HANGMESTER.HU
 
 
 
 
 
E-mail cím:

Jelszó:
Emlékezz rám


A WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁSHOZ NEM SZÜKSÉGES REGISZTRÁCIÓ

WEBÁRUHÁZ

PENGETŐS

BILLENTYŰS

FÚVÓS, VONÓS

ÜTŐS

EFFEKT/PROCESSZOR

ERŐSÍTŐ

FÜLDUGÓ/FEJHALLGATÓ

FÉNYTECHNIKA

HÚR, CD, DVD

KOTTA

MIKROFON

KIGÉSZÍTŐ

HANGRENDSZER

KEVERŐ

AJÁNDÉK, KOBOLDOK

IRODA

ZENESZ KONYHA

MULTIMÉDIA

HÁZTARTÁSI KÉSZÜLÉKEK

KERT - MŰHELY



A FÓRUM legfrissebb témái

Offtopic

2021. február 28

FENIX

2021. február 27

Csöves Gitárerősítő

2021. február 27

Gitáreffektek

2021. február 26

Jónás Tamás (instrume

2021. február 26

In Memoriam...

2021. február 25

GREG ERŐSÍTŐK

2021. február 25

ADOK-VESZEK-CSERÉLEK

2021. február 25

***YAMAHA billentyűsök

2021. február 25

*MARSHALL.hu KLUB *

2021. február 24

Cubase SX

2021. február 24

Mákosamp és válogatott f

2021. február 24

Zenészeket, zenekart ke

2021. február 24

FÓRUM MŰKÖDÉS DOLGOK

2021. február 23

***FENDER***

2021. február 22

Milyen erősítőt vegyek?

2021. február 22

KGST hangszerek

2021. február 22

Zenész Konyha (Zenészek

2021. február 20

PEAVEY

2021. február 20

Oktáv, nyak stb. beállít

2021. február 17

Akusztikus gitárok

2021. február 16

Húr

2021. február 15

Milyen gitárt vegyek??

2021. február 14

Vizelde

2021. február 11

?Hangszórót ?Ládába

2021. február 07

Fotók, képek, GALÉRIA

2021. február 05

***Squier***

2021. február 04

***EPIPHONE*** GI

2021. február 03

Stúdiófelvétel

2021. február 03

Mesa/Boogie

2021. február 02




HANGMESTER.HU AKCIÓ
50% BLACK FRIDAY - HERFLI SULI KEZDŐKNEK Pribojszki Mátyás
Tanulj az egyik legjobbtól

50% BLACK FRIDAY - HERFLI SULI KEZDŐKNEK Pribojszki Mátyás


Akciós ár:
3 990 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
TOLEDO PRIMERA STUDENT 44-RDS - Toledo Primera Student 4/4-es klasszikus gitár
TOLEDO PRIMERA STUDENT 44-RDS - Toledo Primera Student 4/4-es klasszikus gitár

TOLEDO PRIMERA STUDENT 44-RDS - Toledo Primera Student 4/4-es klasszikus gitár


Akciós ár:
23 000 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
SOUNDSATION JDK313-MR - Junior dobszett, 3 rétegű, metál vörös
SOUNDSATION JDK313-MR - Junior dobszett, 3 rétegű, metál vörös

SOUNDSATION JDK313-MR - Junior dobszett, 3 rétegű, metál vörös


Akciós ár:
48 200 Ft



hangszermagazin.hu

POPLESZ - SZABÓ-NAGY ATTILA: A whisky már bent van, a bass box az meg kint... /HANGSZEREM/
2021. február 22.





hangszermagazin.hu

KÁRÁSZ ESZTER: Szép lassan jutottam el oda, hogy le merjek írni saját dalszövegeket
2021. január 11.







Legfrissebb használt hangszerek:
Elektronika
35 000 Ft
Stagg
40 000 Ft
ENGL
150 000 Ft
Soundking
16 500 Ft
Zoom
165 000 Ft
Epiphone
0 Ft
Peavey
150 000 Ft
Elektronika
19 000 Ft
Elektronika
15 000 Ft
Elektronika
54 000 Ft
Casio
47 000 Ft
Baltimore
25 000 Ft
POPLESZ - SZABÓ-NAGY ATTILA: A whisky már bent van, a bass box az meg kint... /HANGSZEREM/
2021. február 22.
KÁRÁSZ ESZTER: Szép lassan jutottam el oda, hogy le merjek írni saját dalszövegeket
2021. január 11.
TORRES DANI: A dalszöveg dönti el, hogy angolul, vagy magyarul szeretne megszólalni
2020. november 30.
Ferenczi György: Kodály Zoltán országában a szolmizációt ingyen megtanítják /HANGSZEREM/
2020. november 09.

