ágában sem lesz csigákat szedni.
Vegul talaltam kurkumat, de elszallt a net,
es nem tudtam visszanezni, hogy Bluevoodoo
bazsalikomot ajanlott harmadik fuszernek,
szoval ilyen lett. Mindjar ezszunk!
múltkor ezt főztem ki. Akinek van ideje és úgy gondolja próbálja ki
Portugál csirke
Hozzávalók:
- jó kis csirkecombok (leginkább nyeles)
- 1 egész zöldpaprika
- 1 nagyobb paradicsom (vagy 2 kicsi)
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 - 2 dl vörösbor (mennyiségtől függően)
- 1 ek őrölt koriander
- 1 csokor petrezselyem apróra vágva
- só, bors, liszt
A lesózott husit borsos lisztbe forgatod és olivaolajon minden oldalról átsütöd. Utána kiteszed őket egy másik edénybe.
A visszamaradt , lesült-lisztes olajban megpárolod a hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát - majd viszateszed a combokat.
Rátekered a koriandert. (frissen örlöm mindig bele)
Hozzáöntesz egy jó pohár vízet és a bor felét, főzöd egy ideig. Utána hozzáöntöd a maradék bort.Tovább főzöd.
Nem sokkal a vége előtt beleteszed a petrezselymet.
Szerintem kifőtt fusilli illik hozzá, de bármi lehet a köret.
A lisztbe forgatástól besűrűsödik a szaftja, érdemes sok vízzel főzni - úgyis elpárolog.
Nem akartam irnai a markat, de igen.
Az aszalt szilvasat en is nagyon csipem.
A bebikukoricat mult heten megettuk,
szoval az edes savanyut most felreteszem
es kiprobalom majd a tipped.
Az aszaltszilvásat told szerintem,és ha igazán jót akarsz,akkor előtte a mellett kevés olajon hagymával,gyömbérrel,bazsalikommal és kurkumával pirítsd meg.
Szerintem az aszaltszilvás az elég fini, a mézes-mustáros felejthető, az édes savanyú meg egy kis extra ananásszal meg bébikukoricával tuningolva a legjobb
Inyenc forumozok szavazatai alapjan
fogom elkesziteni a mai vacsorat!
Elobb-utobb ugyis megeszem mind,
de most a boseg zavaraban nem tudok valasztani.
SZAVAZZATOK!
2009-06-24 16:08 |
#1348
jaaaah bazzz, kar hogy nem tudtam, leneztem volna :( pedig szerintem lent is voltunk MIkin? a hamburger.hu az a weben van, de van uzletuk is!
Amugy Greggel ma adtunk a zeneszkonyha feelingnek, betoltunk egy sult csulkot, meg egy marhaporit az altalam korabban emlegetett helyen :)
Kovi ubi, csalamade, malnaszorp...jo volt :)
egyszer volt egy twin reverben, meg egy fender fuzz-wah pedálom
és az épülő telémben fender texas hangszedők lesznek
ennyi közöm a fenderhez.....a két telém se fender...
ami gyári telém volt az is schecter volt
szóval kikérem magamnak h fenderes :D
alapvetően gitárosok vagyunk, ami a legrettenetesebb állatfaj.....tehát nyilvánvalóan nem vagyok olyan különbözőek
van nekem a lackó komám, remek zongorista, most éppen kint van küffődön vendéglátózik
vele szoktam komoly csurdításokat meghússütéseket elkövetni
a gréfenvalder meg olyan sör volt, hogy csórók voltunk nagyon, mert elfogyott az előlegünk, és ez volt a legolcsóbb. 39 cent volt, ebből 25 cent az üvegbetét....drágább a sör mint ami körülötte van :D és bazmeg rendesen jó volt....lidl rlz :D
volt kint nálunk csobánkán, volt fasírtunk előző napról készen
mi meg kitaláltuk, hogy úgyis sütünk húst, beizzítottuk a tárcsát a kertben, olaj, stb....aztán a kész fasírtot is megsütöttük....fő a rákkeltő hatás!
a szalonna sütés csurdítás meg az ön és közveszélyes kategória...
be voltunk tompulva egyszer, oszt" úgy álltunk neki szalonnát sütni
ölben kenyér, nyárson szalonna....fogom a nyársat, lecsöpögtetném a zsírt....persze eszembe nem jutott volna a nyárson újat fogni, hogy ne a legvégét fogjam, így alakult, hogy nem volt elég hosszú a karom, amikor a kenyeret megcéloztam a forró szalonnával....aztán összezsírozta-égettem magamat kissé....
de a legszebb az volt, amikor kint meersburgban vendéglátóztunk egy hónapot, én meg mindenáron szalonnát akartam sütni
de az akalmazott szállás mellett a kertben ember magasságú volt a fű, nyár volt meleg volt....esélytelen...mondom bazmeg a betonon rakunk tüzet
kés, meg fa hiányában voltunk...gyújtóst egy elhagyatott házból loptam, valami jobb féle fenyő...azt valahogy apróra törtem
nyársat már magam sem tudom hogyan eszközöltünk, asszem azzal a sliccerrel, ami az egyik képen látható...
2009-06-19 08:29 |
#1339
Hát te meg mit csináltál szülővárosomban? :)))
Az nem a badi -hami volt, vagy mi? :)) Van ott büfi büfé is...
