HANGMESTER.HU
 
 
 
 
 
E-mail cím:

Jelszó:
Emlékezz rám


A WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁSHOZ NEM SZÜKSÉGES REGISZTRÁCIÓ

WEBÁRUHÁZ

PENGETŐS

BILLENTYŰS

FÚVÓS, VONÓS

ÜTŐS

EFFEKT/PROCESSZOR

ERŐSÍTŐ

FÜLDUGÓ/FEJHALLGATÓ

FÉNYTECHNIKA

HÚR, CD, DVD

KOTTA

MIKROFON

KIGÉSZÍTŐ

HANGRENDSZER

KEVERŐ

AJÁNDÉK, KOBOLDOK

IRODA

ZENESZ KONYHA

MULTIMÉDIA

HÁZTARTÁSI KÉSZÜLÉKEK

KERT - MŰHELY



A FÓRUM legfrissebb témái

Offtopic

2021. február 28

FENIX

2021. február 27

Csöves Gitárerősítő

2021. február 27

Gitáreffektek

2021. február 26

Jónás Tamás (instrume

2021. február 26

In Memoriam...

2021. február 25

GREG ERŐSÍTŐK

2021. február 25

ADOK-VESZEK-CSERÉLEK

2021. február 25

***YAMAHA billentyűsök

2021. február 25

*MARSHALL.hu KLUB *

2021. február 24

Cubase SX

2021. február 24

Mákosamp és válogatott f

2021. február 24

Zenészeket, zenekart ke

2021. február 24

FÓRUM MŰKÖDÉS DOLGOK

2021. február 23

***FENDER***

2021. február 22

Milyen erősítőt vegyek?

2021. február 22

KGST hangszerek

2021. február 22

Zenész Konyha (Zenészek

2021. február 20

PEAVEY

2021. február 20

Oktáv, nyak stb. beállít

2021. február 17

Akusztikus gitárok

2021. február 16

Húr

2021. február 15

Milyen gitárt vegyek??

2021. február 14

Vizelde

2021. február 11

?Hangszórót ?Ládába

2021. február 07

Fotók, képek, GALÉRIA

2021. február 05

***Squier***

2021. február 04

***EPIPHONE*** GI

2021. február 03

Stúdiófelvétel

2021. február 03

Mesa/Boogie

2021. február 02




HANGMESTER.HU AKCIÓ
YAMAHA YRS-24B BAROKK SZOPRÁN FURULYA
YAMAHA YRS-24B BAROKK SZOPRÁN FURULYA

YAMAHA YRS-24B BAROKK SZOPRÁN FURULYA


Akciós ár:
3 270 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
50% BLACK FRIDAY - HERFLI SULI KEZDŐKNEK Pribojszki Mátyás
Tanulj az egyik legjobbtól

50% BLACK FRIDAY - HERFLI SULI KEZDŐKNEK Pribojszki Mátyás


Akciós ár:
3 990 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
TOLEDO PRIMERA STUDENT 44-RDS - Toledo Primera Student 4/4-es klasszikus gitár
TOLEDO PRIMERA STUDENT 44-RDS - Toledo Primera Student 4/4-es klasszikus gitár

TOLEDO PRIMERA STUDENT 44-RDS - Toledo Primera Student 4/4-es klasszikus gitár


Akciós ár:
23 000 Ft



hangszermagazin.hu

POPLESZ - SZABÓ-NAGY ATTILA: A whisky már bent van, a bass box az meg kint... /HANGSZEREM/
2021. február 22.





hangszermagazin.hu

KÁRÁSZ ESZTER: Szép lassan jutottam el oda, hogy le merjek írni saját dalszövegeket
2021. január 11.







Legfrissebb használt hangszerek:
Elektronika
35 000 Ft
Stagg
40 000 Ft
ENGL
150 000 Ft
Soundking
16 500 Ft
Zoom
165 000 Ft
Epiphone
0 Ft
Peavey
150 000 Ft
Elektronika
19 000 Ft
Elektronika
15 000 Ft
Elektronika
54 000 Ft
Casio
47 000 Ft
Baltimore
25 000 Ft
POPLESZ - SZABÓ-NAGY ATTILA: A whisky már bent van, a bass box az meg kint... /HANGSZEREM/
2021. február 22.
KÁRÁSZ ESZTER: Szép lassan jutottam el oda, hogy le merjek írni saját dalszövegeket
2021. január 11.
TORRES DANI: A dalszöveg dönti el, hogy angolul, vagy magyarul szeretne megszólalni
2020. november 30.
Ferenczi György: Kodály Zoltán országában a szolmizációt ingyen megtanítják /HANGSZEREM/
2020. november 09.