Zenész Konyha (Zenészek kedvenc eledelei)
Kisérleti topic: Kedvenc receptjeitek, vagy ismert zenészek kedvenc receptjeinek helye legyen ez..

Ahhoz hogy hozzászólhass a témához, előbb be kell jelentkezned!

Témák

Első <500 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... >500 >>1000 Utolsó

GGreGG2009-05-30 15:48 |  #1293
Antonioni...
na megvan
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-30 15:48 |  #1292
azért Hodász meg Kántorjánosi is csinos hely :)

olyan színes mint valami mesefilm, a neonzöld vagy rózsaszín házakon a piros cserepek, lilára festett ablakkeret, világoskék fényes kerítés, hát előtt gipsz kisoroszlánok,
kerítésre kiterítve a rózsaszín cicanadrág, meg a zöld susogós melegítő :)

ki is csinálta a nagyítás című filmet?
na ő megirigyelné :D
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-30 15:45 |  #1291
találkoztunk?
Válasz '' hozzászólására (#)

battereye 2009-05-30 15:42 |  #1290
Jaja..:D
Ciki(szerintem vágod az arculatot) mesélte, hogy régen még büszkeség volt madainak lenni Szabolcsban, ma meg rendesen szégyen...:D
Válasz '' hozzászólására (#)

hclaca2009-05-30 15:37 |  #1289
én péntek-szombat tavaly.
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-30 15:28 |  #1288
én is vótam tavaly, de csak egy napot, azt hiszem szombat volt... :D
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-30 15:28 |  #1287
lidlibe nem megyek :D
Válasz '' hozzászólására (#)

hclaca2009-05-30 15:20 |  #1286
legközelebb a lidliben nézz körül,ott egész jók vannak már ennyiért.
Válasz '' hozzászólására (#)

hclaca2009-05-30 15:19 |  #1285
gyere te is,lesz papírkutya szekció is.
Válasz '' hozzászólására (#)

hclaca2009-05-30 15:18 |  #1284
tavaly is ott loptam isten szent napját a hangszerész srácokkal...
főztünk is térhajlító lecsót.
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-30 15:14 |  #1283
megvettem a legócsóbb vörösbort amit találtam a metróban, 540 forintért valami francia "csuda"

marhapöribe jó lesz, remélem nem sír fel :D

GGreGG2009-05-30 15:12 |  #1282
épp pirítom a hagymát

....

GGreGG2009-05-30 15:12 |  #1281
Nyírmada meg nagyon is különösen :d
Te má csak tudod :DDDD
Válasz '' hozzászólására (#)

battereye 2009-05-30 13:01 |  #1280
Jágeci, sírva röhögök, nagyon átadtad a hangulatát a monológnak!

Nyírbátor, Nyírbogát, Nyírmada, ezek különösen kiemelt jelentőségű települések..:D
Válasz '' hozzászólására (#)

synergy HSC2009-05-30 10:05 |  #1279
Folyamatban;
reggelire 1-1 zacskó, hagymas-tejfölős és sajtos chipset eszek, kézzel! Közben halaszlé recepteket olvasok!
Igazi ínyenc!:D:D:D

synergy HSC2009-05-30 10:03 |  #1278
Aztan ültök ott a szarszagba, és megvitatjatok h a pesti népek ilyen finomat nem esznek soha!:D:D:D
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-30 09:41 |  #1277
Nekem is menni kéne, vinni pár wulitzert a szakmai sátorba :)

na még meglátom hogy állok idővel...
Válasz '' hozzászólására (#)

hclaca2009-05-30 07:50 |  #1276
Szar Fesztivál? én szombati napon tuti ott leszek...
Válasz '' hozzászólására (#)