Ha nagy hamburgert akarsz, akkor itt van a IX. kerületben a hamburger.hu na akkora hamburgert adnak, hogy egyszer nem is tudtam megenni egyszerre. Van amelyikben három hús van. Többnyire ha ilyet ettem ebédre, akkor aznap már semmi mást :)
Találtam Szigetszentmiklóson egy hamburgerezdét-gyroszozdát :)
a fura, hogy olcsóbb mint a nagymenők a témában, másrészt meg hihetetlenül brutális méretű a hamburger!
Komolyan mondom, kb egy arasznyi vastag!
Nem is tudom mikor láttam ilyet utoljára.
Ja a sült krumpli nem az a 6x6 mm unalmas multigagyi, hanem rendesen random szeletelésű és klasszikus értelemben sültkrumpli...
A hely nevére nem emlékszek sajna, valami bugyibuci vagy bugihami vagy valami ilyesmi...
Anno elgondolkodtam azon,hogy milyen agyament ötlettől vezérelve jutott eszükbe a filmeseknek ez a 3-4 szájon át történő harapásos dolog,és akkor nekem is a matrijózsik ugrottak be. :))
Az alien 1-ben a kéz alakú szörnyike sokkal jobb volt.
És a felirat szerint heringként adták el.
Milyen dög lehet ez?
Leginkább az alien-re hasonlít. :))
Annak is arra a kisebbik fejére,ami a nagy pofájából jött ki,és tele volt fogakkal.
Földevés - a legjobb méregtelenítő kúra
Az állatvilágban igen elterjedt a földevés, alkalmanként pedig az embereknél is tapasztalható ez a furcsa szokás. Legközelebbi rokonaink, a csimpánzok így védekeznek a maláriával szemben, de a denevérek hasonló szokására eddig nem volt magyarázat.
A halászlé gyűjtő fogalom mint a gulyás mert abból is van (Gulyás,hamisgulyás,)(Babgulyás) ami közt elég nagy különbség van.
Még csak nem is ugyan azon levesek csoportjába tartoznak.
Ezek szerint azzal nem vagy tisztában hogy pörkölt, a pörkölt alaptól és a hús szakaszos zsírjára pirítástól lesz pörkölt. Itt pedig pirításról szó se volt.(a fokhagyma,és petrezselyem nem szokványos az biztos ,de én imádom őket használni és gazdagítja az íz harmóniáját.)
Pl:a slambuc,paprikás krumpli ,paprikásmártás se pörkölt mégis pörkölt alapot csinálunk ,ez a magyar konyha egyik sajátja mint ahogy sok egyéb ételhez felhasználjuk ami nem pöri.
Én csak le írtam hogy én hogyan csinálom,és amellett ki tartok hogy a piros paprikát csak bele ganézni a vízbe annak semmi értelme. De nem állítom hogy nem lehet finom a passzírozatlan halászlé de az én első munka folyamatom akkor is a pöri alap és utána a többi ahogy le írták.
Néven vitatkozni pedig egyrészről jogos ezért át keresztelem Berettyóújfalui Halászlére
A Szakácsszakmában pont az a szép hogy sokszínű változatos és sok mindennel lehet kísérletezni akár még úgy is hogy recepteket, konyhatecnologiákat meg másítunk átalakítunk csak más elnevezésekkel kell illetni. A lényeg a harmóniára törekvés mert az nem új recept ha valamit el sózunk. Az Újházi tyúkhúslevest mindenhol úgy kell elkészíteni ahogy recept szerint van,mert a vendég azt szeretné kapni amit meg rendelt,de ha már pl tésztának eperlevelet teszünk bele akkor már nem írhatjuk ki hogy újházi tyúkhúsleves hanem pl:. tyúkhúsleves fogadós módra blab bla ugyan így Bajai ,Tisza, Ponty,Mohácsi,Berettyóújfalui.
UI:Ja és a halászoknál van még egy olyan is ha jól tudom hogy puculásnál a hal csak egyszer érhet vízhet ?
cabernet sauvignon,kékfrankos,kékoportó,néha merlot vagy zweigelt.szekszárdi bikavérben meg cabernet frank van sauvignon helyett.kevesen tudják,de szekszárdon találták ki a bikavért eredetileg.
ha már birkapörkölt : Pesten a munkahelyre ebédnek bevittem egy kis birkapöri maradékot, megmikróztam, bekajoltam ... munkatársaimnak meg felfordult a gyomra, hogy mi ez a "büdös" ... :)
Akkor gyere el Túrkevére! Itt arany színűre festett kovácsoltvas kerítés is van, amin szintén vas szőlők "teremnek", kert végében 25 nm-es medence, sarkában oltár (!) szűz Máriával, az udvarban meg gipsz csacsi, kutya , sas ..stb. várja a vendégeket (meg A8-as , és Q7-es Audi, asszonyak meg valami "szar" A4-es, hogy ki tudjon menni a tesocba ... )
"Túrkeve a napfény a kunhalmok, és a termálvíz városa"
Amúgy meg itt főzik a legjobb birkapörköltet hetedhétországon túl! :)
De ennek ellenére mint említettem legtöbb Bikavér cimkével ellátott bor olasz bizonyos összeg alatt. Magyar tejet viszik kifele olaszországba. Szépen kimossák utána a tartályt, megtöltik occsó olasz lőrével és az meg jön vissza magyarországra és hungarizáljuk.
6-700 forint alatt vagy nem bort kapsz vagy olasz pacsnagolást.
Tavaly is a magyar szőlészeti mutatoknál igen érdekes eset állt fent: hirtelen 200e hektóval több egri bikavérünk lett, annak ellenére, hogy lassan már senki sem termeli. Ezért van, hogy kb 5ezer forint alatt nem találsz igazi egri bikavért mert olasz szart kapsz.