Zenész Konyha (Zenészek kedvenc eledelei)
Kisérleti topic: Kedvenc receptjeitek, vagy ismert zenészek kedvenc receptjeinek helye legyen ez..

Ahhoz hogy hozzászólhass a témához, előbb be kell jelentkezned!

Témák

Első <500 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... >500 >>1000 Utolsó

gaben2009-05-28 00:17 |  #1094
Az a legfaszább. Lényeg, hogy ne pick meg ilyen vákumcsomagolt izék legyenek.
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-28 00:17 |  #1093
hát voltam cecén a minap
utcán kipakolva a kis standon öreg mama befőttjei, paprika, zöldség, na meg lógtak nagy szalonnák meg kóbászok is lefelé
na mondom... :D
Válasz '' hozzászólására (#)

Saci2009-05-28 00:16 |  #1092
Van itt nem messze egy hentes, akihez járunk kóbászt vennyi. Jó ízű cuccai vannak.
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-28 00:14 |  #1091
Olyan háztartásokba megteszi a finom mangal Ica vagy boltban is kapható cecei kolbász.
Válasz '' hozzászólására (#)

Saci2009-05-28 00:13 |  #1090
Nem az...nem látszik! :) Hagyatkozni kell a szaglószervre! :))
Válasz '' hozzászólására (#)

Saci2009-05-28 00:13 |  #1089
Ja! :) Viszont ki az akinél hirtelen van szarvas v. őzkolbász!
Én olyantot csak hallomásból ettem.
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-28 00:11 |  #1088
szóval ha valami barna van a lyuk körül akkor az gyanús :)
Válasz '' hozzászólására (#)

Saci2009-05-28 00:10 |  #1087
Na...mennyél te a picsába! Most megkívántam!
Válasz '' hozzászólására (#)

Saci2009-05-28 00:09 |  #1086
A csokit szeretnél nyalni róla, fehér csokit kell használnod, hogy lásd. :)
Válasz '' hozzászólására (#)

rv (A megnemértett)2009-05-28 00:08 |  #1085
A sok nehéz kajára egy kis könnyed, házi almás-meggyes rétes. :D


gaben2009-05-28 00:07 |  #1084
Vadászrántotta:

Kellékek 3 főre:

Egy régebbi serpenyő(ha lehet fém nyele legyen) vagy egy kisebb bogrács
tábortűz,
3közepes vagy 2 nagyobb fej vöröshagyma
3gerezd fokhagyma (ha van a környéken friss medvehagyma, vagy ehető hagymaféle akkor azzal pótolható)
mindig az évszaknak megfelelő gomba(legjobb a frissen szedett)
két db előre megfőzött nagyobb krumpli
20dkg szalonna(előre kockára vágva)
szarvas- vagy őzkolbász( 20-30 deka)
fejenként 4-5tojás
1db. paprika
só, bors, paprika
ha lőttél valamit(szarvas, őz, vaddisznó), akkor a májából is tehetsz hozzá)

Elkészítés:

A tüzet jól megrakod, hogy sok parazsa legyen, addig felkockázod a hozzávalókat, és összekevered a tojásokat egy kávéskanál sóval, félkávéskanálnyi borssal és paprikával.
Ha már jó parazsad van,akkor a szalonnát a serpenyőben/bográcsban felteszed pirulni, majd mikor üveges,akkor hozzákevered a csíkokra vágott hagymát, a gombát és a felkockázott paprikát. Mikor a hagyma megpirult,akkor hozzáteszed a felkarikázott kolbászt,krumplit, frissen szedett, apróra vágott zöldfűszereket-pl. medvehagyma- (ha van máj,akkor azt is most kell hozzátenni) és így pirítod,amíg a kolbász el nem kezdni engedni a zsírját. Ekkor keverd hozzá a tojást és süsd olyanra,ahogy szereted(van aki szaftosan szereti,van aki barnára sütve). Még melegen,körbeülve az edényt frissen, parázson pirított kenyérrel a legjobb.