hclaca2009-05-30 07:49 |  #1275
a birkapörit?
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-29 22:41 |  #1274
bakker
ugorjunk össze valamikor
oszt hegesszünk valamit a bográcsba :)
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-29 21:17 |  #1273
Mi kifejezetten marhábó" készíjjük.
Válasz '' hozzászólására (#)

hclaca2009-05-29 21:11 |  #1272
egy pillanatig sem kételkedtem.
Válasz '' hozzászólására (#)

hclaca2009-05-29 21:10 |  #1271
Válasz '' hozzászólására (#)

hclaca2009-05-29 21:10 |  #1270
errefelé a birkapörkölt készül így,annyi kis különbséggel,hogy a birka alá nem kell víz,nagyon lassú tűzön ereszt pont annyit,amennyi kell neki.
Válasz '' hozzászólására (#)

Mákos 2009-05-29 19:26 |  #1269
sör a nyomiknak, bor a profiknak :D
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-29 19:26 |  #1268
Lemaradt a szmájli.... azért a finom itókát nem vetem meg... :D
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-29 19:25 |  #1267
Egyébként egy kis érdekesség: nem csak a nevem Kun én tényleg ehte kun vagyok.

A "kun pörkölt" a következő: bográcsot kikened zsírral. aztán alulra egy réteg csont, rá egy réteg hús, réteg fűszer és pirospaprika, hagyma... aztán még egy réteg hús-fűszer-hagyma, stba.... így rétegezni. Aztán önteni bele annyi vizet, hogy éppeg ne lepje el a víz. Aztán aláröffenteni és főzni míg kész nincs. Addigra szépen besűrüsödik a zaft, megfő minden.

hclaca2009-05-29 19:23 |  #1266
félve mondom,hogy magyar ember bort iszik.
Válasz '' hozzászólására (#)

hclaca2009-05-29 19:22 |  #1265
kérlek,majd engem leitatunk.én is segítek majd.
Válasz '' hozzászólására (#)

hclaca2009-05-29 19:21 |  #1264
igazad van.legyen akkor így.
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-29 19:07 |  #1263
na megjött a díszbuzi :D
Válasz '' hozzászólására (#)

Mákos 2009-05-29 19:06 |  #1262
fuuuuuj sör fuuuuuj
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-29 18:59 |  #1261
mondjuk hogyha jack danielst hozol vagy finom pálinkát talán beleszagolok...:DD

Addig is kibontottam egy stellat.
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-29 18:58 |  #1260
Akkor sorry...
akkor objektív zsűri leszel :)
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-29 18:57 |  #1259
Miről beszélsZ? Mikor láttál Te alkoholt inni engem? Sohasem teszem!
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-29 18:56 |  #1258
Én meg semmivel sem vitatkozok :D
felétek így, felénk úgy :)
egyszer össze kéne röffenni és kipróbálni mindkét verziót, Gaben lenne a zsűri, akit persze jól leitatnánk :D
Válasz '' hozzászólására (#)