Diétás
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-28 00:07 |  #1083
Van rajta egy két cuppogósabb falat... :D
Válasz '' hozzászólására (#)

Saci2009-05-28 00:05 |  #1082
De ez kicsit odakozmált!
Válasz '' hozzászólására (#)

Saci2009-05-28 00:00 |  #1081
Az biztos! Én szeretem is! Főleg ha van benne valami füstölt cucc, sajt v juhtúró(kaprosan). Friss paradicsom, paprika mellé + lágy fehér házikenyér! :)
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-27 23:59 |  #1080
csirkemáj jóféle módon:
hozzávalók:
fél kila" csirkemáj
3-4 deci bor
hagyma
birsalma meg normális hétköznapi jonathan alma
fűszerek
lisztecske
olivaolaj

a jó nagy serpenyőben a forró olajba beletesszük a feldarabolt megmosott májat, és igen hirtelen megsütjük nagy lángon, aztán kicsit félrehúzzuk, bedobjuk a hagymát, kicsit még pirítjuk, megint félrehúzzuk, szórunk rá kis lisztet, épp annyit hogy kicsit tocsisra sürítse a végén. beletesszük az almákat, felüntjük borral, aztán lefőzzük...
közben mehet bele kis bors meg só is persze...

egész finom és illatos az eredmény :)

gaben2009-05-27 23:57 |  #1079
Rántottát is úgy meg lehet spékelni, hogy borzalom....:D Nem arra gondlok, hogy beledobsz mindent ami otthon van...:D
Válasz '' hozzászólására (#)

Saci2009-05-27 23:56 |  #1078
Én is nyomok egyet ha valakinek nincs sok ideje, és nagyon éhes:
Felvert tojásokból készül, melyet sózva forró zsírban folytonos keverés közben fél lágyra sütnek meg. Oszt ennyi!

gaben2009-05-27 23:53 |  #1077
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-27 23:52 |  #1076
Na még egy receptet.... Nagyon sokat összegyüjtöttem és kipróbáltam úgyhogy ha van rá igény teszek be még párat...

A következő recept elég képlékeny, tetszés szerinti hússal el lehet készíteni.

Elösször a húst bepácoltam eképpen: mozsárban összetörtem egész borsot, borókabogyót, babérlevelet, fokhagymát. Ezekből a fűszerekből valamint mustárból, vörösborból és olajból csináltam meg a pácot. 1 napig hagytam állni.

Utána serpenyőben kisütöttem a húst. Majd leöntöttem az olajat és a serpenyő aljára ragadr pörzs anyagra öntöttem isteni juhfark bort. Az rögtön felszedte a pörzsanyagot és amíg forraltam el az alkoholt belőle, úgy már kezdett önmagában mártás lenni. Ám tettem bele paradicsom pürét, fokhagymát, friss petrezselyem zöldet. Gyakorlatilag a szószban minden íz benne volt.

GGreGG2009-05-27 23:46 |  #1075
döglött hernyó úgyis feljön a tetejére :)
Válasz '' hozzászólására (#)

Saci2009-05-27 23:45 |  #1074
Jó a recept csak a víz helyett desztillált vizet kell használni.
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-27 23:42 |  #1073
JA meg akinél még virágzik a bodza:

Bodza szörp:

5-6 szép nagy rovarmentes bodzavirág. Eső után kell szedni, és akkor semmit sem kell vele csinálni.
2,5 l víz
3 citrom vékonyan lehámozott héja
3 citrom apróra vágott fehér részektől mentes belseje, nem baj, ha mag is belemegy.
1,5 kg kristálycukor

Ezeket egy 5 literes üvegbe tenni, és letakarva, néhányszor naponta megkeverve 2 napig állni hagyni.

Azután jól felforralni, leszűrni és üvegekbe rakni, légmentesen lezárni, és száraz dunsztban hagyni kihülni.

GGreGG2009-05-27 23:42 |  #1072
boróka bogyót honnan? :)
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-27 23:38 |  #1071
Egy kis recept azoknak akik tudnak szerezni bór párlatot meg diót:

Dió pálinka

Hozzávalók:
-4l 45-50 fokos pálinka (borpárlat, vagy semleges ízű gyümölcspárlat)
-41 db félbe vágott zöld dió (jún. végén szedve)
-80dkg kristálycukor
-1,5dkg fahéj
-8dkg boróka bogyó
-1,2dkg egész köménymag
-8dkg szárított cukrozott narancshéj
-2db citrom héja
-2 ek. örölt babkávé

Összekeverni, 4 héten át zárt edényben langyos helyen érlelni, hetenként egyszer felkavarni. Négy hét után leszürni, üvegekbe tölteni. Minél tovább áll így, annál finomabb, de frissen sem rossz.
Próbáljátok ki! Érdemes.

gaben2009-05-27 18:40 |  #1070
Szivesen segítek bármikor. Így hogy tudom, hogy szakács vagy akkor szakmaibb dolgokban is tudok segíteni vaddal kapcsolatban.
Válasz '' hozzászólására (#)

Buli2009-05-27 18:38 |  #1069
Köszi a receptet!!!
Szakács vagyok vadban nem vagyok otthon és inkább kérdezek mint hogy elkúrjam.És talán a Vadászok kicsit többet tudnak erről a műfajról.Na ki próbálom...kb a fűszereket sejtettem de a pálinka az új na meg az arányok.
Szóval még 1X köszi.
Válasz '' hozzászólására (#)

zolika2009-05-27 17:49 |  #1068
sör, virsli...nb
Válasz '' hozzászólására (#)

gaben2009-05-27 17:37 |  #1067
Hát van egy pár....:)))

De az egyik nagy kedvenc egy másik fórumról St.Girgesz fórumtársam receptje:

Hozzávalók:
5kg vegyes őzhús(legyen benne csontos hús is, vagy csont)
kg-onként egy közepes fej vöröshagyma és egy-egy gerezd fokhagyma
kg-onként egy kisebb -vagy egy nagyobbnak a fele- paradicsom
2db zöldpaprika
só, bors, pirospaprika, fél evőkanál csípős paprika
15-20 szem borókabogyó(ezeket apróra szoktam darálni, vagy borsszóróval durvára töröm)
egy kávéskanál kakukkfű és őrölt kömény
fél liter száraz vörösbor
egy feles szilva vagy törkölypálinka
két evőkanál áfonyadzsem.

Elkészítés:
Zsíron(én mindig zsírt használok, mert jobban kioldja az íz-, szín- és aromaanyagokat, mint az olaj) üvegesre pirítjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, majd hozzátesszük a meghámozott és feldarabolt paradicsomot(forró vízbe mártva könnyen lefejthető a héja) és a felkarikázott paprikát, majd így együtt pirítom addig, amíg a paradicsom szét nem esik. Ezután beleteszem a felkockázott húst, teszek rá egy kevés sót, pirospaprikát, majd aláöntök két dl bort és ugyanennyi vizet, majd jól összekeverem. Mikor elkezd levet engedni teszek bele még pirospaprikát, beleteszem a borovicskát, köményt, borsot, kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát és addig főzöm kis-vagy közepes tűzön, míg a hús majdnem teljesen puha nem lesz. Ekkor mehet bele a a maradék bor, a pálinka, az áfonyadzsem és annyi só, édes- és csípős pirospaprika, hogy finom legyen. Ha ez megvan,akkor még 10-20 perc főzés és kész a pörkölt.
Válasz '' hozzászólására (#)

Buli2009-05-27 17:33 |  #1066
Valakinek tipp, őz pörihez?

gaben2009-05-27 16:32 |  #1065
Hús a metál alapja :DDD

nameg az emberi kinézeté...
Válasz '' hozzászólására (#)

Jeti2009-05-27 16:28 |  #1064
Én is húsevő vagyok
Válasz '' hozzászólására (#)

lacko2009-05-27 16:07 |  #1063
egyetek húst:

matyesz 2009-05-26 19:13 |  #1062

nemnorbert2009-05-26 17:14 |  #1061
Készül a Lecsó...

gaben2009-05-26 17:13 |  #1060
Na egy kis recept a hosszú emgfejtések után:

Pirított vaddisznómáj, almával.
A hagymát darabolni kell, de nem apróra, olajon vagy zsíron pirítani, a vaddisznó májat csíkokra vágni, tejben kicsit áztatni, a szívet sós vízben megfőzni, majd ha kihűlt szintén csíkokra vágni.Amikor a hagyma kicsit megpirult rá kell tenni a májat azzal tovább kell pirítani, közben lehet fűszerezni fehér bors pici majoránna, őrölt pirospaprika - vigyázni kell meg ne égjen a paprika.Amikor a máj majdnem készen van rá lehet tenni a felcsíkozott szívet, utána pedig a cikkekre vágott almát. Amikor készen van fogyasztás előtt kell megsózni, különben a máj megkeményedik.

Jó étvágyat!