hclaca2009-05-29 18:53 |  #1257
nekem 6500 az irányítószámom,hidd el,itt tudják mi a pálya ez ügyben.
amúgy egyrészt ettem tiszai verziót sokat,meg finom is van,én csak az elnevezéssel vitatkozom.
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-29 18:52 |  #1256
hát nem vagyok éhes, de lehet összedurrantok valami pörit :)
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-29 18:51 |  #1255
"pró darabokra vágott húsból, aprópecsenyéből, vagy csak az állat testrészeire szétválasztott nagyobb darabokból, különböző ízesítőkkel rövid lére főzött étel. Több változatban, különféle állatok húsából készül. Mo.-on a → paprika elterjedése óta általánosan ezzel fűszerezik. Máig borsos ízesítésű rokona az erdélyi tokány. – Parasztkonyhán leggyakrabban a pörkölt készül és legnagyobb múltú az Alföldön. Itt a századfordulóig a marhahús elkészítésének a leves mellett egyetlen, a juhhúsénak pedig önálló húsételként egyetlen hagyományos módja. Mindkét húsféléből pásztorok is főzik maguknak. Ennek ellenére az ételnek sem készítésmódja, sem népnyelvi megjelölése nem egységes az Alföldön sem. A készítésmódnak a hozzávalók szerint két alapváltozata van. A szorosabb értelemben vett pörkölt zsír, hagyma és víz nélkül készül. Ez csak nagyobb mennyiségű húsból lehetséges, amely saját zsiradékában, levében megpuhul. Fűszere a só és a 19. sz.-tól elmaradhatatlanul a paprika. Bográcsban, lassú tüzön készítik, a húst keverés helyett az edény mozgatásával forgatják. E készítésmód számontartott mesterei a gulyások, juhászok, továbbá általában férfiak. (Juhhúsból készítve gyakran nagyobb csontos darabokban teszik fel, szabályosan elrendezve az egyes részeket. Ha a pásztorok a marha- és juhhúst → szárított húsként készültek konzerválni, kicsontozva ilyen pörköltnek főzték meg.) Karcag vidékén ma a népi köztudat kizárólag az így készített ételt ismeri el és nevezi pörköltnek. Ugyanezt századunkban a Duna–Tisza-közén pörköltnek és paprikásnak egyaránt, a Hortobágy vidékén gulyáshúsnak, gulyásosnak és parázshúsnak nevezik. A pörkölt másik változatánál zsírban (szalonnazsírban) pirított hagymára téve, kevés vízzel felöntve puhítják meg a húst; a fűszerek ugyanazok. Asszonyok a családnak így készítik. Főként marha-, juh- és tyúkhúsból szokásos. Az ilyen pörkölt neve az Alföldön többnyire paprikás. Itt a hét egyik húsevő napján visszatérően ez a húsétel. Gyakori kisebb-nagyobb ünnepi alkalmakkor, s hagyományos a lakodalmi étrenden. Nagyobb mennyiségben háztartásban is bográcsban készítik, csakúgy, mint a pásztorok. Ezzel kapcsolatban az egy „tálból” (bográcsból) evés szokása kivételesen sokáig fennmaradt. Az étel a Felföldön és K-Dunántúlon parasztháztartásban jóval ritkábban, főként juhhússal kapcsolatban fordul elő. Ebből a századfordulón K-Dunántúlon gyakori volt a lakodalomban. A nyers húsból készült pörkölt Ny-Dunántúlon a polgári konyha közvetítésével e században terjedő új étel. A lakodalmi paprikás itt nem pörkölt, hanem paprikás, tejfeles mártással vagy mártásban tálalt főtt hús a levesből. – A pörkölt népételként a gulyáshús elnevezés kapcsán azonosítható a korábbi adatokban. Jellegzetes alföldi pásztorételként, parasztételként egykorú szerzők az 1780-as évektől folyamatosan említik. Már e század végén sajátos vonásának tartják, hogy paprikával készül. Gulyás néven a pörkölt a 19. sz. közepétől Bécs közvetítésével magyar specialitásként Közép- és Ny-Európa nagy részén elterjedt, ahol az étel a mienktől többé-kevésbé eltér, de mindig rövid levű húsétel és nem leves. (→ még: juhhús) – Irod. Erdei Ferenc: Néprajzi ínyesmesterség (Bp., 1971)."

hclaca2009-05-29 18:51 |  #1254
dédnagyapámék reggelenként,amikor megegyeztek a halra(akkor már kereskedő volt),akkor egyikük már neki is állt pucolni a halat,egy másik ott helyben tenyérben meggyúrt egy kis tésztát hozzá,mire megkötötték az üzletet,kész is volt a cucc,megették,és mentek a dolgukra,mert el is kellett adni a halat.
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-29 18:49 |  #1253
amúgy minden valamire való halászlé receptje vita tárgya :)
mivel mindenki meg van győződve a saját igazáról...

de pont ettől szép, hogy mindenki másképp ismeri a frankót...
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-29 18:46 |  #1252
Ilyesmi véleményen vagyok én is.

Én ezt a receptet öreg vadásztól tanultam aki bizony megkövetelte, hogy az igazi eredeti halászlé márpedig ez.

Mint ahogy kijelentette, hogy a gulyás leveshez is hülyeség prkölt alapot cisnálni meg a böllér leveshez, hisz ezen emberek étke arról szólt, hgoy csak összedobták a hozzávalókat a bográcsban sok vízzel és akkor néztek rá megint amikor enni kellet.