Wildbob2009-05-26 16:10 |  #1059
ÉHES VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!!

dcsabi2009-05-26 14:05 |  #1058
quiche

landmine2009-05-26 13:33 |  #1057
Dehogy reklámozom én Én sem ilyet, sem olyat nem iszom.
Csak ismerek olyat, aki kizárólag ilyet iszik és ezzel főz, és még él, ennyi.
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2009-05-26 13:32 |  #1056
Teljesen igazad van, nem fogalmaztam jól.
Válasz '' hozzászólására (#)

lacko2009-05-26 13:08 |  #1055
Oké:
képzeld azt, hogy van egy jól megízesített pörkölted, ami különböző dolgokat tartalmaz ( ez szimbolizálja a teljes értékű vizet).
tegyük fel, hogy a te szervezeted, kizárólag úgy működik rendesen ha a pörköltet amit eszel abban az összes alapanyag a MEGFELELŐ MENNYISÉGBEN benne van.

most jössz egy vödör vízzel ( ez szimbolizálja a desztvizet) és felhigítod, aminek következményeként a a mennyiségi viszonyok felbomlanak és emiatt a szerveid nem működnek rendesen, ugyanis ahogy te is írtad pl a ringer oldatban az ion:víz aránynak meghatározottnak kell lennie.
ezt is olvasd át

legutoljára pedig mégegyszer hangsúlyozozm ez egy EÜ LOBBY, ami szerintem az ásványvíz kiszorítását tűzte ki célul
és így eladhatják a sok tudatlan embernek az ő víztisztító gépüket.
Válasz '' hozzászólására (#)

Saci2009-05-26 13:05 |  #1054
Nem? Csak végig azt reklámozod, hogy Te azt iszod, mert az milyen fasza!
Persze... mindenki azt iszik amit akar.
Válasz '' hozzászólására (#)

Saci2009-05-26 13:02 |  #1053
Ne vidd túlzásba!
Válasz '' hozzászólására (#)

lacko2009-05-26 12:59 |  #1052
a kettő nem zárja ki egymást
saját ionok+tápanyag szállítás
Válasz '' hozzászólására (#)

A hangyák ura2009-05-26 12:17 |  #1051
Azért ez biztosan nem igaz. Szépen néznénk ki ha a víz csak az önmagában található tápanyagot szállítaná.
Válasz '' hozzászólására (#)

A hangyák ura2009-05-26 12:13 |  #1050
Nekem ebből nekem nem derült ki hogy a desztillált víz hogyan borítja fel az ionegyensúlyt. El tudnád úgy mondani hogy nekem is világos legyen? Tényleg hálás lennék.
Válasz '' hozzászólására (#)

Bóbita2009-05-26 11:58 |  #1049
és az érelmeszesedést kihagytam, ennek még a nevében is benne van

lacko2009-05-26 11:30 |  #1048
Válasz '' hozzászólására (#)

Bóbita2009-05-26 11:12 |  #1047
vesekő? érszűkület? ez mind a lerakódás eredménye
Válasz '' hozzászólására (#)

lacko2009-05-26 11:05 |  #1046
tessék, ez viszonylag jól összefoglalja
Válasz '' hozzászólására (#)

Rikk 2009-05-26 11:04 |  #1045
A veszprémi víz nagyon finom, a város egyik felében ahol nagymamám lakik, mert oda történetesen a Lackó Forrásból érkezik. Szóval azt iszom, a másik felében ahol meg én lakom ott meg nem finom a víz, azt meg nemannyitiszom. Gondoltam hozzászólok énis:)

lacko2009-05-26 11:00 |  #1044
Nem azt írtad, hasznosul és beépül hanem, hogy feldolgozhatatlan. A cukrokat, zsírokat, fehérjéket feldolgozza a szervezet és hasznosítja az egyes komponenseit.
Beépítis a szövetekbe, energiát nyer belőlük satöbbi.
Az ásványi - jelen esetben szerevetlen - pedig a különböző élettani jelenségek - sejtműködés, kiválasztás, ozmotikus egyensúly - fenntartásához szükséges. Az ásványi sók általában az isoionia a nyomelemek pedig általában enzimek, vagy a vér működéséhez.
Válasz '' hozzászólására (#)

lacko2009-05-26 10:54 |  #1043
a tápanyag szállítást
mert nincs benne tápanyag
Válasz '' hozzászólására (#)

lacko2009-05-26 10:51 |  #1042
köszönöm, tudom
Válasz '' hozzászólására (#)

lacko2009-05-26 10:45 |  #1041
ha rossz a fordítás, akkor szakmai szempontból is fals
Válasz '' hozzászólására (#)