Mint ahogy a pörkölt is már nem az amit anno hívtak pörköltnek.

De mindjárt linkelek be cikket ha megtalálom
Válasz '' hozzászólására (#)

hclaca2009-05-29 18:46 |  #1251
azért,mert nem 3 óráig készül,még lehet sűrű.a lényegi különbség,hogy nincs alaplé,meg varázslás,hanem összefőzöd a cuccot,és 45 perc múlva ehetsz is.dédnagyapám és családja halász és halkereskedő volt,hidd el a parton nem erre lehetőség.ezért mondod,hogy a halászlé az,amit én is mondtam.az alaplevesfél napos dolog az mondjuk lehet halleves,de épelméjű halász nem állt neki ilyen vesszőfutásnak.písz
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-29 18:44 |  #1250
de benne van az átpasszírozott cucc, meg a sok hagyma meg paprika szétfőve szintén szaftosít. mondjuk ezektől édes alapíze lesz, főleg a nagy hagymáktól meg érett húsos paprikától, így emiatt tényleg jó bele pici bor...
Válasz '' hozzászólására (#)

hclaca2009-05-29 18:41 |  #1249
de ha ebben a receptben kicseréled a halat bármi egyébre,akkor az inkább egy híg pörkölt,mint bármi más.
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-29 18:41 |  #1248
hát én a tisza mellett nőttem fel, ott tényleg az a jó halászlé aminek sűrű a leve...
arrafelé csak a húsleves lehet híg :)
Válasz '' hozzászólására (#)

hclaca2009-05-29 18:40 |  #1247
gyere le a fővárosba,hegesztünk egyet.
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-29 18:39 |  #1246
mifelénk is így csinálják
Válasz '' hozzászólására (#)

hclaca2009-05-29 18:37 |  #1245
ja,csak az már nem halászlé,hanem pörkölt.
Válasz '' hozzászólására (#)

2009-05-29 18:25 |  #1244
haaat en sem tudnek feldarabolni egy allatot, es szerintem megolni se, max ha megtamad, ha az eletem lenne a tet!
Válasz '' hozzászólására (#)

Macilány2009-05-29 16:48 |  #1243
Nekem nagymamám pasija hozza mindig a húst, én nem értek hozzá, mi lőhető e vagy mi nem. Ha tudnám, meg látnám, valószinüleg nem enném meg. Én kb ha látnám ott élőben azt mondanám, vigyük haza :D
Viszont ami meg finom az finom. Ha már darabokban jön, nem fáj annyira a szivem
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-29 16:05 |  #1242
Ez így abszolutt tiszta! Te így érzel, ezzel vitatkozni nem lehet. Megannyi vadgazda ismerősöm van aki mindent elvégez a vadgazdálkodásban, csak fegyvert nem emel jószágra.
Válasz '' hozzászólására (#)

Gorilla 2009-05-29 16:02 |  #1241
Én rokoni szálak során belekrültem egy vadász társaságba, levizsgáztam, fegyvervizsgám, mindenem megvolt. Egyik első alkalommal egy farkasordító hideg éjszakán vecsésnél megöltem egy állatot. A mai napig gyötör a lelkifurdalás. Nem mindeki születik vadásznak, mégha egyszer bele is kóstol. Nekem ott vége lett.
Válasz '' hozzászólására (#)

2009-05-29 15:59 |  #1240
jajj ne rontsatok mar el a jatekunkat :))

na megyek a csarnokba vasarolni, mert mirindas sutit sutok :)
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-29 15:59 |  #1239
Azért ne hasonlítsuk a vágóhidat pl a vadászathoz vagy házi vágáshoz.

A vidéki embernek halál természetes, hogy azt eszi amit Ő nevelt fel vagy vágta le.

persze ettől még mindenki amga hozza meg a döntést, hogy eszik-e húst vagy sem.
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2009-05-29 15:53 |  #1238
Nyugi, ha a vágóhídak falai üvegből lennének és benézhetne bárki, ma nem sokan beszélnének ilyen vígan a finom husikáról meg pöriről...
Válasz '' hozzászólására (#)

Gorilla 2009-05-29 15:38 |  #1237
én egyszer lelőttem egy 140 kilós vaddisznót. Mikor láttam a vadászházban fellógatva, megszakadt bennem valami. Azóta nem tudok állatot bántani...
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-29 15:37 |  #1236
Hát a szarvas jó ideig még nem lőhető sajnos. Viszont a disznó az igen....:)))
Válasz '' hozzászólására (#)

Macilány2009-05-29 14:08 |  #1235
Na már a kakaós csiga el is fogyott, nagyon jó lett :) Nyitok egy kifőzdét azt" jöhettek
Én már egy kis vaddisznó vagy szarvaspörit ennék :P
Válasz '' hozzászólására (#)

rv (A megnemértett)2009-05-29 12:07 |  #1234
Óbáz, de összefutott a nyál a számban... :D
Nah valami ilyesmi az igazi halászlé, olyan sűrűre főzve, hogy a kanál megáll benne. :D
Válasz '' hozzászólására (#)

Buli2009-05-29 12:05 |  #1233
Ez komoly... mi történik?
Én nem pont így csinálom a halászlevet.

A halászlé annál jobb minél többféle halból készül az alap lé.
Hagymát megpirítom fokhagyma petrezselyem és utána a fűszerek paprika bors só (sót csak csínján)
Bele a paprika és a paradicsom olyan arányban hogy a paradicsom ne édesítse el az alaplevet
Majd mehet bele az előre besózót hal és hal fej.
Szétfőzni passzírozni, ja előtte még cseresznye paprika el felejtettem
Az alaplevet vissza rakjuk és készre főzzük a hal szeleteket.
Valamikor zsír helyet szalonna pörcöt teszek bele,ill vörös száraz bort

Na ez elég kusza de talán érthető

rv (A megnemértett)2009-05-29 11:55 |  #1232
Aztakurva, visszafelé telik az idő. :D

rv (A megnemértett)2009-05-29 11:55 |  #1231
WTF??? :D

Buli2009-05-29 11:55 |  #1230
Hagymát érdemes előtte le pirítani zsíron és ahhoz hozzá tenni a paprikát mert úgy oldódik ki a színe és íz anyaga.
Válasz '' hozzászólására (#)

rv (A megnemértett)2009-05-29 11:55 |  #1229
Bazzeg, tűnnek el a hozzászólások a főoldalról.
Előbb még ez a topic volt az első, 12:01-el, most meg a Korg 12:00-val...

Mákos 2009-05-29 11:52 |  #1228
mert egy igazi dákóslukkoló buz vagy, hoyg mindenkitől messze leszel.
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-29 12:01 |  #1227
Hétvégén kis vadász röffenés lesz, ott bográcsban harcsapaprikást rittyentenek túrós csuszával. Sajnos messze lesznek nagyon így én nem tudok menni. De egy ilyet most szivesen ennék
Válasz '' hozzászólására (#)

bluevoodoo 2009-05-29 11:56 |  #1226
Ezt felénk is így szokták csinálni,pedig Dunának közelében sem vagyunk Én mondjuk még meg szoktam bolondítani tejszínnel,esetenként gombával is.Meg alaplének átpaszírozott apróhal (dévér,kárász) és halfej is megy.
Válasz '' hozzászólására (#)

- 2009-05-29 11:55 |  #1225
Én voltam olyan turnéban ami egyben gasztronómiai turné is volt, és a koncertek elötti és utáni vendéglősködés, legalább olyan szép és emlékezetes emlék maradt, mint a koncert maga. Azért is híztam el annyira amennyire.....
de ez már a múlt!)))))
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-29 11:52 |  #1224
. A Bajai és egyáltalán a dunai halászlé úgy indul, hogy egy kiló halra egy liter vizet, egy szép fej vöröshagymát és egy púpozott evőkanál paprikát számolunk.
A halat jóelőre lesózzuk, az sem baj, ha már előző este. Ha levet enged, az megy a bográcsba. Ha jól csináltuk, a lét szinte nem is kell utánsózni.
A víz kimérése helyett alkalmazhatjuk a "tenyérszabály"-t, vagyis a bográcsban szépen elterített halra annyi vizet öntünk, hogy a ráhehelyezett tenyerünket ellepje.
A halat a hagymával elkezdjük főzni, erős lángon. Ha felforrt, megvárjuk, amíg leülepedik a habja és akkor szórjuk rá a pirospaprikát, hogy az a habbal ne rakódjon ki a bogrács falára.
A forrástól számított harminc percig főzzük, ne tovább. Erős tűz kell alá. Félfővésben vagy bort vagy paradicsomot teszünk bele, ezek savtartalma "összekapja" egy kicsit a halhúst, nem fő szét annyira.
Ha törpeharcsát teszünk a lébe, érdemes azt is a tejjel, ikrával az utolsó tíz percben beletenni. Vigyázzunk, a törpeharcsa nem hozzáad az ízhez hanem elvesz belőle, vagyis deríti az ételt.
Hagymából érdemes a tavalyit használni, az új nem adja úgy ki az ízét.
A pirospaprikából egy kanálnyit tartsunk meg a főzés végére, üdébb lesz a lé íze.