A hangyák ura2009-05-26 09:57 |  #1040
A tea nem zárja ki a desztillált vizet:)
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-26 09:53 |  #1039
Én maradok a zöld teánál :)
meg pálinka :D

A hangyák ura2009-05-26 09:50 |  #1038
Majd én is beszemolok hogy milyennek találtam.:)
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-26 09:41 |  #1037
akkor desztilláltat ittál
az ioncserélt víznek kibaszott szar savanyú, sós íze van!
Válasz '' hozzászólására (#)

christiansen 2009-05-26 09:39 |  #1036
na most direkt megkóstoltam.

nemtom melyik, aksiba való ioncserélt/desztillált?
vizet, színtelen-szagtalan, semleges víz ízű
utána pesti csapvíz, annak enyhe mellékíze volt és most
Balfi ásványvíz győőőzelem.

A hangyák ura2009-05-26 09:34 |  #1035
A víz legfontosabb feladatai a szervezetben:
• A víz szállítja a tápanyagokat a sejtekhez.
• A víz eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges termékeket.
• A víz karbantartja a sejtek elektromágneses teréhez szükséges elektron és protonszintet.
• A víz párásítja a levegot amit belélegzünk.
• A víz teszi rugalmassá az izületeket a csontok összekapcsolásához.
• A legfontosabb szerveinket védő rugalmas burkot víz alkotja

Ezeket nem én mondom csak beollóztam:)
Melyik funkciót nem látja el a desztillált víz?
Válasz '' hozzászólására (#)

A hangyák ura2009-05-26 09:29 |  #1034
A ringer oldat én úgy tudom desztillált vízből áll 99%-ban.
VÍZ : KONYHASÓ : KÁLISÓ = 99 : 0,9 : 0,03
De csak kérdezem, mert tényleg érdekel nem vitatkozni akarok.:) Az ionegyensúlyról nem találtam a neten semmi értelmeset. Tudsz esetleg erről valami írást?
Válasz '' hozzászólására (#)

kilroy2009-05-26 08:58 |  #1033
Nyomelem és ásványi anyag között mennyiségi különbség van. Mint ahogy a neve is mutatja, a nyomelem nagyon kis mennyiségben van jelen a szervezetben, az ásványi anyag meg nagyobb részben. Ennyi.
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2009-05-26 08:40 |  #1032
Hmm, nem tudom, mit mondtam rosszul. Szervetlenek a víz ásványi anyagai, vagy sem? Beépülnek-e és haszosulnak-e úgy, mint szerves, élő formában?

Most tényleg érdekel, mert ajánlottál ugyan egy 15 ezer forintos könyvet, de ezt most inkább kihagyom. Pár mondatban leírnád, miben tévedek?
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2009-05-26 08:38 |  #1031
Az kizárt, hogy a fordítás rossz?
Válasz '' hozzászólására (#)

lacko2009-05-26 08:33 |  #1030
ebből elég egyetlen idézetet kiragadni és látszik milyen felkészült a csapat:

" "Az emberi szervezet számára szükséges ásványi anyagokból elenyészően kevés mennyiséget tartalmaz a víz az élelmiszerekhez képest… ha valakinek az étrendje változatos, még ha nem is kiegyensúlyozott, akkor sem fog nyomelem-hiányban szenvedni." Dr. Henry A. Schroeder, Dartmouth Medical School (Dartmouth Orvosi Szakiskola) "


Dr. Henry parádésan összemosta az ásványi anyagok és a nyomelemek fogalmát.
ha tudnál esetleg tudományos cikket idézni a témában az mindjárt meggyőzőbb lenne.

VEGYÉTEK MÁR ÉSZRE? HOGY EMÖGÖTT EGY EGÉSZSÉGÜGYI LOBBY ÁLL!
Ez eyg MLM rendszerű majré, amely egyre inkább hódít európában is

hasonszőrű játékososk
Válasz '' hozzászólására (#)

lacko2009-05-26 08:25 |  #1029
mondom: az ioncserélt, kizárólag az IONokra vonatkozik

ha baktériumokra is vonatkozna, akkor baktériumcserélt lenne
Válasz '' hozzászólására (#)

lacko2009-05-26 08:24 |  #1028
látom van itt hozzáértés....
hallottál már a fiziológiás sóoldatról?
hanem, akkor ajánlom szíves figyelmedbe átolvasásra

mi az hogy
" csap)víz ásványi anyagai szervetlenek, ami a testnek nagyrészt feldolgozhatatlan "
?

nem energiát nyer belőle a szervezet hanem az IONEGYENSÚLY - tágabb értelemben a homeosztázis fenntartásában van szerepe.
Válasz '' hozzászólására (#)

A hangyák ura2009-05-26 07:27 |  #1027
itt van még egy cikk, csak hogy örüljetek

A hangyák ura2009-05-26 07:09 |  #1026
Őseink mikor ittak gyógyszermaradványokat,hormon hatású szenny anyagokat stb.?:D
Válasz '' hozzászólására (#)

A hangyák ura2009-05-26 07:06 |  #1025
Az ioncserélt vízben úgy tudom a baktériumok, vírusok megmaradnak.
Válasz '' hozzászólására (#)

A hangyák ura2009-05-26 07:06 |  #1024
A forralt és a desztvíz két külön dolog. Ha csak felforraloda nem tisztul meg teljesen.
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2009-05-26 06:03 |  #1023
Amúgy én sem mondom, hogy kell az embernek desztvíz.

landmine2009-05-26 06:02 |  #1022
Saci gyereknél meg egyfajta alapvető igazság van, amit ő godol (rosszul)
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2009-05-26 06:00 |  #1021
Én nem ezt mondtam? A szenny is ugyanúgy lerakódik, ha nem tud eltávozni.
A klórozott/kezelt/felforralt (csap)víz ásványi anyagai szervetlenek, ami a testnek nagyrészt feldolgozhatatlan. Ha kizárólag vízzel pótolnánk az ásványi anyagokat, akkor meg is nézhetnénk magunkat...
Válasz '' hozzászólására (#)

Kovika 2009-05-26 01:59 |  #1020
Én egy szóval sem mondtam, hogy desztvizet kell inni, csak annyit, hogy a budapesti csapvíz méreg! Egyébként nem iszom se desztvizet, se csapvizet! Az ásványvizeink világhírűek! Épp most akarják elherdálni!
Válasz '' hozzászólására (#)

GGreGG2009-05-26 00:51 |  #1019
a desztillált víz addig az ami, míg le nem ér a gyomrodba
mivel a gyomrodban a gyomorsav meg minden sok egyéb amit táplálkozással bevittél vízben oldódik, így rögtön megszűnik tiszta H2O cuccnak lenni...

Válasz '' hozzászólására (#)

lacko2009-05-25 23:00 |  #1018
#989
Válasz '' hozzászólására (#)

Saci2009-05-25 22:58 |  #1017
Ez a Ladmine gyerek olyan, hogy nehéz neki megmagyarázni alapvető és egyértelmű dolgokat. :)
Válasz '' hozzászólására (#)

lacko2009-05-25 22:56 |  #1016
nem olyan mintha meg sem innád
olyan mintha felhigítaná azt aminek nem volna szabad felhígulnia
Válasz '' hozzászólására (#)

Saci2009-05-25 22:55 |  #1015
Ne dőlj már be a hülyeségnek ember.
Őseink mikor ittak desztillált vizet? Soha!
Válasz '' hozzászólására (#)

Saci2009-05-25 22:52 |  #1014
Nem okoz!
Jó esetben a belsőszerveink nem fémből és műanyagból vannak.
Én nem azt mondom, hogy a Bp-i szennyezett, klórozott mocskot jó inni, hanem amit lentebb írtam.
Viszont van egy-két doki akik lehet jobban tudják.
A desztillált víz hatása olyan, mintha meg sem innád.
Válasz '' hozzászólására (#)

lacko2009-05-25 22:48 |  #1013
a végeredmény szinte ugyanaz
a Ca, K, és Mg ionokat hidrogén ionokra cserélik
Válasz '' hozzászólására (#)

lacko2009-05-25 22:46 |  #1012
bocs de ez butaság
a vízkó nem a szennytől van hanem az oldott karbonátoktól amihez különböző
földfémek kapcsolódnak ( magnézium, kalcium, kálium )
ezt barlangokban cseppköveknek hívják.
a Ca,és a K létszükséglet a sejtek anyagforgalmához( ionpumpák, anyagcsere, izmok működése)a Mg pedig enzimek működéséhez szükségeltetik ezért ezt szennynek nevezni hülyeség
Válasz '' hozzászólására (#)

Picasso2009-05-25 22:37 |  #1011
Sziasztok!