gaben2009-05-29 11:49 |  #1223
Na arra akkor mindjárt beszúrom a világ leg autentikusabb receptjét :)
Válasz '' hozzászólására (#)

bluevoodoo 2009-05-29 11:49 |  #1222
Úgy látom leves nem volt,egy jó alfődi halászlét bevállalnék hozzá
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-29 11:47 |  #1221
turné szerű zabálás...:D
Válasz '' hozzászólására (#)

rv (A megnemértett)2009-05-29 11:34 |  #1220
Vacsoracsata, hangmester verzió. :D
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-29 10:00 |  #1219
Végig olvasva pár hozzászóást kéne csinálni egy turnét. Kezdünk a Vágóhíd utcában, elmegyünk Macilányért aki már sütikkel vár minket, felvesszük és lemegyünk gánicát zabálni Bizsibazsiékhoz. Pálinkát én állom az útra :D

gaben2009-05-29 09:48 |  #1218
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ de jól néz ki
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2009-05-29 08:56 |  #1217
kurvanagy
Válasz '' hozzászólására (#)

synergy HSC2009-05-29 08:38 |  #1216
Éhes vok!:D:D

Bizsibazsi 2009-05-29 07:54 |  #1215
Lapcsánka (lapcsenyka) = tócsni.
Felénk Somogyban a gánica a legfaszább kaja.
Legalábbis bármikor hazamegyek anyámékhoz, mindenképpen kell ennem gánicát.
(Fater meg dunnyog, merhogy mér nincs normális kaja, legalább amikor a gyerekek jönnek.)

Tulajdonképpen ugyanaz, mint a dödölle, csak nincs gombócba szaggatva, hanem egyben sütik ki serpenyőben.
Nem más, mint főtt krumpli összetörve, annyi liszttel összedolgozva, hogy már alig megy el benne a fakanál, majd hagymás-paprikás olajban jól meghempergetve, kisütve, és egy kicsit odakapatva, jó sok tejföllel....
Imádom!
Válasz '' hozzászólására (#)

Bizsibazsi 2009-05-29 07:46 |  #1214
Na, erre most le kell írnom azt a kis monológot, amit a nyírbátori vasútállomáson hallottam pár éve.
Ifjú kreol az édesanyjának intézte a következő mondatokat, miközben kétpofára tolta befelé a túrós buktát.
Figyelem! Felnőtt tartalom!

"Idesanyám!
Jaú telibaszta ezt a kőüttest turauval...
Csak úgy omlik szíjjel a szájamba", mint a szar!"

Ilyen dícséretet nem mindennap kap az ember a főztjére.
Válasz '' hozzászólására (#)

2009-05-28 20:56 |  #1213
:)) te meg az én vendégem ha erre jársz, itt a vágóhíd utcában! marhapöri, csülöksült, málnaszörp és nem adnak féladagot!!! :) viszont legkésőbb délben oda kell érni, mert elfogy a kaja, csak kettőig vannak nyitva!
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-28 20:49 |  #1212
van a jászberényi úton kifelé egy igazi oldschool kifőzde, rég voltam ott, ha még megvan elmehetnénk egy jó cuppogósat enni, vendégem vagy :)
Válasz '' hozzászólására (#)