Én maradok a sörnél, max kristályvíz!Csapvizet nem ittam 25 éve!Ha beleszagolok, akkor a "szagtalan"-nak olyan keserű szaga van, mintha ciános lenne, de legalábbis valami hypó szerűt érzek benne!A desztillált víz azaz "forralt" vagy lepárolt vízből "hiányoznak" a baktériumok és egyéb forraláskor távozó anyagok,az ioncserélt víz, amiben nincsenek ásványi anyagok, az max. az akksiba, netán a vasalóba jó!!!

Na sziasztok: Üdv:P

A hangyák ura2009-05-25 21:27 |  #1010
Azzal remélem mindenki tisztában van hogy desztillált víz NEM egyenlő ioncserélt víz! Csak azért írom mert találtam olyan fórumbejegyzéseket ahol ezeket keverték.

Kovika 2009-05-25 20:51 |  #1009
A budapesti csapvíz legnagyobb veszélye a sószegénység és a káliumban való gazdagság!

christiansen 2009-05-25 20:43 |  #1008
bogarat ültettetek a fülembe holnap iszom egy pohárral..
aztán lemegyek az aksiba is csöpögtetek mert most tavasszal elmaradt _:D:_Dd
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2009-05-25 20:39 |  #1007
De az ásványi anyagokat mindenképp pótold! Zöld levelűek a legjobbak (saláták, spenót, zellerszár)
Válasz '' hozzászólására (#)

A hangyák ura2009-05-25 20:35 |  #1006
Lehet egyszerűen kipróbálom és akkor legalább a saját hülyeségemben patkolok el

Kovika 2009-05-25 20:33 |  #1005
Végülis a cifrább lenne a hasznosabb!!!
Válasz '' hozzászólására (#)

A hangyák ura2009-05-25 20:31 |  #1004
Én csak azért nem mondtam cifrábbat mert ilyen táplálékszakértés formájában több a hasznos infó.:)
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2009-05-25 20:30 |  #1003
Ebben lehet valami. Inkább csak átmos, arra biztos jó.
Válasz '' hozzászólására (#)

eldzsi 2009-05-25 20:29 |  #1002
Desztillált víz egyáltalán nem alkalmas a fogyasztásra, és nem oltja a szomjadat, mivel nincsenek benne ásványi sók, ezért a szervezeted sem tudja megkötni. Megiszod és ki is pisiled.

Kovika 2009-05-25 20:28 |  #1001
Sőt, tudok a csapvízről cifrább dolgokat is, csak 1ből összeesküvés-elmélet gyártó leszek!
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2009-05-25 20:27 |  #1000
Bocs, nem neked ment a "kérdés", csak úgy hangosan gondolkodtam
Válasz '' hozzászólására (#)

Kovika 2009-05-25 20:26 |  #999
Mondtam olyat, hogy nem???
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2009-05-25 20:24 |  #998
Pontosan. És miből lesz a vízkő? A sok szennytől, ami a vízben van és az ásványi anyagoktól. Ha a kocsiba nem öntöd, akkor a testedbe miért? Egy szervezetben szerinted nem okoz vízkövesedést (lerakódásokat a vesében és egyéb szervekben)? Fenét nem.
Válasz '' hozzászólására (#)

A hangyák ura2009-05-25 20:22 |  #997
Na ja:D
Válasz '' hozzászólására (#)

Kovika 2009-05-25 20:22 |  #996
Vízkövesedés miatt!!!
Válasz '' hozzászólására (#)

landmine2009-05-25 20:20 |  #995
És miért nem jó a kocsiba a sima víz?
Válasz '' hozzászólására (#)


Első <500 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... >500 >>1000 Utolsó

Témák


 
VÁSÁRLÁSI INFO

A HANGMESTER.HU oldalain található anyagok a HANGMESTER-Online Kft. írásbeli engedélye nélkül nem használhatók fel!

HANGMESTER.HU Ügyfélszolgálat: hangmester@hangmester.hu
© Copyright 2003-2020 HANGMESTER.HU .:. Minden jog fenntartva.
. : A tévedés és az árváltoztatás jogát fenntartjuk! . :
A weboldalon feltüntetett árak csak internetes megrendelés esetén érvényesek.

HANGMESTER.HU | 1082 BP., BAROSS UTCA 77. - hangmester@hangmester.hu

Hangszer.lap.hu | Gitar.lap.hu | Szintetizator.lap.hu