2009-05-28 19:10 |  #1211
otthon a zongorám fedele is azzal volt kitámasztva :))

ma bevágtam egy nagy tál pacalt, a talponállóban :)
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-28 17:58 |  #1210
meg minden helyiségben volt egy kék fedeles scitec nutrition feliratú shaker :)
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-28 17:52 |  #1209
hát nemtom, én még az illatát is éreztem mikor megpillantottam a képet...
Válasz '' hozzászólására (#)

Mákos 2009-05-28 17:12 |  #1208
ezt a részét nekem nem kell magyaráznod :)
Válasz '' hozzászólására (#)

2009-05-28 17:11 |  #1207
ja, meg napi hatszor kajaltam, idoben fekudtem le aludni, rendszeresen eltem, haat ma mar ez nem jellemzo... :( pl ma audtam 3 orat
Válasz '' hozzászólására (#)

Mákos 2009-05-28 17:09 |  #1206
kreatin :D
Válasz '' hozzászólására (#)

Macilány2009-05-28 17:08 |  #1205
Öcséméknél is tesóm a főzős, barátnője szerintem fénnyel táplálkozik :) De mondjuk szerintem az sem véletlen, hogy a leghíresebb, legjobb szakácsok férfiak :)
Válasz '' hozzászólására (#)

2009-05-28 17:03 |  #1204
uhhh bazzeee a nya"lam lecsoppent :)))) hat ha en ilyet akarok, akkor magamnak kell megcsinalnom, nalunk en vagyok a sutos-fozos :)


Makos: na ja, inkabb izom :))) Na jo, aze szedtem kreatint is :)
Válasz '' hozzászólására (#)

battereye 2009-05-28 16:58 |  #1203
Válasz '' hozzászólására (#)

Mákos 2009-05-28 16:57 |  #1202
Válasz '' hozzászólására (#)

battereye 2009-05-28 16:57 |  #1201
pontosabban: "tájszaulással":D
Válasz '' hozzászólására (#)

Macilány2009-05-28 16:56 |  #1200
Na ilyen lett...hát nem olyan mint nagymuteré, de az enyém
Válasz '' hozzászólására (#)

battereye 2009-05-28 16:56 |  #1199
Ehh... ha minden jól megy, du. fél háromra már Nyíregyen leszek...öcsém ma tölti a 18-at, aztán holnap lehetőség szerint már délután el akarunk kezdeni szürcsölni, hogy estére már bomoljon az agyunk...:D
Válasz '' hozzászólására (#)

Mákos 2009-05-28 16:37 |  #1198
najó,d e rajtad a 104 kiló leginkább izom volt....vagyis víz...khm... :D
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-28 16:32 |  #1197
Félpályáról húzom vissza a nyálam. Útközben kell vennem majd kakaós csigát:D

Macilány2009-05-28 16:30 |  #1196
hát persze hogy kakós, csak mindig megkapom, hogy "édesem, az nem KAKÓS, ne beszélj tájszólással"
Épp most sütöm amúgy, hogy mire hazaér a miszter, már kész legyen :)
Válasz '' hozzászólására (#)

Korodilasz 2009-05-28 16:27 |  #1195
Mikó mész?

Én a 14:28assal, gondolom egy irányba megyünk (Záhony)
Válasz '' hozzászólására (#)

battereye 2009-05-28 16:21 |  #1194
Maj" leírom nagyjából, mert pontos mennyiségeket nem tudok, csak úgy szemre, érzésre...
De előbb futok a Sparba, veszek vagy két zsemlét, hogy holnap a vonatútra legyen lucullusi parizeres szendvicsem.:D
Válasz '' hozzászólására (#)


Első <500 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... >500 >>1000 Utolsó

Témák


 
VÁSÁRLÁSI INFO

A HANGMESTER.HU oldalain található anyagok a HANGMESTER-Online Kft. írásbeli engedélye nélkül nem használhatók fel!

HANGMESTER.HU Ügyfélszolgálat: hangmester@hangmester.hu
© Copyright 2003-2020 HANGMESTER.HU .:. Minden jog fenntartva.
. : A tévedés és az árváltoztatás jogát fenntartjuk! . :
A weboldalon feltüntetett árak csak internetes megrendelés esetén érvényesek.

HANGMESTER.HU | 1082 BP., BAROSS UTCA 77. - hangmester@hangmester.hu

Hangszer.lap.hu | Gitar.lap.hu | Szintetizator.lap.hu